آقامیری، عضو موسس جامعه روحانیت انقلابی: به انتخابات شوراها ورود نمی کنیم اما برای مجلس خبرگان و ریاست جمهوری لیست می دهیم/ توان انقلابی گری داریم
آقامیری، عضو موسس جامعه روحانیت انقلابی: به انتخابات شوراها ورود نمی کنیم اما برای مجلس خبرگان و ریاست جمهوری لیست می دهیم/ توان انقلابی گری داریم
فرشته صائمی؛ جامعه روحانیت مبارز از جامعه روحانیت انقلابی که به تازگی اعلام موجودیت کرده، نه تنها اعلام برائت کرده که حتی از تشابه اسمی این تشکل با قدیمی ترین تشکل روحانیِ تهران نشین نیز گلایه دارد. اما اگر جامعه روحانیت مبارز پشت این تشکل جدید روحانیت نیست، پس چه کسی یا کسانی متولی آن هستند؟ یک عضو جامعه روحانیت مبارز به خبرگزاری یولن گفته بود محمد آقامیری، عضو فعلی شورای شهر تهران، متولی آن است که هدفش هم پیروزی در انتخابات شورای شهر تهران است.
اما خود محمد آقامیری نظر دیگری دارد، او در گفتگو با خبرگزاری یولن پیروزی در انتخابات شورای شهر و مجلس را پیروزی خُرد و محلی ارزیابی می کند که و حتی تاکید دارد قرار نیست در ایام انتخابات شوراها یا مجلس کرکره ها را بالا ببرند اما حضور مستقیم در انتخابات مجلس خبرگان، ریاست جمهوری و از آن بالاتر حضور در منطقه و بین الملل مهم ترین اهداف جامعه روحانیت انقلابی هستند. آقامیری با این استدلال خطاب به جامعه روحانیت مبارز می گوید که خیال آنها بابت انتخاباتی نظیر شورای شهر و مجلس راحت باشد.
مرتضی استقامت از دیگر اعضای هیئت موسس این تشکل جدید هم از گفتن نام اعضای موسس خودداری می کند و تنها به این نکته اکتفا می کند که اعضای موسس حدود ۱۹ نفر هستند.
آقامیری: جامعه روحانیت انقلابی در انتخابات شوراها و مجلس شرکت نمی کنند
محمد آقامیری، عضو موسس جامعه روحانیت انقلابی در گفتگو با خبرگزاری یولن درباره اهداف تشکیل این تشکلِ جدید روحانیت گفت: در جامعه روحانیت انقلابی هنوز انتخابات درونی انجام نشده، ما کار را انجام می دهیم ولی باید کنگره سراسری در سطح کشور تشکیل شود و انتخابات شورای مرکزی انجام شود، بعد دبیرکل انتخاب شود، ما فعلاً هیئت موسس هستیم که کمک می کنیم و کار را انجام می دهیم. حدود یک سال و نیم الی دو سال است که بر روی جریان جامعه روحانیت انقلابی فکر می کنیم، یک جریان مستقلی باید در روحانیت شکل بگیرد، هدف ما بیشتر این است که دنبال تبیین سیاست های کلی نظام ومنویات رهبری باشیم و به نوعی از طرف مردم در مورد خواسته های آنها در حوزه های سیاسی و اجتماعی مطالبه گری کنیم و می خواهیم این را در چارچوب آن سیاست های کلی نظام و منویات رهبری انجام دهیم.
وی درباره اینکه چرا با دیگر تشکل ها مانند جامعه روحانیت مبارز یا جامعه مدرسین این اهداف را دنبال نکرده اند، افزود: اینکه ما با تشکل های دیگر همراهی نکردیم، به این دلیل است که شاید این تشکل به ظاهر تشکل سیاسی به نظر برسد اما حدود ۸۰، ۹۰ درصد فعالیت آن بحث های فرهنگی و اجتماعی است. قاطبه کسانی که هیئت موسس هستند، کسانی هستند که سابقه کارهای جهادی، تبلیغی و فرهنگی دارند، یعنی قبل از اینکه سابقه سیاسی داشته باشند، قاطبه کار آنها این است و نیت ما هم همین است، به این صورت نیست که زمان انتخابات کرکره ای بالا بدهیم کار سیاسی_انتخاباتی انجام بدهیم و بعد هم تعطیل کنیم.
آقامیری همچنین تصریح کرد: کار ما به صورت مستمر و در مباحث فرهنگی، جهادی، تبلیغی و تبیینی صورت می گیرد، ضمن اینکه در هیچ کدام از انتخابات شورای شهر و نمایندگی مجلس نه لیست می دهیم و نه با گروه های سیاسی هم افزایی می کنیم چراکه کار را فراتر از این مباحث می دانیم ولی در بخش سیاست های کلی نظام و منویات رهبری فعال هستیم که کارهای ملی را پیگیری کنیم. بنابراین ما در هیچ کدام از انتخابات به عنوان مجموعه و اینکه لیست بدهیم، شرکت نمی کنیم که با گروه های سیاسی ائتلاف کنیم.
وی در واکنش به اینکه گفته شده جامعه روحانیت انقلابی با هدف حضور در انتخابات شورای شهر شروع به فعالیت کرده است، اظهار کرد: خیر، به هیچ وجه این جریان از بدو تشکیل و کسانی که دور هم جمع شدند، هیچ بنای اینکه در شورای شهر و یا انتخابات مجلس لیست بدهند و یاهم افزایی کنند و جزو ائتلاف و تشکیلات سیاسی قرار بگیرند، ندارند. ما اگر بخواهیم در برنامه های انتخاباتی نقشی داشته باشیم، به صورت مستقیم در خبرگان رهبری هستیم و نهایتاً با تأیید همه اعضای شورای مرکزی و هیئت موسس در انتخابات ریاست جمهوری نقشی ایفا کنیم که آن هم به صورت مستقیم، یعنی فعالیت های ما بیشتر در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و جهادی است و ما حتی بحث کار را به صورت ملی و بین المللی می بینم، به این صورت که با گروه های مقاومت و فعالی که در سطح منطقه در حال فعالیت هستند و شناخته شده اند، ارتباط می گیریم چراکه بخشی از سیاست های نظام و منویات رهبری هم افزایی و تقویت گروه های مقاومت و ارتباط با گروه های مقاومت در سطح منطقه است.لذا جامعه روحانیت انقلابی اقدامی ملی و فراملی است و بحث های کوچکی نیست که ما در حوزه های محلی انتخابات شوراها و مجلس شرکت کنیم، بنابراین بحث فراتر از این بحث ها است.
آقامیری در پاسخ به اینکه منظور شما از تشکل مستقل این است که جامعه روحانیت انقلابی خارج از اصولگرایی تعریف می شود، ادامه داد: خیر،اصلاً بحث اصولگرایی و اصلاح طلبی نداریم، افرادی که داخل مجموعه هستند توان انقلابی گری را دارند، شاید شخصاً در دسته بندی احزاب و گروه ها باشیم اما این تشکیلات مستقل و فارغ از دسته بندی ها، جریانات سیاسی و ائتلاف ها است.
وی در واکنش به گلایه های جامعه روحانیت مبارز درباره تشکیل جامعه روحانیت انقلابی که قرابت اسمی با آن دارد، خاطرنشان کرد: ما این همه تشکیلات داریم، ما جامعه روحانیت طلاب اعم از طلاب رزمنده و انقلابی داریم و یا از آن طرف جامعه زینب داریم، مجمع زینب هم داریم (خنده) که همگی مربوط به زنان است، کسی به دلیل این تشابه اسمی اشتباه نمی گیرد، بالاخره عنوان تشکیلات را افراد و اشخاص می شناسند و به این صورت نیست که با یک عنوان کسی اشتباه کند، ضمن اینکه گفتم ما در انتخابات شورا و مجلس لیست نمی دهیم اما جامعه روحانیت مبارز هم در انتخابات شورا و هم در انتخابات مجلس لیست می دهد، بنابراین شرکت کند، کارش را انجام دهد، دوستان ما هم هستند هیچ مشکلی با آنها نداریم، هر دو مجموعه ریشه در حوزه و روحانیت دارند، دوستان ما هستند اما ما در آن حوزه های انتخاباتی و سیاسی نیستیم که خدای نکرده برای مردم تشابه اسمی صورت بگیرد، لذا دوستان ما از این موضوع هیچ نگر انی نباید داشته باشند. قبلاً هم گفتیم که در انتخابات شوراها و مجلس شرکت نمی کنیم ولی آنها شرکت می کنند، لیست می دهند، خب کارشان را انجام بدهند و بروند، ما نیستیم لذا تشابه اسمی در این فضا معنا ندارد.
آقامیری یادآور شد: این جریانی که تشکیل شده خواسته اکثر طلاب، فضلا و روحانیت بوده که باید جامعه مستقلی تشکیل شود که به نوعی دنبال مطالبات مردم در مسائل فرهنگی، اجتماعی، تبلیغی و جهادی باشد، لذا به نوعی خواسته طلاب است که آن هم برگرفته از مطالبات مردم است که باید چنین جامعه ای وجود داشته باشد که در جاهای حساس راهبری و کار تشکیلاتی در سطح جامعه داشته باشد.
استقامت: ۱۹ نفر عضو هیئت موسس جامعه روحانیت انقلابی هستند
مرتضی استقامت، سخنگوی جامعه روحانیت انقلابی در گفتگو با خبرگزاری یولن با اشاره به چرایی تشکیل جامعه روحانیت انقلابی گفت: ما جریانی به نام جریان حوزه و روحانت داریم، روحانیت در حال انجام خدمات مختلفی است که فقط در حوزه مذهبی و دینی نیست، مثلاً بحث خدمات اجتماعی، فرهنگی تربیتی و مسائل دیگر است، این حلقه ها و افراد مختلفی که در این عرصه ها در کل کشور و حتی سطح بین المللی فعال هستند، را بتوانیم هم افزا کنیم، کار آنها و زیرساخت ها را تقویت کنیم و توسعه بدهیم و در نهایت بتوانیم اینها را در راستای مأموریت هایی که وجود دارد توسعه بدهیم.
وی افزود: قبلاً بحثی تحت عنوان روحانیون و روحانیت مبارز داشتیم که با توجه به اتفاقاتی که افتاد این نکته به ذهنمان رسید که ما الان در جامعه به روحانیت انقلابی نیاز داریم که در جامعه باشد و از خواهران و برادرانی که در عرصه های مختلف فعالیت می کنند، در آن حضور داشته باشند، لذا فکری شکل گرفت و هیئت موسسی حدود ۱۸، ۱۹ نفر اعم از خواهران و برداران در حوزه تشکیل شدند. اساسنامه، مرامنامه و امور ثبت آن هم در حال انجام است. درصدد هستیم بعد از شناسایی افراد مجمع عمومی را تشکیل بدهیم، که بعد از تشکیل آن اساسنامه ای که پیش نویس آن تهیه شده به رأی گیری گذاشته می شود که اگر تصویب شد یکی از بحث های آن بحث تشکیل شورای مرکزی با رأی مستقیم مجمع عمومی است. اگر این شورا شکل بگیرد، هیئت موسسی که بیش از یک سال است جلسات مختلفی برای همفکری برگزار می کند، نقش خود را به آن شورا می سپارد و کار به سمت تثبیت می رود.
۲۷۲۱۱
مجله خبری یولن