گلستان

اولین مرکز پایش و هوشمندسازی کشاورزی کشور در گلستان

اولین مرکز پایش و هوشمندسازی کشاورزی کشور در گلستان

به گزارش یولن محمد برزعلی در اولین همایش ملی حقوق کشاورزی و مواد غذایی که صبح امروز در محل دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی استان برگزار شد، با تاکید بر اینکه حداقل هشت نوع از ۱۴ اقلیم برتر در گلستان وجود دارد، اظهار کرد: لازم است از مدل‌سازی و هوش مصنوعی استفاده کنیم و کشاورزی استان را از این طریق ارتقاء دهیم.

اولین مرکز پایش و هوشمندسازی کشاورزی کشور در گلستان

وی همچنین با اشاره به لزوم تاسیس و راه‌اندازی مرکز تحقیقات حقوق کشاورزی و غذا در کشور، توضیح داد: اکنون در استان به دنبال صادرات به دیگر کشورها هستیم، طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب باید از فعالیت‌ شرکت‌های دانش بنیان در بخش کشاورزی حمایت کنیم تا عملکرد آنها نیز افزایش یابد و تصدی‌های بخش کشاورزی به بخش خصوصی واگذار شود و جهاد کشاورزی نیز بیشتر نقش نظارتی خود را ایفا کند.

برزعلی خاطرنشان کرد: در استان تغییر اقلیم اتفاق افتاده و بارندگی‌های سیل‌آسا افزایش یافته است همچنین شاهد وقوع خشکسالی‌ و افزایش دما نیز هستیم و با توجه به این شرایط، لازم است برخی قوانین و مقررات حوزه کشاورزی به طور جدی مورد بررسی مجدد قرار گیرند.

حقوق کشاورزی مغفول مانده است

حقوق کشاورزی مغفول مانده است

مشاور حقوقی و برنامه‌ریزی وزارت جهاد کشاورزی نیز در این همایش با تاکید بر اهمیت دانش حقوق کشاورزی گفت: در هیچ قسمتی از وزارت جهاد کشاورزی اعم از دانشگاه و دستگاه‌های زیربط بخش حقوق کشاورزی نداریم و رشته دانشگاهی و متخصص حقوق کشاورزی نیز نداریم و این موضوع در بخش تحقیقات کشاورزی مغفول مانده است.

دکتر رشیدی افزود: سالهاست در بخش کشاورزی قوانین بسیار خوبی داشته‌ایم اما کافی نیستند و برخی از این قوانین منسوخ شده‌اند.

وی با بیان اینکه در بخش لوایح و آیین‌نامه ها نیز دچار نقصان هستیم، ادامه داد: برخی آیین نامه‌ها پس از گذشت ۱۳ سال هنوز به تصویب نرسیده‌اند، اکنون حدود ۳۰۰ آیین نامه، دستورالعمل و بخشنامه در وزارت جهاد کشاورزی تاریخ گذشته و بیات هستند که هنوز متخصصین حقوقی مناسب که بتوانند در کنار هم‌ قرار گرفته و این موارد را مورد بازبینی قرار دهند را نداریم.

فرسایش خاک و خشکسالی در گلستان

فرسایش خاک و خشکسالی در گلستان

در ادامه این رویداد نماینده ولی فقیه در استان گلستان به لزوم نگاه توسعه‌ای در استان تاکید کرد و گفت: شاخص فرسایش خاک در گلستان بسیار بالاتر از میانگین کشوری است و بر اساس آمار؛ سالانه ۱۶.۵ تن خاک در هر هکتار از زمین‌های گلستان دچار فرسایش می‌شود که این قم در کشور ۱۴ تن است.

آیت‌الله سید کاظم نورمفیدی افزود: کشاورزی شالیکاری مصرف آب زیادی را در پی دارد و در شرایط فعلی و در آستانه خشکسالی عقلانی نیست که به ازای هر هکتار شالیکاری ۱۰ هزار مترمکعب آب معادل ۳۰ میلیارد ریال مصرف شود.

وی خاطرنشان کرد: در پی نگاه توسعه‌ای در استان لازم است ابتدا برای معضلات این‌چنینی تدبیری جدی اندیشیده شود تا زمین و آب آسیب بیشتری نبینند و معاش و اقتصاد کشاورزان نیز دچار آسیب و خدشه نشود.

گلستان از منافع محصولات کشاورزی‌اش منتفع شود

نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان، اظهار کرد: کشاورزان وظیفه خطیری بر عهده دارند و امنیت غذایی که توسط آنها تامین می‌شود به امنیت ملی گره خورده است.

جمشید قائم مقام با بیان اینکه در صورت دیر شدن پرداخت مطالبات کشاورزان، باید به آنها دیرکرد تعلق بگیرد، افزود: حتی اگر این دیرکرد ۴۸ ساعت باشد، لازم است لحاظ شود. قطعا حق کشاورزان بسیار بیشتر از این شرایط است.

وی استان گلستان را استانی فقیر عنوان کرد و گفت: با وجود تولید هزاران تن گندم، کلزا و محصولات کشاورزی دیگر که در کشور توسط استان گلستان تولید و تامین می‌شود، این استان سالهاست در فقر به سر می‌برد و منطقی نیست، در واقع باید گلستان نیز از منافع محصولات کشاورزی منتفع شود.

دکتر قائم مقام با تاکید بر اینکه چنین همایش‌هایب باید خروجی علمی داشته باشد تا کشاورزی ما حال بهتری را تجربه کند، افزود: باید حداقل دو دهه قبل به حوزه حقوق کشاورزی وارد می‌شدیم اما اکنون نیز بی‌فایده نیست و جای امیدواری دارد.

نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اکنون معضل‌ ناترازی انرژی مسئله‌ای بزرگ در کشور است که ناشی از اسراف در مصرف انرژی است، اکنون ما باید دین خود را در قبال نسل آینده با صرفه‌جویی در انرژی به خوبی ادا کنیم و مانع از هدر رفت آب و زمین شویم.

پنبه؛ محصولی که بیشترین ارزش افزوده را دارد

پنبه؛ محصولی که بیشترین ارزش افزوده را دارد

نماینده دیگر استان از سوی مردم شهرستان گنبد و بخش داشلی برون در این همایش اظهار کرد: از ۱۳ اقلیم جهان ۱۱ اقلیم در ایران حاکم است و ۷ اقلیم در استان گلستان است.

عبدالحکیم آق ارکاکلی بیان کرد: روزی گلستان سرزمین طلای سفید بود ولی مدتی بعد پنبه به تصمیم برخی افراد نامتخصص از این سرزمین رفت.

وی با تاکید بر اینکه پنبه محصولی است که بیشترین ارزش افزوده را در میان تمام محصولات کشاورزی در دنیا دارد، گفت: امروز اگر پنبه در این سرزمین احیا شود دیگر حتی چوب آن نیز لازم نیست سوزانده شود چون می‌توان از آن کاغذ و ام‌دی‌اف تهیه کرد.

آق آرکاکلی خاطرنشان کرد: اگر ارز مورد نیاز در حوزه پنبه به کشاورزان استان اختصاص داده شود، آنها به خوبی می‌دانند چگونه کشور را در بخش پنبه به خودکفایی برسانند. در واقع امروز تمام پنبه مورد نیاز کشور که از خارج وارد می‌شود را می‌توان در کشور و گلستان تولید کرد و نیازی به واردات آن نیست.

کشاورزی تنها تولید غذا نیست

معاون آموزش و ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) نیز در این همایش زیرساخت مناسب را از مهم‌ترین شروط رشد و تعالی در هر زمینه‌ای از جمله کشاورزی دانست و گفت: امروز با تغییرات اقلیمی و تغییراتی که در زمینه تجارت بین‌الملل و مناسبات بین‌المللی برای کشورمان اتفاق افتاده است.

با شرایط پیچیده‌ای مواجه هستیم

با شرایط پیچیده‌ای مواجه هستیم

دکتر قاسمی افزود: در شرایط فعلی باید نگاه آینده‌پژوهانه داشته باشیم و به مبحث کشاورزی نگاه چندکارکردی داشته باشیم، در واقع لازم است در نظر بگیریم که کشاورزی تنها تولید غذا نیست و اشتغال، معیشت خانوارها، اقتصاد روستاها، مناسبات تجاری و مسائل اجتماعی را نیز در بر می‌گیرد.

کشت رقم گندم فلات در گلستان

کشت رقم گندم فلات در گلستان

در ادامه رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان کشت رقم گندم فلات را از جمله دستاوردهای مهم مرکز تحقیقات کشاورزی استان عنوان کرد و افزود: رقم گندم فلات از سوی کشاورزان بسیار مورد استقبال قرار گرفته است و برنامه‌ریزی شده است که در سال‌های آینده از این رقم گندم بذر بیشتری تهیه کنیم تا بتوانیم ضریب نفوذ این رقم را مانند ارقام دیگر در استان افزایش دهیم.

دکتر علیرضا صابری هدف از برگزاری این همایش را رفع چالش‌های خانواده جهاد کشاورزی در حوزه حقوقی دانست و توضیح داد: این چالش‌ها با برگزاری چنین رویدادهایی تا حدودی رفع می‌شوند؛ در این همایش نیز بخشی از مسائل با مذاکره و گفتگو مطرح می‌شوند و برخی دیگر طی مقالاتی که به همایش ارائه شده است مورد بررسی قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: این رویداد اولین همایش ملی در این حوزه است که در گلستان برگزار می‌شود و امید است که تداوم یابد.

دکتر صابری با بیان اینکه در مجموع ۱۶۱ مقاله نیز به این همایش ارسال شده است، اضافه کرد: از این تعداد ۱۲۰ مقاله پذیرفته شده است که در ادامه همایش توسط داوران بررسی و مقالات برتر معرفی می‌شوند.

وی در پایان بیان کرد: ۳ پنل تخصصی دام، کشاورزی و امنیت غذایی و منابع طبیعی و ‌محیط زیست از برنامه‌های جانبی این همایش هستند که بسیار مورد استقبال قرار گرفته‌اند و مقالات برتر نیز در این پنل‌ها توسط کارشناسان علمی بررسی و مشخص می‌شوند.

اولین مرکز پایش و هوشمندسازی کشاورزی کشور در گلستان

گفتنی‌ست در اولین همایش ملی حقوق کشاورزی و مواد غذایی در گرگان، آیین رونمایی از دو جلد کتاب در مبحث حقوق کشاورزی نیز صورت گرفت که شامل کتاب مبانی حقوقی تولید، عرضه و مصرف محصولات تراریخته کشاورزی تالیف و تدوین توسط آقایان محمد برزعلی ، عباس تابش، مرتضی واحدی، سید داوود موسوی و کتاب مبانی حقوقی و ساختارهای نظام ارگانیک تالیف و تدوین دکتر محمد برزعلی و دکتر محمدرضا رضا پناه، بود.

مجله خبری یولن

دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا