فارس من| سرمازدگی بهاره باغهای سمنان/ فعالیتهای دانشبنیان برای جلوگیری از آسیبها تقویت میشود
فارس من| سرمازدگی بهاره باغهای سمنان/ فعالیتهای دانشبنیان برای جلوگیری از آسیبها تقویت میشود
به گزارش یولن از سمنان، شماری از مردم در سامانه «فارس من» که مطالبات و مشکلات مردمی را در سراسر کشور پیگیری میکند، موضوعی درباره «خسارات تاکستانهای شاهرود» مطرح کردهاند.
آنها با انتشار مطالبهای در سامانه «فارس من» تصریح کردند که «تاکستانهای شاهرود چند سالی است خسارت میبینند و کسی هم پیگیر نیست. لطفاً پیگیری کنید»؛ یولن استان سمنان به بررسی موضوع پرداخته است.
محمدرضا قاسمی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار کرد: تشکیل کارگروه رصد و هدایت شرکتهای دانشبنیان در حوزه کشاورزی یکی از نیازها و ضرورتهای این بخش بوده که شاید کمتر به آن توجه شده است؛ چراکه در حوزه اجرا درگیریهای روزمره و اجرایی کمتر اجازه پرداختن به حوزه دانشافزایی و افزایش ضریب نفوذ دانش در حوزه کشاورزی را داده و این موضوع به آن شکلی که نیاز این بخش بوده مورد توجه قرار نگرفته است.
وی با اشاره به نامگذاری امسال بهعنوان سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین از سوی مقام معظم رهبری، گفت: شعار سال بهانه و بستر بسیار خوبی است تا مدیران بخش کشاورزی به این حوزه ورود جدیتر داشته باشند؛ چراکه امروز باید بپذیریم که افزایش نفوذ دانش و بهبود فعالیتهای تولید با دانشافزایی در بخش کشاورزی یکی از نیازهای اصلی این حوزه است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به تأکیدات وزیر جهاد کشاورزی بر توسعه شرکتهای دانشبنیان در بخش کشاورزی خاطرنشان کرد: بر اساس افق ترسیمشده از سوی مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی، باید ۶۵ درصد از محصولات تولیدی در بخش کشاورزی بر پایه علم و دانش و «دانشبنیانمحور» باشد.
قاسمی اضافه کرد: این رویکرد هدفگذاری میتواند افق خوبی را برای مدیران بخش کشاورزی در سراسر کشور ترسیم و تکلیف جدیتری را برای همه مدیران این بخش مشخص کند.
وی با اشاره به گامهای موردنیاز برای توسعه فعالیتهای دانشبنیان در حوزه کشاورزی و کمک شرکتهای فناور در این بخش تصریح کرد: باید در وهله نخست نیازهای اولویتدار بخش کشاورزی استان سمنان بهمنظور ایفای نقش مؤثرتر شرکتهای دانشبنیان احصاء شود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بیان کرد: در این راستا، معاونتها و مدیریتهای مختلف سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان و مدیران سایر دستگاههای مرتبط با کشاورزیِ دانشبنیان که کار رصد و هدایت شرکتهای دانشبنیان در حوزه کشاورزی را بر عهده دارند؛ باید اولویتهای چالشبرانگیز و نیازهای اصلی و اساسی در حوزه کاری خود را بهعنوان نیازهای این حوزه احصا کرده و به این کارگروه ارائه کنند تا به آن پرداخته شود؛ چراکه امروز باید فعالیتهای دانشبنیان در حوزه کشاورزی به اولویتهای این بخش سوق داده شود و بنابراین باید در وهله نخست به اولویتها توجه کنیم.
قاسمی با اشاره به آسیب رسیدن به هزاران تن محصول کشاورزی در این استان بهواسطه عوامل قهری بهویژه سرمازدگی تصریح کرد: باید اولویتهای حوزه کشاورزی که در بخش اجرا بهعنوان یک نیاز و ضرورت در استان سمنان با آن مواجه هستیم، شناسایی و به آن پرداخته شود.
وی گفت: میتوان از ظرفیت دانشبنیانها در حوزه حفظ نباتات استفاده بسیار ویژه و مطلوبی کرد و متخصصان گیاهپزشکی میتوانند به حوزه استفاده از عوامل زیستی در محیطهای گلخانهای که یکی از اولویتهای توسعه بخش کشاورزی از ورود کرده تا به حداقل استفاده از سموم و کاربرد عناصر شیمیایی در این بخش برسیم.
نقشآفرینی شرکتهای دانشبنیان در حوزه دامپروری، زراعت، باغبانی، توزیع صنایع تبدیلی و فرآوری و ارزشافزوده و کاهش ضایعات محصولات در این حوزه و سایر حوزههای بخش کشاورزی از دیگر تأکیدات مهم سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در این جلسه بود.
قاسمی با اشاره به محدودیتهای منابع آبی و ضرورت بهینهسازی مصرف آب بیان کرد: شرکتهای دانشبنیان میتوانند نقش مؤثری در حل این معضل دیرینه در بخش کشاورزی استان سمنان و حتی کشور ایفا کنند.
وی خاطرنشان کرد: پس از شناسایی نیازهای اصلی و اساسی عرصههای مختلف و متعدد بخش کشاورزی برای ورود دانشبنیانها به این حوزه در مرحله نخست، باید جلسات اندیشه ورزی در این حوزه در خصوص تقاضاها و اولویتهای موجود در این حوزه در وهله اول و پس از آن در خصوص سایر نیازها در بخش کشاورزی و ظرفیتهای توسعهای در این بخش تشکیل شود.
وی افزود: قرار دادن شرکتهای دانشبنیان هستههای فناور مرکز رشد و از این دست میتواند قدم بعدی در توسعه کشاورزی دانشبنیان در استان سمنان باشد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بیان کرد: ضمن توجه جدی به استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان فعال در بخش کشاورزی، باید از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان بیرونی نیز بهره برد و با توجه به لزوم توجه ویژه به اولویتهای بخش کشاورزی و رفع نیازها در این حوزه از طریق شرکتهای دانشبنیان، نباید تنها به شرکتهای دانشبنیان درون مجموعه جهاد کشاورزی نگاه کرد؛ بلکه باید از ظرفیت دیگر شرکتهای دانشبنیان در کشور نیز بهره برد و پارکهای علم و فناوری استان سمنان میتوانند در این زمینه به جهاد کشاورزی کمک شایانی انجام دهند.
قاسمی بر لزوم نقشآفرینی بیشتر مراکز رشد واحد فناور استان سمنان در راستای فعالسازی هستههای دانشبنیان در بخش مهم کشاورزی تأکید و با اشاره به لزوم حل مشکلات شرکتهای دانشبنیان در حوزه کشاورزی خاطرنشان کرد: در کنار تسهیلاتی که پارکهای علم و فناوری استان سمنان به شرکتها میدهند؛ سازمان جهاد کشاورزی نیز میتواند در حد مقدورات خود به شرکتهای دانشبنیان این حوزه در عرصههای مختلف کمک کند.
وی با تأکید بر لزوم ایجاد انگیزه و ترغیب شرکتهای دانشبنیان برای نقشآفرینی آنان در حل مشکلات و نیازهای بخش کشاورزی، معرفی ظرفیتهای کار در این بخش همچنین تشریح اقدامات شرکتهای دانشبنیان فعال در این حوزه را ازجمله اقدامات لازم در این باره عنوان و تصریح کرد: باید تلاشهای شرکتهای دانشبنیان فعال در بخش کشاورزی معرفی شود.
سرپرست جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: باید دستورالعملهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه حمایت از شرکتهای دانشبنیان ویژه بخش کشاورزی نیاز به اصلاحات و تغییراتی دارد که باید به آن پرداخت و پیگیریهای لازم در این زمینه باید انجام شود.
قاسمی توسعه کشاورزی دانشبنیان را بهعنوان یکی از نیازهای مهم و روز بخش کشاورزی دانست و گفت: باید این اتفاق خوب در حوزه کشاورزی افتاده و بتوان از ظرفیت دانشبنیانها در توسعه این بخش بهره برد و این مهم یکی از خلأهای بخش کشاورزی است.
وی بیان کرد: با وجود همه موانعی که بر سر راه دانشبنیان کردن حوزه کشاورزی وجود دارد؛ اما با توجه به شرایط بخش کشاورزی و تهدیدات جدی که متوجه این بخش بوده و مخاطرات ویژهای که این حوزه با آن مواجه است؛ باید تأثیر دانش در حوزه کشاورزی اتفاق افتاده و با عبور از کشاورزی سنتی و نیمه سنتی به شکل رشد یافته تری از تولیدات بخش کشاورزی برسیم.
سرپرست جهاد کشاورزی استان سمنان با تأکید بر مسألهمحور بودن فعالیت شرکتهای دانشبنیان فعال در بخش کشاورزی این استان بهمنظور حل بخشی از نیازهای این حوزه با استفاده از علم و تکنولوژی، به معضل سرمازدگی باغات بهویژه در شرق استان سمنان در بهار هر سال اشاره کرد و عنوان کرد: برای بسترسازی نقشآفرینی شرکتهای دانشبنیان بهمنظور کاهش آسیبهای ناشی از سرمازدگی به باغات این استان ابتدا ایجاد مرکز پایش در خصوص سرمازدگی باغات در استان سمنان یکی از ضروریاتی است که باید با آن توجه کرد.
انتهای پیام/۷۴۰۰۲/م/س