یاقوتهای چشمنواز نیریز روانه بازارهای بینالمللی شدند
به گزارش یولن از نیریز، علیرضا بصیری با اعلام این خبر افزود: سالانه ۶۰ هزار تن انار از ۳ هزار هکتار باغ این شهرستان برداشت می شود که از این نظر، نیریز مقام اول سطح و تولید را در استان فارس دارا است.
وی بیان کرد: متوسط عملکرد در باغهای این شهرستان ۲۰ تن در هکتار و بالاترین عملکرد بیش از ۱۵۰ تن در هکتار است که متأسفانه در سال جاری به دلیل بروز شرایط خشکسالی و طغیان آفات، میزان تولید انار شهرستان کاهش چشمگیری داشته است.
او اظهار کرد: به دلیل تنوع ارقام، برداشت انار در این شهرستان در ارقام زودرس مانند انواع انار شیرین و فاروق از اواخر شهریور ماه و در مورد ارقام دیررسی مانند رباب تا اواخر آبانماه ادامه دارد.
بهگفته وی عمدهترین رقم انار تولیدی نییریز رباب است که بهدلیل رنگ پوست و آریل، درصد فیبر، طعم میوه و ضخامت پوست، بسیار بازارپسند بوده و شهرت جهانی دارد؛ بطوریکه بیشترین میزان صادرات انار کشور را به خود اختصاصدادهاست.
این مسئول خاطرنشان کرد: انار نییریز علاوه بر مصارف داخلی به کشورهای آسیای میانه، حوزه خلیج فارس، کرهجنوبی، روسیه و برخی کشورهای اروپایی صادر می شود که زمینه ایجاد ۳ هزار فرصت شغلی موقت را فراهمکرده است.
بصیری با بیان اینکه در بخش صنایع تبدیلی با توجه به پتانسیل بالای شهرستان، کارخانههای صنعتی فرآوری انار نی ریز مشغول فعالیت هستند، تصریح کرد: از جمله تولیدات آنها آب انار، رب، سس، شربت، مارمالاد، ژله، بستنی، ترشی، سرکه و لواشک انار میباشد که با استقبال خوب و ارزآوری برای کشور همراه بوده است.
مدیر جهادکشاورزی نیریز خاطرنشانکرد: در چند سال اخیر، تولید محصولات سالم و گواهی شده در دستور کار این مدیریت قرار گرفته است؛ بطوریکه در سنوات گذشته اولین گواهی ارگانیک محصول انار فارس در نی ریز و زیر نظر مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران NACI صادر شد که بر اساس آن، انطباق مدیریت فرایند تولید تا عرضه محصول شامل تولید، فرآوری، بازرسی و صدور گواهی، برچسب گذاری و بازار رسانی مواد غذایی ارگانیک، مورد تأیید است.
وی تاکید کرد: کمبود آب با توجه به خشکسالی های اخیر، وجود آفات و امراض به خصوص کرم گلوگاه انار و عدم پوشش بیمه ای، آن از عمده مشکلات انارکاران این شهرستان است.
انتهای پیام/س