به گزارش یولن از سمنان، مهدی قرائیان، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان پیش از ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: برای نخستین بار باغهای انجیر استهبان در استان سمنان ایجاد شده است.
وی ادامه داد: کشت انجیر بهعنوان یک محصول مقاوم و کمآببر با توجه به شرایط مساعد استان سمنان برای توسعه و جایگزینی در طرح الگوی کشت در مناطق مستعد توصیه شده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خاطرنشان کرد: در حال حاضر سطح زیر کشت انجیر شامل رقم زرد گرمسار و رقم سبز سمنان در مجموع ۴۷۰ هکتار است.
قرائیان با بیان اینکه عمده باغهای انجیر در شهرستانهای آرادان، گرمسار و سمنان و بهصورت کشت آبی است، افزود: تولید انجیر در این مناطق سالانه پنج هزار و ۵۰۰ تن است.
وی اضافه کرد: انجیر سبز استهبان که معمولاً بهصورت دیم در استان فارس کشت میشود برای نخستین بار در چهار منطقه در شهرستانهای میامی، شاهرود، دامغان و آرادان کشت شد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: این نوع انجیر نسبت به ارقام معمول از مقاومت بیشتری نسبت به شرایط کمآبی و نیز امکان کشت در برخی مناطق بهصورت دیم و یا نیمه دیم در اراضی شیبدار برخوردار است.
قرائیان تصریح کرد: انجیر سبز استهبان همچنین با توجه به سهولت در برداشت بهرهوری بالاتری دارد؛ در واقع برداشت محصول بهصورت دستی و تدریجی انجام نمیشود و محصول نیمهخشک پس از ریزش جمعآوری میشود.
وی عنوان کرد: انجیر استهبان نیاز به گردهافشانی داشته و از لحاظ اقتصادی بازده بالاتری نسبت به سایر انواع انجیر دارد.
انتهای پیام/۲۵۶۸/س/