اخبار روز

بنای تاریخی مسجد جامع صفائیه رفسنجان دستخوش آسیب/شهرداری درصدد رفع مشکل

به گزارش یولن از رفسنجان، مسجد جامع شهر صفائیه مرکز بخش فردوس رفسنجان دارای قدمتی بیش از ۸۰ سال است که توسط مرحوم آگاه از خیران به‌نام این منطقه ساخته شده است.

مسجد جامع صفائیه که ثبت ملی هم شده است، این روزها دستخوش رطوبتی‌ست که از ناحیه کف‌سازی پیاده‌رو و خیابان ایجاد شده است، اما شهردار جدید و متولیان مسجد در صدد هستند که این مشکل را به کمک خیّر برطرف کنند تا به این بنا آسیبی وارد نشود.

ساخت مسجد اواخر قاجاریه، ثبت ملی ۱۳۸۴

باقری کارشناس میراث فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رفسنجان با اشاره به اینکه مسجد جامع صفائیه در سال ۱۳۲۰ بنا شده و به ثبت ملی رسیده است، اظهار کرد: مشکلی که برای مسجد جامع صفائیه ایجاد شده است، رطوبتی‌ست که از کف‌سازی به وجود آمده، چون کف اصلی مسجد نسبت به پیاده‌رو پایین‌تر قرار گرفته و موجب رطوبت‌زدگی دیوارهای مسجد شده است.

وی ادامه داد: درب اصلی مسجد هم به‌واسطه همین کف‌سازی پایین‌تر رفته و بسته شده است که تردد از آن صورت نمی‌گیرد، بنابراین ما پیشنهاد دادیم پیاده‌رو را پایین‌تر ببرند که بنا آزاد شود و اگر متولی آن طبق پیشنهاد ما عمل کند، بنا آزاد و اصالت آن حفظ خواهد شد.

باقری عنوان کرد: مسجد جامع شهر صفائیه به شماره  ۱۳۵۷۳ و در تاریخ ۲۳ مهرماه ۱۳۸۴در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و قدمت آن مربوط به اواخر دوره قاجاریه و اوایل پهلوی است.

برداشت کامل پیاده‌رو از امروز با نظارت شهرداری 

علی کارگریزدی شهردار صفائیه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: با توجه به  پیاده‌روسازی که انجام شده بود به بنا آسیب وارد کرده و نیازمند رسیدگی بود، این موضوع را پیگیری کردیم و با هماهنگی کارشناس میراث فرهنگی، نسبت به جلوگیری از پیشرفت رطوبت و آسیب به دیوارهای مسجد تصمیم به برداشت کامل پیاده‌رو گرفته شد.

شهردار صفائیه با اشاره به اینکه نظارت این کار بر عهده شهرداری است، افزود: با مشارکت بهروز آگاه از خیران منطقه و فرزند واقف مسجد و همکاری هیأت امنا، این کار از امروز شروع شده است.

وی خاطرنشان کرد: برج شهر صفائیه هم دچار همین مشکل شده بود که کف‌سازی اطراف برج هم به‌طور کامل برداشته می‌شود تا این بنای تاریخی هم حفظ شود، ضمن اینکه داخل برج هم نیازمند مرمت است که این کار هم با مشارکت خیر و همکاری شهرداری انجام می‌گیرد.

کارگریزدی با بیان اینکه حفظ اصالت بناهای تاریخی در یک منطقه ضروری است و شهرداری پای کار خواهد بود، از وجود تپه‌های ماسه بادی منحصربه‌فرد در بخش فردوس یاد کرد که ارتفاع آن بالای ۷۰ متر بوده و ادامه داد: این تپه‌ها در رونق گردشگری بخش می‌تواند مؤثر باشد.

به گزارش فارس، بخش فردوس از توابع نوقات رفسنجان است و دارای ظرفیت‌ بالای کشاورزی و پسته‌کاری است که متولیان امر می‌توانند در کنار ماسه‌بادی، رونق گردشگری کشاورزی را نیز در این بخش ایجاد کنند.

انتهای پیام/۸۰۰۱۶/ب


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا