گلستان

الگوسازی برای تغییر الگوی کشت از طریق بخش خصوصی انجام شود

الگوسازی برای تغییر الگوی کشت از طریق بخش خصوصی انجام شود

به گزارش یولن جمشید قائم مقام با بیان اینکه بشر نمی­تواند با تغییر اقلیم مقابله کند، گفت: بحث تغییر اقلیم در دنیا مطرح است، بشر نمی­تواند با تغییر اقلیم مقابله کند و باید با تغییر الگوی کشت خود را با این امر همسو کنیم.

وی افزود: ممکن است در مسیر تغییر الگوی کشت چالش­هایی در حوزه حمایت­های مردمی وجود داشته باشد بنابراین باید تلاش کنیم تا در سالهای ابتدایی فشاری به مردم وارد نشود و با فرهنگسازی و اطلاع رسانی در یک بازه زمانی و برنامه­های مناسب این کار را انجام دهیم تا  مردم منتفع شوند و عواید این کار به آنها بازگردد.

نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تغییرات اقلیمی می­تواند در مدت زمان طولانی بر نوع کشت و کشاورزی یک منطقه نیز تأثیر بگذارد،برای اینکه بتوان کمیت و کیفیت تولیدات کشاورزی  را در استان گلستان افزایش داد باید هر در شهر و منطقه بر اساس اقلیم خودش، الگوی کشت به آن داده شود تا مردم در طی سال­ها مشاهده کنند سبدی از سفره غذایی آنها کم نشده و درآمد آنها نیز بهتر شده است از سویی با بهینه‌سازی الگوی کشت  شاهد افزایش درآمد و کاهش مصرف آب در استان خواهیم بود.

قائم مقام با اشاره به برگزاری اولین جلسه تغییر الگوی کشت در استانداری گفت: همه فرمانداری­های سطح استان درگیر بحث سرشماری کشاورزی بودند، این سرشماری برای تصمیم گیری­های کلان در حوزه کشاورزی بسیار موثر است، هم زمان با آن جلسه تغییر الگوی کشت را برگزار کردیم و این موضوع تبیین شد که اگر برای هر شهر یا استان الگوی کشتی متناسب با اقلیم آن تدوین شود قطعأ پیامد مثبت آن در سفره غذایی مردم،درآمد کشاورزان و نسل آینده دیده می­شود.

وی در خصوص نقش بخش خصوصی در تغییر الگوی کشت گفت: معمولأ جهش­ها در تمام دنیا با تشکل­ها آغاز می­شوند باید برای تغییر الگوی کشت به سمت تشکل­ها، بخش خصوصی و تعاونی­ها برویم در واقع الگوسازی تغییر الگوی کشت می­تواند از طریق همین تشکل­ها و بخش خصوصی انجام شود و از طریق آن به کل جامعه بسط پیدا کند.

نماینده مردم رامیان و آزاد شهر با گلایه از عدم حضور نمایندگانی از اتاق بازرگانی گرگان در جلسه تغییر الگوی کشت گفت: حضور اتاق بازرگانی در جلسه تغییر الگوی کشت الزامی بود و باید نظرات آنها نیز در این جلسه مطرح می­شد، البته قرار شد تا در جلسات بعدی  اعضای اتاق بازرگانی نیز حضور داشته باشند.

قائم مقام در پایان ابراز کرد: با توجه به بحران کم آبی در کشور و  استان، و مصرف زیاد آب در بخش کشاورزی لازم است برای افزایش بهره­وی و بازدهی در این بخش تغییر الگوی کشت را در پیش بگیریم در واقع برای اصلاح الگوی کشت در استان نیازمند یک مشارکت جمعی از سوی دستگاههای مختلف هستیم تا بتوانیم در بحث امنیت غذایی با قدرت بیشتری وارد عمل شویم.

مجله خبری یولن

دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا