سایت خبری
famaserver
  • صفحه اصلی
  • اخبار ورزشی
  • بین الملل
  • اقتصادی
  • اخبار استانها
  • اخبار روز
  • سیاسی
  • علمی و فناوری
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

خرمالو واقعا می‌تواند خطرناک باشد؟/ پاسخ یک استاد دانشگاه

خرمالو واقعا می‌تواند خطرناک باشد؟/ پاسخ یک استاد دانشگاه

4 ساعت پیش
حادثه برای پنج معلم در کوهدشت

حادثه برای پنج معلم در کوهدشت

4 ساعت پیش
تجمع داوطلبان کنکور مقابل شورای عالی انقلاب فرهنگی/ علت چه بود؟

تجمع داوطلبان کنکور مقابل شورای عالی انقلاب فرهنگی/ علت چه بود؟

4 ساعت پیش
مدارس این استان‌ها فردا (چهارشنبه ۱۹ آذر) تعطیل شد/ اسامی تکمیل می‌شود

مدارس این استان‌ها فردا (چهارشنبه ۱۹ آذر) تعطیل شد/ اسامی تکمیل می‌شود

4 ساعت پیش
توصیه‌های یک متخصص: احتمال افزایش مرگ‌ومیرها بر اثر آنفلوآنزا/ گروه‌های پرخطر با علائم کم هم به پزشک مراجعه کنند/ خودسرانه آنتی‌بیوتیک مصرف نکنید

توصیه‌های یک متخصص: احتمال افزایش مرگ‌ومیرها بر اثر آنفلوآنزا/ گروه‌های پرخطر با علائم کم هم به پزشک مراجعه کنند/ خودسرانه آنتی‌بیوتیک مصرف نکنید

4 ساعت پیش
امانی، عضو شورای شهر: شائبه فروش آب فضای سبز توسط برخی پیمانکاران به کارواش‌ها/ این موضوع فوراً بررسی شود

امانی، عضو شورای شهر: شائبه فروش آب فضای سبز توسط برخی پیمانکاران به کارواش‌ها/ این موضوع فوراً بررسی شود

4 ساعت پیش
قتل هولناک زن ۲۷ ساله/ با دیدن طلاهایش وسوسه شدم

قتل هولناک زن ۲۷ ساله/ با دیدن طلاهایش وسوسه شدم

4 ساعت پیش
جزئیات تغییر طرح ترافیک/ تهرانی مراقب باشند فردا جریمه نشوند

جزئیات تغییر طرح ترافیک/ تهرانی مراقب باشند فردا جریمه نشوند

4 ساعت پیش
ماجرای سرقت از موزه ظروف سلطنتی/ موزه هنرهای زیبا چرا تعطیل شده؟

ماجرای سرقت از موزه ظروف سلطنتی/ موزه هنرهای زیبا چرا تعطیل شده؟

4 ساعت پیش
خبر بد درباره مازوت‌سوزی

خبر بد درباره مازوت‌سوزی

4 ساعت پیش

Home » این خوراکی‌ها خطر سرطان را افزایش می‌دهند

این خوراکی‌ها خطر سرطان را افزایش می‌دهند

زمان انتشار: 11 ژوئن 2025 ساعت 15:15

دسته بندی: سلامت

شناسه خبر: 575613

زمان مطالعه: 8 دقیقه

این خوراکی‌ها خطر سرطان را افزایش می‌دهند

این خوراکی‌ها خطر سرطان را افزایش می‌دهند

به گزارش یولن، دکتر سوراب ستی، متخصص گوارش آموزش‌دیده در دانشگاه هاروارد، در ویدئویی که در شبکه های اجتماعی انتشار یافته، شش ماده غذایی روزمره را که علم آن‌ها را با ایجاد و پیشرفت سرطان مرتبط می‌داند، معرفی کرده است. نکته جالب در این بین اینکه کاهش یا حذف این مواد غذایی از بشقاب می‌تواند تاثیر مثبت جدی بر سلامت در درازمدت داشته باشد. در این مطلب به غذای خطرناک و جایگزین‌های سالم‌تری که می‌توانند به جای آن‌ها بدن را تغذیه کنند، اشاره شده است.

گوشت‌های فوق فرآوری‌شده: دعوت خاموش سرطان

بنابر گزارش همشهری آنلاین، گوشت‌های فرآوری‌شده به عنوان گزینه‌های غنی از پروتئین دیده می‌شوند. برخی حتی آن‌ها را به عنوان گزینه‌های غذایی آسان‌تر می‌بینند. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، گوشت‌های فرآوری‌شده به عنوان مواد سرطان‌زای گروه ۱ طبقه‌بندی می‌شوند، به این معنی که شواهد قوی وجود دارد که آن‌ها می‌توانند باعث سرطان، به ویژه سرطان روده بزرگ شوند. دکتر ستی هشدار می‌دهد که نیترات‌ها و مواد نگهدارنده مورد استفاده در این گوشت‌ها می‌توانند به سلول‌های پوشش روده آسیب برسانند و احتمال سرطانی شدن آن‌ها را تقویت کنند.

گوشت‌های فوق فرآوری‌شده را با گوشت‌های بدون چربی خانگی مانند مرغ کبابی یا حتی منابع پروتئین گیاهی مانند حبوبات و عدس جایگزین کنید. این گزینه‌ها التهاب کمتری دارند و سرشار از فیبر و آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که از سلامت روده محافظت می‌کنند.

نوشیدنی‌های شیرین: تغذیه بی‌سروصدای سلول‌های سرطانی

نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های طعم‌دار اغلب منابع سریع انرژی یا تقویت‌کننده‌های خلق و خو محسوب می‌شوند. دکتر ستی تاکید می‌کند که نوشیدنی‌های شیرین نه تنها قند خون را افزایش می دهند، بلکه التهاب مزمن را نیز تقویت می‌کنند و می‌توانند پیشرفت سرطان را تسریع کنند. مصرف مکرر نوشیدنی‌های شیرین با افزایش خطر ابتلا به سرطان‌های مرتبط با چاقی مانند سرطان سینه، پانکراس و روده بزرگ مرتبط است.

آب نارگیل تازه، آب میوه‌های خانگی یا حتی چای‌های گیاهی ساده می‌توانند بدون اضافه وزن و افزایش قند، تشنگی را برطرف کنند. این نوشیدنی‌ها همچنین آنتی‌اکسیدان‌ها را به همراه دارند و باعث آبرسانی به بدن می‌شوند که هر دو برای ترمیم سلول‌ها و پشتیبانی از سیستم ایمنی بسیار مهم هستند.

غذاهای سرخ‌شده: التهاب در هر لقمه

یک سمبوسه ترد یا یک مشت سیب‌زمینی سرخ‌کرده اغلب به عنوان یک غذای دلچسب بی‌ضرر در نظر گرفته می‌شود. اما سرخ کردن عمیق، به ویژه در روغن‌هایی که دوباره استفاده می‌شوند، آکریل‌آمید (ترکیبی که به عنوان محرک التهاب و افزایش خطر سرطان شناخته می‌شود) ایجاد می‌کند. دکتر ستی تأکید می‌کند که مصرف منظم غذای سرخ‌شده با استرس اکسیداتیو و التهاب مزمن مرتبط است.

سبزیجات و تنقلات پخته یا سرخ‌شده در هواپز می‌توانند مصرف روغن را به شدت کاهش دهند و در عین حال تردی غذا را نیز حفظ کنند. استفاده از روغن زیتون برای تفت دادن سبک و پر کردن بشقاب با سبزیجات برشته، بدون انکه آسیبی به بدن برساند، طعم غذا را بهبود می‌بخشد.

گوشت کبابی یا سوخته: اشتباهی جبران ناپذیر در کباب کردن

طعم دودی کباب کردن یک مزیت آشپزی محسوب می‌شود. دکتر ستی یک خطر پنهان را آشکار می‌کند، وقتی گوشت بیش از حد پخته یا کباب می‌شود، آمین‌های هتروسیکلیک (HCA) و هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای (PAH) تولید می‌کند که به دی ان ای آسیب می‌رسانند. آسیب مکرر به دی ای ان ای گامی مهم در جهت ایجاد سرطان است.

به جای کباب کردن در دمای بالا، از پخت آهسته، بخارپز کردن یا پخت در فر استفاده کنید. اگر کباب کردن اجتناب‌ناپذیر است، خواباندن گوشت از قبل می‌تواند تشکیل ترکیبات مضر را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. افزودن گیاهان غنی از آنتی‌اکسیدان مانند رزماری و آویشن نیز مفید است.

الکل: یک خطر شناخته شده برای سرطان‌های ناشی از هورمون

دکتر ستی خاطرنشان می‌کند که مصرف الکل، حتی در مقادیر متوسط، با افزایش خطر ابتلا به سرطان‌های مرتبط با هورمون مانند سرطان سینه و کبد مرتبط است. الکل می‌تواند سطح استروژن را تغییر دهد و توانایی بدن در جذب مواد مغذی کلیدی مانند فولات را که در ترمیم دی ان ای نقش دارد، مختل کند.

به جای الکل، نوشیدنی‌های تخمیر شده مانند ماءالشعیر یا حتی آب انار می‌توانند هم طعم تند و هم فواید سلامتی را ارائه دهند. این جایگزین‌ها سرشار از پروبیوتیک‌ها و پلی‌فنول‌هایی هستند که از روده و سیستم ایمنی بدن پشتیبانی می‌کنند.

۲۳۳۲۳۶

حتما بخوانید : معجونی برای تقویت خلق‌وخو
برچسب ها
تغذیه مواد غذایی سرطان
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • هشدار؛ آنفلوآنزای جدیدی در راه است، شاید خطرناک‌تر از کووید
    هشدار؛ آنفلوآنزای جدیدی در راه است، شاید خطرناک‌تر از کووید 2 ماه پیش
  • عوارض سقط غیرقانونی جنین چیست؟
    عوارض سقط غیرقانونی جنین چیست؟ 2 ماه پیش
  • کمبود این ویتامین‌ها منجر به زوال عقل و بیماری قلبی می‌شود
    کمبود این ویتامین‌ها منجر به زوال عقل و بیماری قلبی می‌شود 2 ماه پیش
  • ۶ مکمل‌ و ویتامین برای کنترل بیماری کبد چرب
    ۶ مکمل‌ و ویتامین برای کنترل بیماری کبد چرب 2 ماه پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • آذربایجان شرقی 577
  • آذربایجان غربی 484
  • اجتماعی 10607
  • اخبار استانها 35
  • اخبار بورس 276
  • اخبار تکنولوژی 120
  • اخبار روز 42
  • اخبار ورزشی 13634
  • اردبیل 359
  • اصفهان 603
  • اقتصادی 9707
  • البرز 1631
  • ایلام 246
  • بازار کار 391
  • بوشهر 165
  • بین الملل 21155
  • تبلیغات 23
  • تهران 342
  • چند رسانه ای 0
  • چهارمحال و بختیاری 761
  • خراسان جنوبی 309
  • خراسان رضوی 668
  • خراسان شمالی 166
  • خوزستان 384
  • زنجان 310
  • سبک زندگی 416
  • سلامت 3385
  • سمنان 2082
  • سیاسی 8835
  • سیستان و بلوچستان 5
  • عکس 79
  • علمی و فناوری 7147
  • فارس 404
  • فرهنگ و هنر 5101
  • قزوین 547
  • قم 330
  • کاریکاتور 78
  • کردستان 538
  • کرمان 2091
  • کرمانشاه 478
  • کهگیلویه و بویراحمد 444
  • گلستان 315
  • گیلان 335
  • لرستان 18
  • مازندران 84
  • مرکزی 5
  • هرمزگان 398
  • همدان 603
  • یزد 160
famaserver

جدیدترین مقالات

  • ترکیب استقلال برای دیدار با ملوان
    ترکیب استقلال برای دیدار با ملوان 6 ساعت پیش
  • واکنش خداداد عزیزی به کلمه جنجالی در شبکه سه؛ شما ریاکار هستید!
    واکنش خداداد عزیزی به کلمه جنجالی در شبکه سه؛ شما ریاکار هستید! 7 ساعت پیش
  • خداداد عزیزی به کمیته انضباطی احضار شد
    خداداد عزیزی به کمیته انضباطی احضار شد 7 ساعت پیش
  • درخشش طارمی در شب اولین برد اروپایی المپیاکوس
    درخشش طارمی در شب اولین برد اروپایی المپیاکوس 7 ساعت پیش
  • شکست سنگین مصر مقابل اردن؛ اوضاع حریف تیم ملی بحرانی است!
    شکست سنگین مصر مقابل اردن؛ اوضاع حریف تیم ملی بحرانی است! 7 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی | خرید هاست | دانلود نرم افزار | یادگیری زبان آلمانی | گلدن ویزای یونان | کابل شبکه | درریزان

میزبانی در هاست لینوکس فاماسرور