از فضا تا دوربین یک دختربچه؛ لحظه ورود شهابسنگ غولپیکر به زمین/ فیلم
از فضا تا دوربین یک دختربچه؛ لحظه ورود شهابسنگ غولپیکر به زمین/ فیلم
به گزارش خبرگزاری یولن، به گزارش خبرگزاری یولن، در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ بود که یک شهاب سنگ غولپیکر آسمان اسپانیا و پرتغال را روشن کرد؛ این شهاب سنگ غولپیکر نه تنها با چشم غیر مسلح قابل دیدن بود بلکه دوربین آتشفشانی در کاسرس نیز آن را شکار کرد، دوربینی که مدیریت و اداره آن بر عهده آژانس فضایی اروپا است.
این شهاب سنگ غولپیکر با سرعتی بالغ بر ۱۶۰ هزار کیلومتر در ساعت از آسمان پرتغال و اسپانیا گذر کرد و توسط تصویرگر رعد و برق در ماهواره تصویرگر نسل سوم Meteosat ثبت شد، ماهوارهای که در فاصله ۳۶ هزار کیلومتری از مدار زمین قرار دارد.
همانطور که از نامش پیداست، تصویربردار رعد و برق پس از راه اندازی کامل پس از پرتاب ماهواره در پایان سال ۲۰۲۲، برای تشخیص رعد و برق استفاده شده است.
ماهواره تصویرگر نسل سوم Meteosat اولین ماهواره آب و هوای زمین است که توانایی تشخیص رعد و برق در سراسر اروپا، آفریقا و آب های اطراف را دارد.
در تصویر زیر لحظه ورود شهاب سنگ غولپیکر به جو زمین و افتادن آن در قابل فیلمبرداری یک دختر در مشاهده میکنید:
این سازه دارای چهار دوربین است که اروپا، آفریقا، خاورمیانه و بخشهایی از آمریکای جنوبی را پوشش میدهد. هر دوربین میتواند تا ۱۰۰۰ عکس در ثانیه بگیرد و به طور مداوم فعالیت رعد و برق را از فضا مشاهده کند.
دادههای تصویرگر رعد و برق به پیشبینیکنندگان آبوهوا اطمینان بیشتری در پیشبینی طوفانهای شدید، بهویژه در مناطق دورافتاده و در اقیانوسهایی که قابلیتهای تشخیص رعد و برق محدود است، میدهد.
در تصویر زیر لحظه شکار ورود شهاب سنگ غول پیکر به جو زمین را از اتوبانی مشاهده میکنید:
اگرچه برای نظارت بر رعد و برق طراحی شده است، اما درخششهای نور شهاب سنگی را که بر فراز اسپانیا و پرتغال در حال سوختن بود نیز ثبت کرده است.
منبع: scitechdaily
۲۲۷۲۲۷
مجله خبری یولن