همدان

احیای سفال فرسفج در دستور کار است

محمدجواد فتحی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار یولن در تویسرکان اظهار کرد: بناهایی که در فهرست ثبت جهانی قرار می‌گیرند به عنوان مهمترین مقصد برای گردشگران حرفه‌ای در دنیا انتخاب می‌شوند که رشد گردشگران به ویژه گردشگری خارجی را به دنبال دارد.

وی با اشاره به حضور ارزیابان یونسکو در کاروانسرای فرسفج به منظور ثبت جهانی گفت: اشتیاق جامعه محلی در ثبت یک اثر و بررسی پرونده‌های ثبت جهانی مورد اهمیت است.

مشاور گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی همدان گفت: مردم شهر فرسفج و منطقه قلقل‌رود بسیار علاقه‌مند به کاروانسرای شاه عباسی فرسفج و مشتاق ثبت جهانی شدن این بنا هستند.

وی نوع مرمت و بازسازی کاروانسرا را در ثبت جهانی آن حائز اهمیت دانست و افزود: این مهم در کاروانسرای فرسفج به نحوی عالی توسط استادکاران، مهندسین و مشاوران در حوزه میراث فرهنگی انجام شده است.

فتحی حفظ حریم‌ها، دید و منظر کاروانسرا را مولفه مهم دیگر در ثبت جهانی این اثر خواند و تاکید کرد: کاروانسرای شاه عباسی فرسفج در این بخش یکی از نوادر است، محدوده حریم کاروانسرا حفظ و آزادسازی شده و هیچ گونه مزاحمت منظر و بصری در اینجا شاهد نیستیم.

وی کاروانسرای فرسفج را یکی از بهترین گزینه‌های سلسله کاروانسراهای ایرانی دانست ‌و تصریح کرد: ما به حق کاروانسرای شاه عباسی شهر فرسفج را نگین جاده عتبات نامگذاری کرده‌ایم.

مشاور مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان در ادامه با بیان اینکه تهیه سفالینه‌ها یکی از مواردی است که در یافته‌های باستانشناسی منطقه قلقل‌رود جایگاه ویژه‌ای داشته است گفت: در این منطقه ظروف و آثار سفالینه و بهره‌گیری از تکنیک‌های مختلفی در حوزه استفاده از گل رس و سفال مشاهده می‌شود.

وی با بیان اینکه نمونه‌هایی از سفالینه‌ها موجود است که برخی را از کارگاه‌های تهیه سفال و کوره‌ها، پیدا کردیم افزود: این موضوع نشان می‌دهد از دیرباز در این منطقه موضوع سفال رایج بوده که شاید نوع جنس خاک فوق‌العاده برای ساخت ظروف سفالی و ذوق اهالی این منطقه از دلایل آن باشد.

وی با بیان اینکه در دهه‌های گذشته فرسفج یک قطب تولید سفال بوده و محصولات آن به مراکز مهم کشور ارسال می‌شده است گفت: متاسفانه این مهن بنا به دلایلی رو به افول رفته است.

فتحی بیان کرد: احیای سفال فرسفج در اولویت برنامه‌های توسعه‌ اشتغال در حوزه صنایع دستی در شهرستان قرار دارد.

وی در بخش دیگر با بیان اینکه در حوزه فرسفج معتقد بودیم سه بنای کاروانسرای شاه عباسی فرسفج، پل تاریخی و حمام فرسفج مکمل همدیگر خواهند بود افزود: پل و کاروانسرا به عنوان دو عنصر جاده‌‌ای و ارتباطی و مواصلاتی ارتباط مستقیمی با هم دارند.

وی افزود: اما در موضوع رونمایی از حمام فرسفج معتقدیم که اتفاقی برای این بنا به لحاظ اکتشاف و بیرون آوردن از دل خاک نیفتد، مگر اینکه یک اعتبار خوب برای آن داشته باشیم تا این پروژه را به سرانجام برسانیم.

این کارشناس میراث فرهنگی همدان با بیان اینکه آزادسازی، تملک و کاوش برای رونمایی حمام فرسفج باید انجام شود گفت: هزینه‌های پروژه رونمایی از حمام نسبت به بناهای موجود چندین برابر است که منتظریم طرح حمایت و اعتبار برای آن در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه این حمام مربوط به دوره صفویه و دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است افزود: وجود سه اثر مربوط به یک دوره نشان می‌دهد در این منطقه سکونت توسعه رایج بوده است.

انتهای پیام/89010


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا