اعتراف رژیم صهیونیستی: اوباما در رفع تحریمها علیه ایران کوتاهی کرد
اعتراف رژیم صهیونیستی: اوباما در رفع تحریمها علیه ایران کوتاهی کرد
به گزارش گروه بینالملل یولن، منابع اطلاعاتی رژیم صهیونیستی اعتراف کردهاند که دولت آمریکا و کشورهای غربی بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ که برجام در حال اجرا بود اقدامات کافی برای کاستن از تحریمها علیه ایران انجام ندادهاند.
روزنامه جروزالمپست امروز سهشنبه (۲۳ می/ دوم خرداد) به نقل از برخی منابع، ارزیابی جدیدی از موضع گروهی از اعضای دستگاههای اطلاعاتی و دفاعی رژیم موقت صهیونیستی درباره وضعیت برنامه هسته ای ایران و برجام ارائه کرده است.
طبق نوشته این روزنامه، منابع اطلاعاتی این رژیم اکنون میگویند عدم توافق با ایران بر سر مسائل هستهای حتی از توافق بد هم برای اسرائیل خطرناکتر است.
روزنامه جروزالمپست نوشته این موضع از سوی منابع اطلاعاتی در حالی عنوان شده که کابینه «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم سابق رژیم صهیونیستی، همانند کابینه «نفتالی بنت»، نخستوزیر فعلی این رژیم هر دو با توافق هستهای برجام مخالفت کرده و آن را «توافق بد» خواندهاند. این گروه معتقدند ایران ظرف تنها چند هفته میتواند به سمت غنیسازی ۹۰ درصدی حرکت کند.
این روزنامه، درباره کوتاهی کشورهای غربی در کاهش تحریمها علیه ایران نوشته است: «برخی از منابع [اطلاعاتی] حتی در یک موضع تحریکآمیز معتقدند که غرب اقدامات کافی برای کاستن از تحریمها علیه ایران در سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ که دولت باراک اوباما بر سر کار بود انجام نداده است. در این روایت بدیل، ایران بازیگری بد است اما میتوان با ترکیبی از انگیزههای منفی و مثبت او را ترغیب کرد تا از آستانه هستهای عبور نکند.»
این گروه ادعا میکنند که این فرمول حدود ۲۵ سال است که ایران را مهار کرده است.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد. علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاحهای هستهای در منطقه غرب آسیا است و با حمایتهای آمریکا برنامه تسلیحات هستهای خودش را از نظارتهای بینالمللی دور نگاه داشته است.
دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی شده بود قصد دارد از طریق مذاکرات وین، آمریکا را به توافق هستهای برجام بازگرداند اما تا کنون از اجرای تعهداتش در این راستا خودداری کرده است. این مذاکرات از چند ماه پیش دچار وقفه شد.
روزنامه جروزالمپست نوشته اعضای دستگاههای اطلاعاتی و دفاعی اسرائیل که توافق بد با ایران را به عدم توافق ترجیح میدهند ادعا کردهاند که در حالت عدم توافق، ایران ممکن است به سمت کسب مهارتها برای ساخت بمب حرکت کند.
جروزالمپست نوشته اکثر اعضای دستگاههای اطلاعاتی و دفاعی اسرائیل معتقدند که حکومت ایران حتی در صورت داشتن سلاح هستهای از آن استفاده نخواهد کرد اما آن را برای تقویت تواناییهایش در جهت رسیدن به هژمونی منطقهای میخواهد.
انتهای پیام/