آزمایشگاه بیماریهای نوپدید در همدان افتتاح شد
به گزارش خبرگزاری یولن از همدان، ظهر امروز آزمایشگاه جامع بیماریهای بازپدید و نوپدید ویروسی همدان با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی با همراهی استاندار، فرماندار، معاونان توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، تحقیقات و فناوری دانشگاه، درمان، غذا و دارو و مدیر مرکز بیماریهای بازپدید و نوپدید ویروسی و مدیر روابط عمومی دانشگاه وسرپرست حوزه ریاست دانشگاه افتتاح شد.
استاندار همدان در این مراسم اظهار کرد: با راهاندازی آزمایشگاه تشخیصی و پژوهشی بیماریهای بازپدید و نوپدید ویروسی، تشخیص بیماریهای ویروسی منتقله از آب در همدان برای اولین بار در ایران محقق میشود.
علیرضا قاسمی فرزاد با بیان اینکه این مرکز پوشش غرب کشور را به عهده دارد گفت: آزمایشگاه بیماریهای بازپدید و نوپدید ویروسی با توجه به اهمیت روزافزون ویروسها و بیماریهای ناشی از آن و شرایط حال حاضر دنیا ایجاد و راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه این مرکز قادر است هر روز ۵ هزار نمونه را بررسی و جوابدهی کند، گفت: تشخیص ویروسها، میکروبها و باکتریهای آب در این مرکز انجام میشود که در نوع خود در غرب کشور و در کشور منحصر بفرد است.
استاندار همدان با تقدیر از مجموعه بهداشت درمان و سلامت انسان گفت: با اقدامات ارزنده تلاشگران این حوزه در مقابله با کرونا اقدامات خوبی انجام شد به طوری که در جلسه ملی کرونا که امروز به ریاست رییس جمهور برگزار شد اقدامات خوب همدان در مقایسه با سایر استانها مشخص بود.
وی با اشاره تجهیز کلاسهای درس به تهویه مناسب گفت: ۷۰ درصد کلاس های درسی که شامل ۸ هزار کلاس است مجهز به تهویه هواست و مجموعه آموزش و پرورش، نوسازی مداری با کمک خیرین سلامت برای این موضوع تلاش میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با یادآوری اینکه سال گذشته با انتقال آزمایشگاه آب و فاضلاب به آزمایشگاه رفرانس این مکان بازسازی شد، گفت: این آزمایشگاه برای اولینبار در خاورمیانه به عنوان مرکز تشخیصی-پژوهشی بیماریهای بازپدید و نوپدید ویروسی با همکاری گروه ویروس شناسی راهاندازی شده است.
رشید حیدریمقدم گفت: از جمله واحدهای تخصصی این مجموعه کشت و شناسایی برخی از ویروسها در اتاقهای فشار منفی بوده که انجام آن در این مرکز امکانپذیر خواهد بود.
وی با بیان اینکه برای اولین بار در کشور بیماریهای ویروسی منتقله از آب در منطقه در این مرکز پژوهشی تشخیص داده میشود خواستار توجه به این مهم شد.
* سرمایهگذاری ۳۰ میلیارد تومان برای آزمایشگاه تشخیصی
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز سرمایهگذاری برای آزمایشگاه تشخیصی و پژوهشی بیماریهای بازپدید و نوپدید ویروسی را ۳۰ میلیارد تومان دانست و افزود: کاری اثرگذار در منطقه حصار امام به عنوان منطقه محروم انجام شده به طوری که چندین استان را زیر پوشش قرار میدهد.
فریبرز نیاستی افزود: تاکنون امکان بررسی ۸۰۰ نمونه در روز وجود داشت که با راهاندازی آزمایشگاه تشخیصی و پژوهشی بیماریهای بازپدید و نوپدید ویروسی تعداد ۳ تا ۵ هزار نمونه قابل بررسی است.
وی گفت: از فضای بدون استفاده آزمایشگاه آب و فاضلاب هماکنون به صورت بهینه استفاده میشود و 12 نیروی جدید فنی و متخصص جذب شده است.
انتهای پیام/ 89050/