ارسال چهار میلیون و 741 هزار تن کالای اساسی از مجتمع بندری امام به مبادی مصرف در کشور
ارسال چهار میلیون و 741 هزار تن کالای اساسی از مجتمع بندری امام به مبادی مصرف در کشور
بهروز آقایی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بندر امام خمینی(ره)، اظهار کرد:
با ورود 541 فروند شناور به بندر امام خمینی(ره) تا پایان تیرماه سال جاری، 15 میلیون تن کالای نفتی و غیر نفتی در این بندر بزرگ تجاری، تخلیه و بارگیری شد.
وی عنوان کرد: در این بازه زمانی یاد شده، ترانزیت خارجی 151 درصد، ترانشیپ 73 درصد و کابوتاژ 51 درصد افزایش داشته که موجب رونق فعالیتهای بازرگانی شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان گفت: در 4 ماه نخست سال، شاهد افزایش 7 درصدی ترافیک شناورهای متردد نسبت به مدت زمان مشابه بودیم، این امر با توجه به رویکرد بازارمحور و بهرهگیری از امکانات و مزیتهای بندر امام خمینی، بیانگر رشد ترافیک کشتی و به تبع آن افزایش حمل کالا به این بندر تجاری است.
وی با تاکید بر ضرورت تسریع روند خروج کالاهای اساسی از مجتمع تجاری بندر امام، بیان کرد: در 4 ماه نخست سال، با تلاش بیوقفه و شبانهروزی کارکنان مجتمع تجاری این بندر، چهار میلیون و 741 هزار تن کالای اساسی در شبکه توزیع کشور از سایتهای انبارش مجتمع تجاری بندر امام خمینی(ره) به مبادی مصرف ارسال شد.
آقایی تاکید کرد: هماهنگی و تسهیل در فرآیند خروج، باعث کاهش رسوب کالا در اماکن بندری و پایداری امنیت غذایی کشور شده است.
وی عنوان کرد: با توجه به تعامل با ارگانهای ذیربط و اتخاذ راهکارهای مشترک در فرآیند خروج کالا با هدف تسریع در ارسال و انتقال کالاهای اساسی به مراکز مصرف، میانگین مدت زمان بارگیری(توقف) کامیون از 15 ساعت به 8 ساعت کاهش یافته است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با تاکید بر رشد قابل توجه ورود کالاهای اساسی، گفت: با تمهیدات صورت گرفته و سیاستگذاریهای لازم برای افزایش توان عملیاتی و تجهیزاتی از طریق افزایش بهرهوری، امکان ارائه خدمات لجستیک بندری با وجود محدودیتهای موجود، به کشتیهای ورودی میسر شد.
آقایی خاطرنشان کرد: با وجود تخلیه و واردات 100 درصدی شکرخام و مشتقات سویا اعم از کنجاله و دانه روغنی، بندر بزرگ تجاری امام خمینی(ره) به صورت مناسب و مطلوب پاسخگوی افزایش قابل توجه آن بوده است.
وی با تاکید بر اینکه گندم یکی از کالاهای اساسی و راهبردی موجود در بندر امام خمینی(ره) است، عنوان کرد: این محصول افزایش 180 درصدی تخلیه را داشته است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان گفت: بندر امام خمینی(ره) از اسکلههایی با آبخور مناسب، خدمات دریایی شبانهروزی و تجهیزات تخلیه و بارگیری پرقدرت و آماده به کار برخوردار است که این امر موجب شده تخلیه و انبارش کالاهای اساسی بدون خلل انجام شود و با وجود افزایش قابل توجه گندم، توان و آمادگی برای پذیرش و تخلیه آن موجود باشد.
آقایی با تاکید بر ضرورت ایجاد بازارهای جدید و تسهیل فعالیت برای صاحبان کالا و بازرگانان در این بازارها، بیان کرد: تخلیه و بارگیری عملیات نفتی در این مجتمع بندری رشد 112 درصدی داشته که این امر به دلیل افزایش توان خروجی سایتهای نفتی و بهبود شاخصهای عملیاتی در پایانههای اختصاصی فرآوردههای نفتی حاصل شده است.
وی تصریح کرد: عملکرد پایانههای اختصاصی تخلیه و بارگیری مواد معدنی و صادرات صنایع پتروشیمی(کود شیمیایی) با هدف جذب صاحبان کالا به دلیل برخورداری از ظرفیتهای بندری مناسب در بازه زمانی یاد شده، 14 درصد افزایش یافته است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با اشاره به همافزایی میان سازمان بنادر و دریانوردی و راهآهن جمهوری اسلامی برای افزایش سهم حمل و نقل ریلی در بنادر، گفت: با توجه به تلاش برای بهرهگیری بیشتر از توان حمل و نقل ریلی، ضمن ایجاد امکانات مساعد، شاهد افزایش 20 درصدی تعداد واگنهای حمل و نقل ریلی کالا از بندر نسبت به مدت مشابه سال گذشته بودیم.
وی عنوان کرد: ارتقاء شاخصهای ایمنی و افزایش ضریب آن در ارائه خدمات بندری به صاحبان کالا و مشتریان از اهداف این مجتمع بزرگ بندری است.
آقایی افزود: عملیات تخلیه و بارگیری 10 نوع فرآوردههای مختلف سبک و سنگین و بعضا خطرناک نفتی، بدون هیچگونه حادثه عملیاتی در این مدت، نشان از موفقیتآمیز بودن تلاشها برای تحقق این هدف بوده است.
انتهای پیام/