تحریم آمریکا علیه ایران؛ محور اصلی دیدارهای رئیسی در نیویورک/کدام مقامات خارجی با رئیس جمهور ایران دیدار کردند؟
تحریم آمریکا علیه ایران؛ محور اصلی دیدارهای رئیسی در نیویورک/کدام مقامات خارجی با رئیس جمهور ایران دیدار کردند؟
به گزارش خبرگزاری یولن به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، سید ابراهیم رئیسی که به منظور شرکت در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده است، در دیدار با «صادیر جاپاروف» رئیس جمهور قرقیزستان که در هتل محل اقامت وی انجام شد، سیاست ایران را توسعه روابط با کشور دوست و برادر قرقیزستان دانست و تاکید کرد: متاسفانه با وجود خواست دولتهای ایران و قرقیزستان، روابط اقتصادی و تجاری دو کشور هنوز متناسب با ظرفیتهای موجود در دو کشور گسترش نیافته است.
رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت اقدام سریع برای رفع موانع توسعه مناسبات دو کشور، تاخیر در تشکیل کمیسیون مشترک ایران و قرقیزستان را از جمله این موانع دانست و فعال شدن سریع این کمیسیون را خواستار شد.
رئیسی همچنین با اشاره به پیشرفتهای علمی قابل توجه جوانان ایرانی با وجود تحریمهای ظالمانه، به رئیس جمهور قرقیزستان پیشنهاد داد برای سفر به تهران وقت بیشتری بگذارد تا بتواند از پارکهای علمی و فناوری ایران بازدید و از دستاوردهای جوانان ایران اطلاع پیدا کند.
رئیس جمهور افزود: ایران آمادگی دارد این دستاوردها را با کشور دوست قرقیزستان به اشتراک بگذارد.
«صادیر جاپاروف» رئیس جمهور قرقیزستان نیز در این دیدار با تبریک عضویت کامل ایران در سازمان شانگهای، این عضویت و افزایش همکاریهای ناشی از آن را به نفع دو ملت و منطقه دانست.
رئیس جمهور قرقیزستان با بیان اینکه دو کشور ظرفیتهای بسیار خوبی برای توسعه روابط دارند از عدم گسترش روابط اقتصادی و تجاری تهران و بیشکک ابراز تأسف کرد و گفت: با تکمیل کریدور چین-آسیای میانه-ایران و همچنین توسعه بسترهای ارتباط ریلی کشورهای آسیای میانه با مناطقی مثل بندرعباس در ایران، میتوان مبادلات تجاری و اقتصادی بین دو کشور را گسترش داد.
جاپاروف همچنین با استقبال از پیشنهاد دکتر رئیسی در موضوع تبادل توانمندیهای علمی ایران، افزایش همکاریهای دو کشور در سازمانهای بینالمللی را نیز خواستار شد.
همسایگی و عضویت دو کشور در سازمان شانگهای بستر مناسبی برای توسعه روابط است
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور همچنین در دیدار «قاسم ژومارت توکایف» رئیس جمهور قزاقستان که در مقر سازمان ملل متحد انجام شد، گفت: همسایگی ایران و قزاقستان از طریق دریای خزر و عضویت در سازمان شانگهای را بستر مناسبی برای توسعه روابط دو کشور دانست و گفت: افزایش تبادل کالا چه از طریق دریا و چه از طریق راهآهن به نفع دو ملت و کشورهای منطقه است و باید گامهای موثرتری برای تسریع در تحقق این هدف برداشته شود.
سید ابراهیم رئیسی با اشاره به دیدارها و توافقات خوب روسای جمهور دو کشور در سال گذشته، بر تلاش برای تسریع اجرای کامل توافقات بهویژه در حوزه اقتصادی و تجاری تاکید کرد.
رئیس جمهور همسایگی دو کشور از طریق دریای خزر و عضویت در سازمان شانگهای را بستر مناسبی برای توسعه روابط دو کشور دانست و گفت: افزایش تبادل کالا بین ایران و قزاقستان چه از طریق دریا و چه از طریق راهآهن به نفع دو ملت و کشورهای منطقه است و باید گامهای موثرتری برای تسریع در تحقق این هدف برداشته شود.
«قاسم ژومارت توکایف» رئیس جمهور قزاقستان نیز در این دیدار با اشاره به ظرفیتهای گسترده موجود در دو کشور، ایران را شریکی راهبردی و دوستی صمیمی برای قزاقستان دانست و با استقبال از افزایش تبادل کالا بین دو کشور، به ظرفیتهای بسیار مناسب ترانزیتی ایران اشاره و علاقمندی کشورش را برای تسریع در اجرایی شدن توافقات دو کشور اعلام کرد.
ایران آماده گسترش روابط با کشورهای همسایه است
رئیسی در ادامه برنامههای این سفر با «عبدالمجید تبون» رئیس جمهور الجزایر دیدار و گفتگو کرد.
رئیس جمهور با اشاره به ظرفیتهای بسیار خوب ایران و الجزایر بر تلاش مسئولان دو کشور برای ارتقای سطح روابط بهویژه در زمینه تعاملات تجاری و اقتصادی تاکید کرد و گفت: ارتقای روابط ایران و الجزایر بهدلیل بروز شرایط خاص بیماری کرونا متوقف شده بود که باید با همت مسئولان دو کشور دوباره این روابط احیا و ارتقا یابد.
رئیس جمهور در این دیدار با اشاره به ظرفیتهای بسیار خوب ایران و الجزایر بر تلاش مسئولان دو کشور برای ارتقای سطح روابط بهویژه در زمینه تعاملات تجاری و اقتصادی تاکید کرد و گفت: ارتقای روابط ایران و الجزایر بهدلیل بروز شرایط خاص بیماری کرونا متوقف شده بود که باید با همت مسئولان دو کشور دوباره این روابط احیا و ارتقا یابد.
رئیسی فعال شدن کمیسیونهای مشترک دو کشور را در گسترش همکاریها بین ایران و الجزایر موثر دانست و ضمن تقدیر از مواضع رئیس جمهور الجزایر در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و محکومیت اقدامات رژیم صهیونیستی و همچنین مواضع الجزایر در اتحادیه آفریقا در جلوگیری از نفوذ صهیونیستها، ابراز امیدواری کرد که گسترش همکاری میان دو کشور در حوزههای سیاسی، اقتصادی و تجاری موجب افزایش همکاریهای منطقهای و بینالمللی فیمابین نیز بشود.
رئیس جمهور با بیان اینکه ما برای گسترش روابط با کشورهای همسایه هیچ مشکلی نداریم، دخالت کشورهای غربی بهویژه آمریکا را عامل اخلال در روابط کشورهای منطقه دانست.
«عبدالمجید تبون» رئیس جمهور الجزایر نیز در این دیدار با اشاره با تاریخچه روابط خوب دو کشور، بر تلاش جدی برای احیا و ارتقای روابط میان ایران و الجزایر تاکید کرد.
عبدالمجید تبون با بیان اینکه با توانمندیها و ظرفیتهای سیاسی، اقتصادی، علمی و پژوهشی جمهوری اسلامی ایران آشنا هستم، مشارکت با ایران در این زمینهها را خواستار شد و گفت: ما میدانیم تحریمها ایران را به کشوری قدرتمند تبدیل کرده است و آمادگی داریم روابطمان را با ایران گسترش دهیم.
رئیس جمهور الجزایر با تاکید بر حمایت کشورش از حقوق مردم فلسطین در ایجاد کشور مستقل فلسطینی، تقویت روابط کشورهای منطقه و اسلامی را موجب افزایش قدرت این کشورها در مقابله با زورگوییها دانست.
عبدالمجید تبون با بیان اینکه کشورهای غربی به دنبال سوءاستفاده از کشورهای منطقه هستند، بر ضرورت مقابله با نفوذ و دخالت کشورهای غربی تاکید کرد و قوی شدن را یکی از بهترین راهها برای تحقق این هدف دانست.
رئیسی: دوران تحمیل نظرات و خواستها بر ملتها پایان یافته است
سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامههای نخستین روز سفر خود به نیویورک، در دیدار «زوران میلانوویچ» رئیس جمهور کرواسی که در مقر سازمان ملل برگزار شد، بر تمایل جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری با این کشور تاکید کرد.
رئیس جمهور تصریح کرد: با وجود تلاش برخی کشورهای غربی که بهدنبال تحمیل منافع و ارزشهای خود به سایر کشورهای جهان هستند، جمهوری اسلامی ایران توانسته است تحریمها و فشارها را به فرصت تبدیل کرده و به پیشرفتهای قابل توجهی در عرصههای مختلف بهویژه حوزه فناوری دست پیدا کند.
رئیس جمهور با استقبال از اعلام موضع رئیس جمهور کرواسی مبنی بر در پیش گرفتن سیاست مستقل تصریح کرد: با وجود تلاش برخی کشورهای غربی که بهدنبال تحمیل منافع و ارزشهای خود به سایر کشورهای جهان هستند، جمهوری اسلامی ایران توانسته است تحریمها و فشارها را به فرصت تبدیل کرده و به پیشرفتهای قابل توجهی در عرصههای مختلف بهویژه حوزه فناوری دست پیدا کند.
رئیسی دوران تحمیل نظرات و خواستها بر ملتها را پایان یافته دانست و با تاکید بر مقابله با چنین جریانی گفت: چرا آمریکا و اروپایی که خودشان صاحب زرادخانههای هستهای هستند، جلوی بهرهمندی سایر کشورها از آن را میگیرند. جمهوری اسلامی ایران توانسته است با استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای دستاوردهای قابل ملاحظهای در حوزه کشاورزی، صنعت و پزشکی داشته باشد و در همین راستا ما سال گذشته توانستیم با رادیو داروها یکمیلیون بیمار را مداوا کنیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد با همه کشورهایی که بنای همکاری با ایران را داشته باشند، همکاری کند و از این همکاری نیز استقبال خواهد کرد، افزود: درباره فلسطین هم معتقدیم مراجعه به رای مردم ساکن فلسطین و فلسطینیان تنها راهحل این بحران است.
«زوران میلانوویچ» رئیس جمهور کرواسی نیز در این دیدار با اشاره به عضویت کشورش در دو پیمان و اتحادیه ناتو و اروپا تصریح کرد: با این وجود همواره تلاشمان بر این بوده است که سیاستهای مستقل اتخاذ کنیم و از سیاست مستقل پیروی کنیم.
میلانوویچ اتخاذ سیاست خارجی مستقل را زمینه رسیدن به جهان ایدهآل دانست و ضمن اعلام مخالفت با هرگونه تلاشی برای تحمیل ارزشها و فرهنگها به سایر کشورها، اقدام آمریکا در خروج از توافق هستهای را محکوم کرد.
۲۷۲۱۷
مجله خبری یولن