بین الملل

عطوان: انتخاب نام «خیبرشکن» حساب‌شده بود؛ آن را به خاطر بسپارید

عطوان: انتخاب نام «خیبرشکن» حساب‌شده بود؛ آن را به خاطر بسپارید

به گزارش سرویس‌ بین‌الملل یولن، «عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه الکترونیکی «رأی الیوم» (چاپ لندن) در جدیدترین تحلیل خود می‌گوید که منطقه در آستانه تغییر قرار دارد و معادلات تغییر خواهد کرد.

سردبیر رأی الیوم در ابتدای اظهارات خود به سه موشک اشاره کرد و گفت: «این سه موشک عنوان اصلی منطقه و این مرحله در چند ماه و چه‌بسا سال آینده خواهند بود». عبدالباری عطوان درباره علت این امر اظهار داشت: «زیرا این‌ها تمام معادلات را بر هم خواهند زد».

عطوان با اشاره به سه موشک یادشده،  بیان کرد: «موشک اول، ایرانی است؛ «خیبرشکن». دو روز پیش از آن پرده برداشتند و به مناسبت چهل و سومین سالروز انقلاب ایران آن را شلیک کردند. بُرد موشک خیبرشکن ۱۴۵۰ کیلومتر است؛ به عبارتی این موشک به قلب تل‌آویو می‌رسد. این پیام ایران به اسرائیل و ایالات متحده آمریکا است».

سردبیر رأی الیوم در ادامه ضمن اشاره به رهگیری موشک‌های شلیک شده در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به اطراف دمشق و شلیک یک موشک از دمشق به سمت اراضی اشغالی، در ارتباط با موشک دوم گفت: «موشک دوم، سوری است. این موشک سوری تا «ام‌الفحم» در الجلیل واقع در شمال فلسطین می‌رسد؛ یعنی آژیرهای خطر به صدا درآمده‌اند».

عبدالباری عطوان درباره موشک سوم اظهار داشت: «موشک سوم، موشک سام ۸ است. حزب‌الله اعلام کرد که از حالا به بعد موشک‌های ضدهواپیمای سام ۸ در اختیار دارد. این موشک‌ها پیشرفته هستند؛ به این معنا که هر موشک یا هر پرنده‌ [نظامی‌] اسرائیلی که حریم لبنان را نقض می‌کند، این موشک‌ها -برای اولین بار از زمان تأسیس حزب‌الله یا مقاومت اسلامی- قادر خواهند بود با هر گونه نفوذ پرنده‌های [نظامی] اسرائیل مقابله کنند از‌این‌رو این مرحله‌ای جدید است».

وی در ادامه با گریز به موشک اول، بیان کرد: «با موشک خیبرشکن شروع می‌کنیم. انتخاب کلمه خیبر و کلمه خیبرشکن بسیار بادقت و حساب‌شده صورت گرفته است. شما می‌دانید که خیبر شهر یهودیان در نزدیکی مدینه منوره بود. این شهر همواره بخش زیادی از تاریخ منطقه را به خود اختصاص داده است به زمانی که پیامر (ص) تصمیم گرفت که دو دین در مدینه نباشد یا دو دین در خاک مقدس نباشد از‌این‌رو انتخاب خیبرشکن و نام‌گذاری موشک با این نام معنای بسیاری دارد و یک پیام قوی و بی‌سابقه است. این نام را بخوبی به ذهن بسپارید».

عطوان افزود: «ایران هم‌اکنون به چهارمین قدرت موشکی جهان مبدل شده است؛ اول روسیه، دوم چین، سوم کره شمالی و چهارم ایران. این موضوع در ارتباط با پهپادها نیز صدق می‌کند. اندیشکده بین‌المللی مطالعات راهبردی در لندن می‌گوید که ایران بیست نوع موشک دارد و این بالستیک‌ها هستند و دیگر موشک‌ها کروز و پهپاد‌ها… یعنی زرادخانه پُر است».

سردبیر این روزنامه چاپ لندن ادامه داد: «جنگ آینده جنگ هواپیماها نخواهد بود، جنگ موشک‌ها خواهد بود. مسئله دیگر در ارتباط با سوریه است. حملات هوایی اسرائیل به سوریه در واقع کاهش پیدا خواهد کرد و چه‌بسا متوقف شود».

عطوان در ادامه مدعی شد: «چون روس‌ها به صورت غیرعادی خشمگین هستند و این به علت انتقادهای ما و مقاله‌های ما بوده که می‌گفتیم شما در سوریه چه کار می‌کنید؟ جنگنده‌های اسرائیلی می‌آیند و لاذقیه و بندر لاذقیه را در پنجاه کیلومتری پایگاه هوایی حمیمم می‌زنند و بعدا سوءاستفاده می‌کنند و از ترس شما (اشاره به روس‌ها) و فرود هواپیماهای شما در پایگاه، می‌روند و بندر لاذقیه را می‌زنند. این چه ائتلافی است؟!».

وی اضافه کرد: «چه ائتلافی است که اسرائیلی‌ها می‌آیند و از شما سوءاستفاده می‌کنند و از هواپیماهای شما به عنوان یک پوشش سوءاستفاده می‌کنند و می‌روند و لاذقیه را می‌زنند. پدافند هوایی سوریه نمی‌تواند پاسخ دهد یعنی آن‌ها نمی‌توانند موشک‌های خود را علیه هواپیماهای روسی به کار بگیرند. هم‌اکنون حقیقتا روس‌ها از دست اسرائیل نگران و عصبانی هستند».

عبدالباری عطوان درباره علت این ادعای خود گفت: «این خشم دو علت دارد؛ اول اینکه اسرائیل در سنگر اوکراین است. رئیس‌جمهور اوکراین زلنسکی به دوستی و ریشه اسرائیلی‌اش مشهور است. افزون بر این، اسرائیل نمی‌تواند از غرب بی‌نیاز شود و به آمریکا نه بگوید بنابراین اسرائیل در سنگر اوکراین است و روس‌های این حقیقت را می‌دانند».

عطوان ادامه داد: «علت دوم تنگنایی بود که روسیه در آن قرار گرفت. روسیه یک کشور و قدرت بزرگ است. شما اجازه می‌دهید اسرائیل عزت شما و متحدانتان را گهگاه زیر سؤال ببرند؟ به همین خاطر است که ما برای اولین بار شاهد یک موضع قوی از جانب روسیه بودیم».

سردبیر رأی الیوم در این خصوص گفت که این موضع‌گیری در سه گام نمایان شد و «گام اول این بود که گشتی‌های هوایی مشترک روسیه و سوریه در کنار جولان برگزار شد. چه کسی در آن شرکت کرد؟ جنگنده‌های سوخو سی ۳۵. این جنگنده‌ها بسیار قدرتمند و پیشرفته هستند و حامل یک پیام برای اسرائیل بودند که ما اکنون داریم با سوریه رزمایش برگزار می‌کنیم».

وی همچنین گفت که مسئله دوم این است که تل‌آویو از روسیه خواسته است که رادارهای خود در پایگاه حمیمم خاموش کند چراکه این رادارها حین فرود جنگنده‌های صهیونیستی در فرودگاه لد یا فرودگاه بن گوریون پارازیت می‌اندازند؛ اما روس‌ها به آن‌ها گفتند فکری به حال خود بکنید.

عبدالباری عطوان در ارتباط گزینه سوم که گفت بنا بر اطلاعاتی کاملا موثق به دست آمده، اظهار داشت: «برای اولین بار، روس‌ها سرباز در بندر لاذقیه مستقر کردند و حتی در محوطه کانتینرها که دو بار جنگنده‌های اسرائیلی آنجا را هدف قرار دادند. آن‌ها (روس‌ها) گفتند حالا بفرمایید بزنید و فقط یک سرباز روس را بکشید و ببینید واکنش ما چگونه خواهد بود!».

عطوان افزود: «سپس ماریا زاخاروا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در یک کلام گفت که سوریه دیگر یک سرزمینی بی‌در و پیکر نیست که هر کس بخواهد به آن تجاوز کند. نه! اجازه تجاوز به سوریه را نخواهیم داد. اسرائیل در نقض خطوط قرمزهای آن زیاده‌روی کرده است. به هر تجاوزی پاسخ داده خواهد شد پس این، یک شوک، یک شوک بزرگ یا ضربه یا سیلی به اسرائیلی‌ها بود».

وی اضافه کرد: «پیش‌بینی من این است که اگر اسرائیل به سوریه حمله هوایی کند، پاسخ به دو شکل خواهد بود. روس‌ها به سوری‌ها اجازه می‌دهند که از موشک‌های اس-۳۰۰ استفاده کنند یا به سوریه اجازه می‌دهند که مقابله به مثل کنند و عمق اسرائیل را بزنند البته در صورتی که به اهدافی در دمشق حمله هوایی شود یا به هر جای دیگری در سوریه. لاذقیه را نخواهند زد چون همانطور که به شما گفتم سربازهای روس اکنون در آنجا مستقر هستند و اسرائیل این اشتباه را نمی‌کند».

انتهای پیام/ص


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا