مرکزی

آشنایی با مسئولیت‌های اجتماعی و مدنی با نگاهی بر علوم اجتماعی

آشنایی با مسئولیت‌های اجتماعی و مدنی با نگاهی بر علوم اجتماعی

امروزه از زبان انگلیسی در مسائل زیادی از جمله آموزش، پزشکی، تجارت، سیاست، فناوری و تکنولوژی استفاده می شود. به همین دلیل نمی توان اهمیت زبان انگلیسی در دنیای امروز را دست کم گرفت یا انگلیسی را به عنوان زبان رایج در اکثر نقاط جهان نادیده گرفت. زبان انگلیسی نه تنها به عنوان یک ابزار ارتباطی ایفای نقش می کند، بلکه می تواند سازگاری ما با محیط و کار در حال و آینده را آسان تر کند. از این رو، می توان به ضرورت و اهمیت یادگیری زبان انگلیسی برای زندگی روزمره پی برد.

دلایل یادگیری زبان انگلیسی

اول از همه باید به این نکته توجه داشت که زبان انگلیسی یک زبان مشترک، بین المللی و شناخته شده است. به عنوان مثال دو نفر از کشورهای مختلف معمولاً از زبان انگلیسی به عنوان زبان مشترک برای برقراری ارتباط با یکدیگر استفاده می‌کنند و همین باعث می شود که همه برای برقراری ارتباط در سطح بین الملل، خود را به زبان انگلیسی مسلط کنند. آشنایی به این زبان به شما کمک می کند تا بتوانید با افرادی از کشورهای مختلف در سراسر جهان صحبت و تعامل کنید.

از دوره متوسطه اول به بعد نیز در مدارس ایران، زبان انگلیسی تدریس می‌شود. درست است کتاب زبان انگلیسی تدریس شده در مدارس ایران و همچنین نوع تدریس آن با موسسات زبان متفاوت است و بسیاری از دانش‌آموزان خواندن زبان انگلیسی در آموزشگاه را ترجیح می‌دهند. اما نمی‌توان از کنار زبان انگلیسی در مدرسه به سادگی گذشت چون هم در معدل کل شما تاثیر گذار خواهد بود و هم در کنکور و آزمون‌های مشابه.

در این بخش قصد داریم به شما بگوییم اگر به دنبال یادگیری عمیق‌تر زبان هستید، فقط کافی است بر روی نمونه سوال زبان هشتم کلیک کنید.

علوم اجتماعی چیست؟

علوم اجتماعی دسته‌ای از تخصص‌های دانشگاهی است که مرتبط با اجتماع و روابط بین افراد آن در جامعه است. علوم اجتماعی به عنوان یک کل، شاخه‌های متعددی دارد. علوم اجتماعی شاخه‌ای از مطالعات انسانی است که رفتار انسان‌ها و جامعه را از جنبه‌های مختلف مورد مطالعه قرار می‌دهد.

یکی از ابعاد تربیت انسان، بعد اجتماعی است. مقصود از «تربیت اجتماعی»، تربیت افراد به گونه‌ای است که از مهارت‌های اجتماعی، ارتباطی، اقتصادی و محیط شناسی برخوردار باشند. آموزش و پرورش باید دانش‌آموزان را افرادی مطلع نسبت به مسائل گذشته، حال و آینده‌ی جامعه، محیط زندگی (اعم از طبیعی و اجتماعی)، متعهد به ارزش‌ها و علاقه‌مند به مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی و داشتن روحیه‌ی انتقاذپذیری و انتقادکنندگی تربیت کند. تنها از طریق آموزش مطالعات اجتماعی است که افراد با محیط جامعه، ارزش‌ها، فرآیندهای اجتماعی و اقتصادی، و مسئولیت‌های خود نسبت به دیگران آشنا می‌شوند.

مقصد آموزش مطالعات اجتماعی

مطالعات اجتماعی یکی از دروسی است که هم در دبستان تدریس می‌شود و هم در دوره اول متوسطه بنا بر آمار و نظر بسیاری از دانش آموزان مطالعات اجتماعی یکی از دروس شیرین است که افراد را با تاریخ ایران و جهان، مسئولیت های مدنی و جغرافیایی آشنا می‌کند. اگر شما دانش‌آموز متوسطه اول هستید و قصد دارید برای امتحان با سوالات بیشتری آشنا شوید، فقط کافیست بر روی نمونه سوال مطالعات هفتم کلیک کنید و در کوتاه ترین زمان و با کمترین سرچ بهترین نمونه سوالات را در این زمینه پیدا کنید.

آشنایی با مسئولیت‌های اجتماعی و مدنی با نگاهی بر علوم اجتماعی

رابطه مطالعات اجتماعی با سایر علوم

همان‌طور که گفته شد، مطالعات اجتماعی برنامه‌ای است که عملکرد جوامع انسانی در گذشته، حال و آینده را مطالعه می‌کند. عملکرد انسان را می‌توان از منظر تاریخی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مورد مطالعه قرار داد. علوم گوناگون اجتماعی نظیر تاریخ، جغرافیا، اقتصاد، سیاست و جامعه‌شناسی، اگرچه هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند و به گونه‌ای هر یک علم مستقلی را تشکیل می‌دهند، اما وقتی که به هدف‌های مشخص در یک کل قرار می‌گیرند، از حالت علمی خود بیرون می‌آیند و جزء مناسب و مؤثری از یک کل را تشکیل می‌دهند. در حال حاضر، هر کدام از علوم اجتماعی جایگاه خود را در برنامه‌ی درسی مطالعات اجتماعی حفظ کرده‌اند و در ساختار برنامه مشارکت دارند.

علوم سیاسی و مطالعات اجتماعی

علوم سیاسی رشته‌ای از علوم اجتماعی است که حکومت، فرآیندهای سیاسی و تصمیم‌گیری‌های سیاسی را مطالعه میکند. هر کشور دارای نظام سیاسی خاصی است و می‌کوشد که ارزش‌ها، اعتقادات سرزمین‌هایی را که با نظام سیاسی جامعه سازگار هستند، در کودکان درونی سازد. این جریان یادگیری «جامعه‌پذیری سیاسی» نام دارد. کودکان در دوره‌ی ابتدایی برای تربیت سیاسی انعطاف بیشتری دارند. به همین دلیل، این دوره‌ها برای آموزش سیاسی، دوره‌های اساسی و مهمی به شمار می‌روند. در آموزش علوم سیاسی، ایده‌هایی چون حکومت و ساختار آن، وظایف حکومت در برابر مردم، وظایف مردم در برابر حکومت، قوانین و خط مشی‌ها مورد مطالعه قرار میگیرند. از طریق علوم سیاسی، کودکان باید سواد مدنی خود را توسعه دهند و دموکراسی را تمرین کنند.

اگر دانش آموزان مطالعات اجتماعی را به صورت یک درس نگاه نکند بلکه به عنوان یک تحقیق نگاه کنند و آن را بخوانند می‌توانند سواد خود را در حوزه سیاسی و اجتماعی بالا ببرند و این موضوع می‌تواند بسیار کمک کننده برای کشورمان ایران باشد.

آشنایی با مسئولیت‌های اجتماعی و مدنی با نگاهی بر علوم اجتماعی

اگر شما و اطرافیانتان به دنبال یادگیری بیشتر و پیدا کردن سوالات اضافه این درس هستید و همچنین نگرانی درباره امتحان نهایی خود دارید به شما پیشنهاد می‎‌دهیم به نمونه سوال مطالعات نهم مراجعه کنید.

جامعه‌ شناسی و مطالعات اجتماعی

جامعه شناسی رشته‌ی وسیعی از علوم اجتماعی است که در مورد ساختار جامعه، گروه‌ها، نهادها و فرهنگ بحث می‌کند. در برنامه‌ی درسی مطالعات اجتماعی، ایده‌ها و مفاهیمی نظیر خانواده، طبقات اجتماعی، ارزش‌ها، هنجارها و نحوه‌ی کنترل اجتماعی که برگرفته از جامعه‌شناسی هستند، مورد مطالعه قرار می‌گیرند. بخش عمده‌ای از موضوعات مطالعات اجتماعی به ویژه در دوره‌ی ابتدایی، برگرفته از جامعه‌شناسی است. یکی از واحدهای قابل مطالعه در پایه‌ی اول «خانواده» است. کودکان، ساختار خانواده، یعنی این گروه بنیادی جامعه، کارکردهای آن و نقش‌های اعضای آن را یاد می‌گیرند.

مجله خبری یولن

دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا