خراسان جنوبی

آرزویی سخت به نام «مسکن»/ آخرین روند اجرای طرح «مسکن ملی» در خراسان‌جنوبی

خبرگزاری یولن- خراسان‌جنوبی؛ مسکن یکی از دغدغه‌های اصلی مردم جامعه به ویژه قشر جوان بوده که باید دولت برنامه جدی در این رابطه داشته باشد.

متأسفانه با مشکلات اقتصادی پیش رو، روند رو به افزایش اجاره‌بها و همچنین خرید مسکن، شیوع بیماری کرونا و صدمه دیدن بسیاری از کسب و کارها، کاهش ساخت و سازها و هزاران دلیل و مشکل دیگر مشکل در حوزه مسکن چند برابر نسبت به گذشته شده است.

یکی از طرح‌هایی که دولت گذشته برای حوزه مسکن جوانان در دستور کار خود قرار داد موضوع مسکن ملی بوده که چون در پایان این دولت به تصویب و مرحله اجرا رسید اقدام زیادی در این زمینه طی این دولت صورت نگرفت و هر چند افراد زیادی برای صاحب خانه شدن دل به این طرح بستند و سامانه مورد نظر ثبت‌نام و مبالغی را پرداخت کردند اما هنوز اقدام کارسازی در این رابطه انجام نگرفته است.

پیگیری مسکن ملی یکی از برنامه‌های جدی دولت کنونی برای حل مشکل مسکن در جامعه بود و به همین سبب قول ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکن در دستورکار دولت در این بخش قرار گرفته است.

خراسان‌جنوبی یکی از استان‌های محروم کشور بوده که قیمت زمین و اجاره بهای مسکن در آن بسیار بالا و شاید بتوان گفت با درآمد مردم این منطقه همخوانی ندارد.

طرح مسکن ملی در این استان نیز کلید خورده و افراد زیادی به امید خانه‌دار شدن خود را در مضیقه اقتصادی قرار داده و مبلغ درخواستی برای ثبت‌نام را به حساب دولت واریز نموده‌اند؛ خبرگزاری یولن در این خصوص گفت‌وگویی با ثبت‌نام کنندگان این طرح انجام داده است.

«سعید بهدانی» یکی از جوانان بیرجندی متقاضی طرح مسن ملی در گفت‌وگو با یولن، اظهار داشت: در ابتدایی که این طرح توسط دولت اعلام شد امید فراوانی برای خانه‌دار شدن داشتم که با وجود اجاره‌های سنگین این امید چند برابر شد بنابراین در مرحله نخست باز شدن سایت مورد نظر برای ثبت‌نام به این سایت مراجعه و اقدامات لازم را در این خصوص انجام دادم.

وی تصریح کرد: بعد از چند ماه از ثبت‌نام و پرداخت مبلغ ۴۰ میلیون تومان در این مورد پیامکی مبنی بر مشخص کردن گروهی برای تحویل زمین آمد و چون نتونستم گروه آشنایی را پیدا کنم راه و شهرسازی که خود متولی مسکن ملی بوده نسبت به این کار اقدام کرد و در مرحله بعد به راه و شهرسازی مراجعه تا افراد گروه به یکدیگر معرفی و همچنین قطعه مورد نظر که مشخص شده بود بر روی نقشه به افراد نشان داده می‌شد تا موقعیت زمین خود را بدانند.

هماهنگی کاملی میان اعضای گروه‌ها وجود ندارد

بهدانی با اشاره به اینکه بعد از مشخص شدن قطعه گروه خود برای عقد قرارداد مبلغی از تمام گروه اخذ و به یکی از دفاتر پیشخوان دولت مراجعه و بعد از مدتی پیامکی مبنی بر مراجعه به شهرداری در راستای اقدامات اولیه ساخت زمین آمده است، افزود: با مراجعه به شهرداری مشخص شد که باید یک نفر از بین اعضا به عنوان وکیل انتخاب تا کارهای مربوط به پروانه ساخت و ساز و سازمان نظام مهندسی در رابطه با نقشه ساختمان انجام دهد که این موضوع شروع مشکل برای ایجاد هماهنگی و همراهی بین اعضای گروه بود.

وی ادامه داد: متأسفانه به دلایل مختلف هماهنگی کاملی در بین اعضا وجود ندارد و این امر فرآیند پیشبرد کار را به تأخیر می‌اندازد که به نظرم باید در این خصوص نظارت‌هایی وجود داشته باشد تا گروه‌ها از هم نپاشد و قانونی در این مورد وجود داشته باشد.

ساخت قطعات مسکن ملی از قدرت اقتصاد خانوارها ساقط است

«افضلی» یکی دیگر از متقاضیان مسکن ملی در بیرجند در گفت‌وگو با یولن، اظهار داشت: به نظر می‌رسد با توجه به شرایط کنونی اقتصاد خانواده‌ها بسیاری در ادامه راه برای ساخت این مساکن با مشکلات عدیده‌ای مواجه شوند.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه در این طرح مسئولیت بیشتر اقدامات بر عهده خود اعضای متقاضی بوده مشکلات مربوط به همراهی و هماهنگی تمامی اعضا با یکدیگر دور از انتظار نباشد.

افضلی با اشاره به افزایش قیمت مصالح ساختمانی، گفت: روند رو به رشد بیشتر مصالح ساختمانی یکی دیگر از مشکلات پیش روی متقاضیان مسکن ملی بوده که می‌طلبد در این حوزه دولت ورود یافته و راه‌حلی راهگشا برای آن ارائه دهد تا این طرح بر زمین نماند و خسارت آن به مردم وارد شود.

۲۴۵۰ واحد سهمیه استان از طرح ملی مسکن

«وحید داعی» مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی در این رابطه در گفت‌وگو با یولن، اظهار داشت: از مجموع ۴۰۰ هزار واحد مسکونی ابلاغی طرح اقدام ملی در سراسر کشور سهمیه خراسان‌جنوبی ۲ هزار و ۴۵۰ واحد بوده که یک هزار و ۳۸۳ واحد در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر و یک هزار و ۶۷ واحد در شهر های زیر ۱۰۰ هزار نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه خراسان‌جنوبی با وجود سهمیه ابلاغی یک هزار و ۳۸۳ واحد در شهرهای بالای ۱۰۰هزار نفر، اراضی جهت بهره‌مندی ۳ هزار و ۷۲۷ واحد به مساحت ۳۶ هکتار تأمین شده، تصریح کرد: تا مهر ماه امسال تعداد ۳ هزار و ۲۲۷ واحد دارای قرارداد ساخت هستند.

۲۰۷۷ واحد مسکن ملی وارد فاز اجرایی شد

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی ادامه داد: در شهرهای زیر۱۰۰ هزار نفر نیز اراضی به میزان ۵۰.۵ هکتار جهت ساخت ۳ هزار و ۴۱۶ واحد تأمین شده است.

داعی اضافه کرد: در حال حاضر در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر ۲ هزار و ۵۲۳ واحد دارای قرارداد ساخت شده‌اند.

وی با بیان اینکه در سطح استان تاکنون تعداد ۲ هزار و ۷۷ واحد وارد فاز اجرا شده، یادآور شد: علاوه بر اقدامات اعلام شده در دولت تدبیر و امید تعداد ۲۸۲ واحد جهت بهره‌مندی مددجویان کمیته امداد اراضی به صورت رایگان واگذار شده که به میزان حدود ۳.۷ هکتار در سطح استان است.

۱۱۲۲ نفر متقاضی مسکن ملی در بیرجند

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌جنوبی از ثبت‌نام تعداد ۱۵ هزار و ۸۹ نفر در سامانه طرح اقدام ملی مسکن در استان تاکنون خبر داد و گفت: از این تعداد ۵ هزار و ۳۷۱ نفر واجد شرایط طرح اقدام ملی شناخته شده و ۵ هزار و ۳۳۹ نفر تاکنون اقدام به افتتاح حساب در بانک مسکن کرده و تعداد ۵ هزار و ۱۸۹ نفر اقدام به واریز وجه کرده‌اند.

داعی با اشاره به اینکه در حال حاضر در سطح استان یک هزار و ۸۷ واحد در مرحله اجرای فونداسیون و اسکلت هستند، تصریح کرد: همچنین تعداد ۲ هزار و ۱۴۰ واحد مستقر در سایت ۲۷ هکتاری شهر بیرجند در مرحله اخذ پروانه هستند.

وی با بیان اینکه در شهر بیرجند نیز تاکنون یک هزار و ۱۲۲ متقاضی در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۲ هزار و ۳۷۶ متقاضی تأیید نهایی شده‌اند، خاطرنشان کرد: اراضی تخصیصی در شهر بیرجند تاکنون ۳ هزار و ۲۲۷ واحد بوده و تاکنون ۶۰ واحد دارای ۴۳ درصد و ۷۲۰ واحد دارای ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.

مردم استان در بحث ساخت و اجاره‌بها در مضیقه‌اند

حجت‌الاسلام «مجید نصیرایی» نماینده مردم طبس، فردوس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این گفت‌وگو اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های جوانان و مردم استان مسئله مسکن بوده که از مشکلات و دغدغه‌های جدی است.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه مردم استان هم در بحث ساخت مسکن و هم بحث اجاره خانه‌ها در مضیقه هستند، اضافه کرد: از سال گذشته مجلس جدید یکی از مصوبات خوبی که در این راستا داشته مصوبه‌ای مبنی بر مالیات بر خانه‌های خالی بوده است.

نماینده مردم طبس، فردوس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: متأسفانه آمارهایی در کشور به ویژه در کلان شهرها وجود دارد که برخی از مجموعه‌های خانه‌هایی را ساخته و خالی نگه داشته‌اند که در همین راستا طرحی مبنی بر اجرای مالیات برای خانه خالی در مجلس مصوب شد.

بخش اعظمی از مشکلات مردم به حوزه مسکن بر می‌گردد

نصیرایی بیان داشت: یکی دیگر مصوبات اخیر مجلس که مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفته ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکن بوده است، افزود: خوشبختانه این مصوبه نهایی و به دولت ابلاغ و نسبت به این مسئله از سوی دولت دغدغه وجود دارد.

وی با بیان اینکه بسیاری از اقشار جامعه در حال حاضر گرفتار بوده و حتی در مسئله معیشت آسیب‌دیده و به سختی گذران زندگی می‌کنند، افزود: بخش اعظمی از مشکلات در این حوزه مربوط به بحث مسکن و اجاره بها بوده است.

نماینده مردم طبس، فردوس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی توجه دولت به بخش مسکن را یک ضرورت دانست و یادآور شد: طبق قانون اساسی دولت باید به جد تلاش کند تا مشکل مسکن مردم حل شود که خوشبختانه مجلس نیز در این زمینه همراهی خوبی با دولت داشته و دولت جدید هم نسبت به این موضوع دغدغه جدی دارند.

عدم ثبات مدیریتی و بی‌برنامگی

نصیرایی با اشاره به اینکه در خراسان‌جنوبی نیز یکی از دغدغه‌های جدی مردم موضوع مسکن است، اضافه کرد: در برخی از شهرهای استان مانند طبس، جوانان بلاتکلیف بوده و بخشی دلیل آن مربوط به مدیریت است.

وی ادامه داد: در روزهای پایانی دولت گذشته طرح مسکن ملی مطرح شد و آن چنان که باید و شاید زیرساخت‌های این موضوع نیز فراهم نبوده و ثبات مدیریتی هم وجود نداشت که به تبع آن اتفاقاتی در شهرستان‌ها شکل گرفت.

نماینده مردم طبس، فردوس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در بحث تسهیلاتی که باید در راستای این طرح پرداخت، زیرساخت‌هایی که باید ایجاد و پیگیری‌ها و هماهنگی‌هایی که باید صورت گیرد، اشکالاتی شامل عدم ثبات مدیریتی و بی‌برنامگی وارد بود.

نصیرایی با بیان اینکه خوشبختانه مدیران و ریاست جمهور عظم خود را جذم کرده تا مسئله مسکن تعیین تکلیف شود، خاطرنشان کرد: در استان خراسان‌جنوبی نیز باید این اتفاق بیفتد لذا بعد از سفر رئیس‌جمهور به استان در مورد مسئله مسکن و راه‌های استان حرکت خوبی آغاز شده که امیدواریم استمرار یابد.

سخن پایانی

نباید این موضوع دور از ذهن باشد که مشکلات عدیده‌ای در سطح کلان کشور وجود دارد و باید مدیریت‌های قوی دست در دست یکدیگر دهند تا به مرور زمان این مشکلات از بین برود که مشکل مسکن یکی از مهم‌ترین آن‌ها است.

امیداست با اجرای درست و با برنامه طرح مسکن ملی دغدغه بسیاری از جوانان و اقشار جامعه در مورد مسکن رفع شود که البته این امر با همت مدیران محقق خواهد شد.

گزارش از سمیه محمدی

انتهای پیام/۶۹۰۲۷/ح


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا