افزایش موارد آنفلوآنزا در خراسان جنوبی قابل پیشبینی است
افزایش موارد آنفلوآنزا در خراسان جنوبی قابل پیشبینی است
به گزارش خبرنگار یولن مجید شایسته روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: بسیاری از مدارس استان مشکل تهویه هوا دارند و تاکید میکنیم دانشآموزان از ماسک استفاده کنند.
وی گفت: رعایت فاصلهها با بازگشایی مدارس عملا منتفی شده از طرفی تا حدودی حساسیتهای والدین و شهروندان کاهش یافته و منجر به افزایش بیماری و شیوع ویروس آنفلوآنزا در استان شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: از ۱۵ شهریور امسال تاکنون از ۲ هزار و ۳۵۶ بیمار در استان خراسان جنوبی تست آنفلوآنزای ۹۹۹ نفر از جمله ۱۸۵ دانشآموز مثبت بوده است.
وی گفت: از نیمه شهریور ماه با شیوع بیماریهای حاد تنفسی، بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی استان علاوه بر کرونا در زمینه شیوع آنفلوآنزا نیز کنترل شدند.
شایسته افزود: هسته اولیه بیماری آنفلوآنزا در مدارس شکل میگیرد و این بیماری از دانشآموزان در خانوادهها و سپس جامعه گسترش پیدا میکند.
وی اظهار داشت: آنفلوآنزا یک بیماری ناشی از ویروسهای آنفلوآنزا است که باعث آلودگی دستگاه تنفسی بسیاری از حیوانات، پرندگان و انسان میشود.
رئیس مرکز بهداشت استان خراسان جنوبی گفت: آنفلوآنزای انسانی بهشدت واگیر است و معمولا از طریق سرفه و عطسه از فرد بیمار به فرد سالم منتقل میشود.
وی بیان کرد: این بیماری با سرماخوردگی متفاوت است و تاکنون چهار گونه A، B، C، D شناسایی شده که نوع A شایعترین نوع ویروس بوده و باعث همهگیری در جامعه میشود.
شایسته افزود: آنفلوآنزای نوع A باعث بیماری در انسان و حیوان میشود و دادههای تاریخی بیانگر خطر انتقال آنفلوآنزا بین حیوانات و انسان و توانایی بالقوه ایجاد خطر پاندمی با این نوع ویروس است.
وی گفت: آنفلوآنزای نوع B در جامعه انسانی در گردش بوده و عامل اپیدمی فصلی است، نوع C منجر به بیماری متوسط شده و به ندرت گزارش میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: به طور کلی آنفلوآنزا با میزان ابتلای تخمینی سالانه ۵ تا ۱۰ درصد بالغان و ۲۰ تا ۳۰ درصد در کودکان رخ میدهد که امسال با بازگشایی مدارس شاهد افزایش زیاد این بیماری در سطح استان هستیم.
وی افزود: در حال حاضر موثرترین راه پیشگیری از بیماری و دفع شدت بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی و اجتماعی، انجام واکسیناسیون است.
شایسته بیان کرد: آنفلوآنزا بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی است که با تب، سرفه، سردرد، گلودرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی و گاهی استفراغ و اسهال ظاهر میشود.
وی تب و سرفه را علایم کلیدی این بیماری ذکر کرد و گفت: سرفه اغلب شدید و برای مدتی ادامه دارد ولی سایر نشانههای بیماری بعد از ۲ تا هفت روز خود به خود بهبود پیدا میکند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عنوان کرد: دفع ویروس احتمالا در افراد بالغ بین سه تا پنج روز بعد از بروز نشانههای بالینی بیماری و در کودکان هفت تا ۲۱ روز بعد از آن ادامه خواهد داشت.
وی افزود: اثربخشی واکسن آنفلوآنزا براساس سن و بیماریهای زمینهای و سلامت گیرنده واکسن ممکن است بین ۴۰ تا ۶۰ باشد اما ۱۰۰ درصد از بستری شدن جلوگیری و خطر مرگ را ۳۱ درصد و بستری در بخش مراقبتهای ویژه را تا ۸۲ درصد کم میکند.
شایسته گفت: از ابتدای مهر ماه تاکنون سه هزار و ۵۸۱ دز واکسن آنفلوآنزا وارد استان خراسان جنوبی و ۱۰۰ درصد توزیع شده، همچنین هزار و ۴۸۵ واکسن در حال تزریق است.
وی بیان کرد: برخی گروهها در معرض خطر و برخی در معرض تماس هستند، خانمهای بارداری که سه ماهه دوم و سوم حاملگی آنان مقارن با فصل شیوع آنفلوآنزا است، سالمندان و ساکنان آسایشگاهها و کارکنان آن، جزو گروههای پرخطر محسوب میشوند.
رئیس مرکز بهداشت استان خراسان جنوبی افزود: تاکنون هزار و ۵۰۰ دز واکسن آنفلوآنزای رایگان برای مادران باردار پرخطر تزریق شده است و متقاضی وجود دارد که در صورت تامین مجدد تزریق خواهد شد.