آنکارا: بزرگترین مشکل با آمریکا، حمایت آنها از شبهنظامیان کُرد است
آنکارا: بزرگترین مشکل با آمریکا، حمایت آنها از شبهنظامیان کُرد است
به گزارش گروه بینالملل یولن، «حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه روز یکشنبه گفت بزرگترین مشکل بین ترکیه و آمریکا، حمایت واشنگتن از گروه شبهنظامی «یگانهای مدافع خلق» (ی.پ.گ) در شمال سوریه است.
آکار ضمن ابراز امیدواری برای حل این مشکل، توضیح داد: «بزرگترین مشکل [ترکیه با] آمریکا، یپگ است. اما مشکلات بین ترکیه و آمریکا را میتوان از طریق گفتگو حل کرد».
به نوشته وبگاه روزنامه «حریّت» وی با بیان اینکه گروه ی.پ.گ هیچ تفاوتی با گروهک تروریستی حزب کارگران کُردستان (پ.ک.ک) ندارد، تاکید کرد که این واقعیت توسط واشنگتن نیز شناخته شده است.
وزیر دفاع ترکیه ادامه داد: «آنها باید هر کاری را که برای دوستی و اتحاد لازم است انجام دهند. ما از متحدانمان انتظار داریم هر چه زودتر این موضوع را درک کنند و کمکها و پشتیبانیها به ویژه [ارسال] تسلیحات و مهمات [به یپگ] را قطع کنند».
آکار همچنین افزود: «موضع ما در قبال یپگ و پکک روشن است. هر کجا تروریست باشد، هدف ماست. و این تا زمانی که آخرین تروریست از پای درنیامده باشد، ادامه خواهد داشت».
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به موضوع کنار گذاشته شدن آنکارا از برنامه تولید مشترک جنگندههای «اف-۳۵» اشاره کرده و گفت مذاکرات در اینخصوص بهزودی انجام خواهد شد.
به نوشته وبگاه حریّت، وزیر دفاع آمریکا با بیان اینکه گفتگوها در مورد درخواست رسمی ترکیه برای خرید ۴۰ جنگنده جدید «اف-۱۶» و ۸۰ کیت نوسازی برای ناوگان فعلی این کشور به شکل مثبتی در حال پیشرفت است، اظهار داشت: «این به [امنیت] ناتو نیز کمک خواهد کرد. اگر ترکیه قوی باشد، ناتو نیز قوی خواهد بود. قدرت ترکیه ارزش افزوده قدرت ناتو است. ما از شرکای خود در ناتو میپرسیم اگر از طریق تحریمهای مستقیم یا غیرمستقیم از قدرت ترکیه جلوگیری کنید، چه اتفاقی خواهد افتاد».
بر اساس این گزارش، آکار خبر داد که مذاکرات در مورد اخراج ترکیه از برنامه اف-۳۵ در مسیر دیگری در حال انجام است و دومین نشست در اواخر ژانویه یا اوایل فوریه در آمریکا برگزار خواهد شد.
وی اضافه کرد: «شش فروند اف-۳۵ تولید شده برای ترکیه در آشیانهها نگهداری میشوند. ما همچنین در حال بحث در مورد آنها هستیم».
وزیر دفاع ترکیه همچنین با اشاره به مشکلات پیشآمده در روابط آنکارا و آتن درخصوص محدوده دریانوردی و حفاری گاز طبیعی در شرق دریای مدیترانه، گفت کشورش به دنبال تنش با یونان نیست.
به نوشته حریّت، آکار در پاسخ به سوالاتی درباره تیرگی روابط با یونان، توضیح داد که ترکیه امیدوار است همه اختلافات با کشور همجوار را از طریق گفتگو و همکاری حل کند.
وی با یادآوری اینکه یونان اخیراً شش فروند جنگنده رافال را از فرانسه تحویل گرفته است، گفت: «آنها فکر میکنند با خرید شش هواپیمای کارکرده چیزی به دست میآورند. تسلیحاتی که آنها خریدند برای دفاع عادی بسیار زیاد و برای ترکیه بسیار کم است».
بر این اساس، وزیر دفاع ترکیه همچنین افزود: «ترکیه خواستههای حداکثری ندارد و چشمداشتی هم به قلمرو هیچ کشوری ندارد، اما برخی از سیاستمداران، دانشگاهیان و دیپلمات ها و سربازان بازنشسته یونان همچنان به تحریک مردم یونان علیه ترکیه ادامه می دهند.
آکار گفت: «اکنون، آنها در مورد [گسترش آبهای سرزمینی تا] ۱۲ مایلی صحبت میکنند. آیا میتوان آن را پذیرفت؟ پارلمان [ترکیه] در سال ۱۹۹۵ به دولت اجازه داده بود تمام اقدامات از جمله ابزار نظامی را انجام دهد. ما تشدید تنش نمیخواهیم بلکه آنچه ما میگوییم این است که بیایید از غنای دریا به طور کلی بهرهمند شویم».
یونان و ترکیه مدتهاست که بر سر یک سری اختلافات از جمله حقوق ارضی در دریای اژه و حقوق اکتشاف انرژی در شرق مدیترانه باهم اختلاف دارند. تنشها در تابستان ۲۰۲۰ بر سر حقوق حفاری اکتشافی در مناطقی در مدیترانه که یونان و قبرس مدعی منطقه اقتصادی انحصاری خود هستند، شعله ور شد.
پیش از این، وزیر دفاع ترکیه هشدار داده بود که یونان نباید از صبوری آنکارا سوء استفاده کرده و در دریای اژه اقدامات تحریک آمیز انجام دهد. (جزئیات بیشتر)
انتهای پیام/