سایت خبری
famaserver
  • صفحه اصلی
  • اخبار ورزشی
  • بین الملل
  • اقتصادی
  • اخبار استانها
  • اخبار روز
  • سیاسی
  • علمی و فناوری
سایت خبری

سرتیتر خبرها

آخرین وضعیت ذخایر سدها اعلام شد/ چند درصد مخازن خالی است؟

آخرین وضعیت ذخایر سدها اعلام شد/ چند درصد مخازن خالی است؟

2 ساعت پیش
هواشناسی تهران اطلاعیه داد

هواشناسی تهران اطلاعیه داد

2 ساعت پیش
کیفرخواست پرونده قتل محیط بان پارک ملی گلستان صادر شد

کیفرخواست پرونده قتل محیط بان پارک ملی گلستان صادر شد

2 ساعت پیش
دریاچه ارومیه واقعا از دست رفت؟/ ماجرای تصاویر ماهواره‌ای ناسا از دریاچه

دریاچه ارومیه واقعا از دست رفت؟/ ماجرای تصاویر ماهواره‌ای ناسا از دریاچه

2 ساعت پیش
مهلت انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۴ برای بار سوم تمدید شد

مهلت انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۴ برای بار سوم تمدید شد

2 ساعت پیش
آخرین وضعیت مسافران بدحال پرواز ازمیر به تهران

آخرین وضعیت مسافران بدحال پرواز ازمیر به تهران

2 ساعت پیش
فرصت دبیرستانی‌های جامانده برای ثبت‌نام در مدارس تا پایان شهریور

فرصت دبیرستانی‌های جامانده برای ثبت‌نام در مدارس تا پایان شهریور

2 ساعت پیش
کمربندها را محکم کنید! میزان افزایش ترافیک از هفته آینده اعلام شد

کمربندها را محکم کنید! میزان افزایش ترافیک از هفته آینده اعلام شد

2 ساعت پیش
چالوس یکطرفه شد

چالوس یکطرفه شد

2 ساعت پیش
افزایش خطر ازدواج اجباری دختران در مناطق زلزله‌زده

افزایش خطر ازدواج اجباری دختران در مناطق زلزله‌زده

2 ساعت پیش

Home » یک توصیه مفید برای مبتلایان به دیابت/ با این روش نان را مصرف کنید

یک توصیه مفید برای مبتلایان به دیابت/ با این روش نان را مصرف کنید

زمان انتشار: 15 سپتامبر 2025 ساعت 15:14

دسته بندی: سلامت

شناسه خبر: 623006

زمان مطالعه: 6 دقیقه

یک توصیه مفید برای مبتلایان به دیابت/ با این روش نان را مصرف کنید

یک توصیه مفید برای مبتلایان به دیابت/ با این روش نان را مصرف کنید

به گزارش یولن،جلال‌الدین میرزای رزاز افزود: فریز کردن نان و سپس گرم یا تست کردن مجدد آن، باعث تشکیل نوعی نشاسته به نام «نشاسته مقاوم» می‌شود. این نشاسته در روده کوچک هضم نشده و به روده بزرگ می‌رسد؛ جایی که توسط باکتری‌های مفید تخمیر می‌شود و در نهایت سرعت جذب گلوکز را کاهش می‌دهد. به گفته وی، این فرآیند می‌تواند نقش مهمی در کنترل بهتر قند خون داشته باشد.

مهر در خبری نوشت:وی، نشاسته مقاوم را ترکیبی با عملکرد مشابه فیبر توصیف کرد که اثرات متعددی بر سلامت دارد.

به گفته رزاز، این نوع نشاسته شاخص گلیسمی غذاها را کاهش می‌دهد و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می‌کند. همچنین، مصرف روزانه ۱۵ تا ۳۰ گرم نشاسته مقاوم طی چهار هفته می‌تواند حساسیت به انسولین را تا ۳۳ تا ۵۰ درصد بهبود بخشد و خطر ابتلاء به دیابت نوع دو را کاهش دهد.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین به پدیده‌ای به نام «اثر وعده دوم» اشاره کرد؛ بدین معنا که مصرف نشاسته مقاوم در یک وعده غذایی، حتی واکنش بدن به وعده بعدی را نیز بهبود می‌بخشد.

وی با عنوان این مطلب که یکی دیگر از جنبه‌های مهم نشاسته مقاوم نقش آن در سلامت روده است، توضیح داد: این نشاسته در روده بزرگ توسط باکتری‌های مفید تخمیر می‌شود و محصول این فرایند، اسیدهای چرب زنجیره کوتاه مانند بوتیرات، پروپیونات و استات است. این ترکیبات به ترتیب به تقویت سلول‌های روده، کاهش التهاب، تنظیم قند خون، کاهش کلسترول و حتی تنظیم اشتها کمک می‌کنند.

به گفته رزاز، منابع نشاسته مقاوم تنها به نان محدود نمی‌شوند. موز نارس خام و بدون پخت، سیب‌زمینی پخته و سرد شده، برنج سرد شده، حبوبات و غلات کامل پخته و سرد شده نیز از مهم‌ترین منابع این ترکیب هستند.

وی تاکید کرد: تُست کردن نان فریز شده اهمیت ویژه‌ای دارد؛ زیرا حرارت مستقیم ساختار نشاسته را تغییر می‌دهد و آن را به شکل مقاوم در می‌آورد. به عنوان نمونه، در یکی از مطالعات، نان خانگی که فریز و سپس تست شده بود، توانست حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد از افزایش ناگهانی قندخون جلوگیری کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: البته باید توجه داشت که نان‌های صنعتی ممکن است این اثر را نداشته باشند، چون روش پخت و ترکیب آن‌ها متفاوت است.

رزاز با بیان اینکه این روش‌ها برای بیماران دیابتی نیز بسیار مفید است و می‌تواند به کاهش نوسانات قند خون کمک کند، توصیه کرد: افراد برای تنظیم رژیم غذایی خود با متخصص تغذیه مشورت کنند تا برنامه‌ای متناسب با شرایط فردی دریافت کنند.

وی در پایان با عنوان این مطلب که تغذیه هوشمندانه یعنی انتخاب آگاهانه نه محرومیت، خاطرنشان کرد: به جای حذف کامل نان و کربوهیدرات‌ها، باید بر شیوه آماده‌سازی و انتخاب نوع آنها تمرکز کرد. فریز و تست کردن نان یا استفاده از غلات کامل می‌تواند تغییرات بزرگی در کنترل قندخون و ارتقای سلامت عمومی ایجاد کند.

۲۲۳۲۱۷

حتما بخوانید : راستی‌آزمایی سلامتی گوگوش/ بیماری پارکینسون حنجره داریم؟
برچسب ها
قند خون نان - نانوایی مواد غذایی
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • وزارت بهداشت: ۶۰ درصد دانشجویان علوم پزشکی با سهمیه وارد دانشگاه‌ها می‌شوند
    وزارت بهداشت: ۶۰ درصد دانشجویان علوم پزشکی با سهمیه وارد دانشگاه‌ها می‌شوند 2 ساعت پیش
  • برخی تست‌های آزمایشگاهی حذف شده است/ انسولین خارجی را ارزان‌تر از برند ایرانی‌ می‌فروشند
    برخی تست‌های آزمایشگاهی حذف شده است/ انسولین خارجی را ارزان‌تر از برند ایرانی‌ می‌فروشند 2 ساعت پیش
  • شیوع تب خطرناک ‌در جنوب ایران/ هر دو هفته یک موج جدید ‌مشاهده می‌شود
    شیوع تب خطرناک ‌در جنوب ایران/ هر دو هفته یک موج جدید ‌مشاهده می‌شود 2 ساعت پیش
  • راهی برای تقویت جسم و ذهن مردان
    راهی برای تقویت جسم و ذهن مردان 2 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • آذربایجان شرقی 577
  • آذربایجان غربی 484
  • اجتماعی 8142
  • اخبار استانها 35
  • اخبار بورس 276
  • اخبار تکنولوژی 120
  • اخبار روز 42
  • اخبار ورزشی 10832
  • اردبیل 359
  • اصفهان 603
  • اقتصادی 7267
  • البرز 1631
  • ایلام 246
  • بازار کار 389
  • بوشهر 165
  • بین الملل 18619
  • تبلیغات 20
  • تهران 342
  • چند رسانه ای 0
  • چهارمحال و بختیاری 761
  • خراسان جنوبی 309
  • خراسان رضوی 668
  • خراسان شمالی 166
  • خوزستان 384
  • زنجان 310
  • سبک زندگی 383
  • سلامت 2970
  • سمنان 2082
  • سیاسی 7587
  • سیستان و بلوچستان 5
  • عکس 79
  • علمی و فناوری 5271
  • فارس 404
  • فرهنگ و هنر 5101
  • قزوین 547
  • قم 330
  • کاریکاتور 78
  • کردستان 538
  • کرمان 2091
  • کرمانشاه 478
  • کهگیلویه و بویراحمد 444
  • گلستان 315
  • گیلان 335
  • لرستان 18
  • مازندران 84
  • مرکزی 5
  • هرمزگان 398
  • همدان 603
  • یزد 160
famaserver

جدیدترین مقالات

  • صعود آذرپیرا به نیمه‌نهایی کشتی قهرمانی جهان
    صعود آذرپیرا به نیمه‌نهایی کشتی قهرمانی جهان 4 ساعت پیش
  • محمدنژاد، جوان نقره‌ای کشتی ایران
    محمدنژاد، جوان نقره‌ای کشتی ایران 5 ساعت پیش
  • شکست نخودی و فیروزپور در نیمه نهایی؛ 4 وزن دوم آزاد بدون فینالیست
    شکست نخودی و فیروزپور در نیمه نهایی؛ 4 وزن دوم آزاد بدون فینالیست 5 ساعت پیش
  • پایان خوش کامران در کشتی قهرمانی جهان
    پایان خوش کامران در کشتی قهرمانی جهان 5 ساعت پیش
  • اولین طلای ایران در کشتی قهرمانی جهان
    اولین طلای ایران در کشتی قهرمانی جهان 5 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی | خرید هاست | دانلود نرم افزار | یادگیری زبان آلمانی

میزبانی در هاست لینوکس فاماسرور