سایت خبری
famaserver
  • صفحه اصلی
  • اخبار ورزشی
  • بین الملل
  • اقتصادی
  • اخبار استانها
  • اخبار روز
  • سیاسی
  • علمی و فناوری
سایت خبری

سرتیتر خبرها

آخرین وضعیت مصوبه کنکوری اعلام شد

آخرین وضعیت مصوبه کنکوری اعلام شد

4 ساعت پیش
صحت روانی قاتل الهه حسین نژاد تایید شد

صحت روانی قاتل الهه حسین نژاد تایید شد

4 ساعت پیش
فوت سه کارگر در اسکله متانول کاوه/ دو کارگر دیگر همچنان در کشتی گرفتارند

فوت سه کارگر در اسکله متانول کاوه/ دو کارگر دیگر همچنان در کشتی گرفتارند

5 ساعت پیش
ابطال نتایج سی و سومین دوره انتخابات هیئت مدیره کانون وکلا

ابطال نتایج سی و سومین دوره انتخابات هیئت مدیره کانون وکلا

5 ساعت پیش
تعداد کودکان کار ایرانی بیشتر است یا افغانستانی؟/ پاسخ بهزیستی

تعداد کودکان کار ایرانی بیشتر است یا افغانستانی؟/ پاسخ بهزیستی

5 ساعت پیش
هواشناسی استان تهران اطلاعیه داد

هواشناسی استان تهران اطلاعیه داد

5 ساعت پیش
چند زائر ایرانی در عربستان فوت شدند؟

چند زائر ایرانی در عربستان فوت شدند؟

5 ساعت پیش
سپیده قلیان از زندان آزاد شد

سپیده قلیان از زندان آزاد شد

5 ساعت پیش
قتل مرد میانسال در خیابان سهروردی

قتل مرد میانسال در خیابان سهروردی

5 ساعت پیش
مرد بعد از قتل همسرش خودزنی کرد و بر اثر سقوط از پشت بام درگذشت

مرد بعد از قتل همسرش خودزنی کرد و بر اثر سقوط از پشت بام درگذشت

5 ساعت پیش

Home » این خوراکی‌ها خطر سرطان را افزایش می‌دهند

این خوراکی‌ها خطر سرطان را افزایش می‌دهند

زمان انتشار: 11 ژوئن 2025 ساعت 15:15

دسته بندی: سلامت

شناسه خبر: 575613

زمان مطالعه: 8 دقیقه

این خوراکی‌ها خطر سرطان را افزایش می‌دهند

این خوراکی‌ها خطر سرطان را افزایش می‌دهند

به گزارش یولن، دکتر سوراب ستی، متخصص گوارش آموزش‌دیده در دانشگاه هاروارد، در ویدئویی که در شبکه های اجتماعی انتشار یافته، شش ماده غذایی روزمره را که علم آن‌ها را با ایجاد و پیشرفت سرطان مرتبط می‌داند، معرفی کرده است. نکته جالب در این بین اینکه کاهش یا حذف این مواد غذایی از بشقاب می‌تواند تاثیر مثبت جدی بر سلامت در درازمدت داشته باشد. در این مطلب به غذای خطرناک و جایگزین‌های سالم‌تری که می‌توانند به جای آن‌ها بدن را تغذیه کنند، اشاره شده است.

گوشت‌های فوق فرآوری‌شده: دعوت خاموش سرطان

بنابر گزارش همشهری آنلاین، گوشت‌های فرآوری‌شده به عنوان گزینه‌های غنی از پروتئین دیده می‌شوند. برخی حتی آن‌ها را به عنوان گزینه‌های غذایی آسان‌تر می‌بینند. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، گوشت‌های فرآوری‌شده به عنوان مواد سرطان‌زای گروه ۱ طبقه‌بندی می‌شوند، به این معنی که شواهد قوی وجود دارد که آن‌ها می‌توانند باعث سرطان، به ویژه سرطان روده بزرگ شوند. دکتر ستی هشدار می‌دهد که نیترات‌ها و مواد نگهدارنده مورد استفاده در این گوشت‌ها می‌توانند به سلول‌های پوشش روده آسیب برسانند و احتمال سرطانی شدن آن‌ها را تقویت کنند.

گوشت‌های فوق فرآوری‌شده را با گوشت‌های بدون چربی خانگی مانند مرغ کبابی یا حتی منابع پروتئین گیاهی مانند حبوبات و عدس جایگزین کنید. این گزینه‌ها التهاب کمتری دارند و سرشار از فیبر و آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که از سلامت روده محافظت می‌کنند.

نوشیدنی‌های شیرین: تغذیه بی‌سروصدای سلول‌های سرطانی

نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های طعم‌دار اغلب منابع سریع انرژی یا تقویت‌کننده‌های خلق و خو محسوب می‌شوند. دکتر ستی تاکید می‌کند که نوشیدنی‌های شیرین نه تنها قند خون را افزایش می دهند، بلکه التهاب مزمن را نیز تقویت می‌کنند و می‌توانند پیشرفت سرطان را تسریع کنند. مصرف مکرر نوشیدنی‌های شیرین با افزایش خطر ابتلا به سرطان‌های مرتبط با چاقی مانند سرطان سینه، پانکراس و روده بزرگ مرتبط است.

آب نارگیل تازه، آب میوه‌های خانگی یا حتی چای‌های گیاهی ساده می‌توانند بدون اضافه وزن و افزایش قند، تشنگی را برطرف کنند. این نوشیدنی‌ها همچنین آنتی‌اکسیدان‌ها را به همراه دارند و باعث آبرسانی به بدن می‌شوند که هر دو برای ترمیم سلول‌ها و پشتیبانی از سیستم ایمنی بسیار مهم هستند.

غذاهای سرخ‌شده: التهاب در هر لقمه

یک سمبوسه ترد یا یک مشت سیب‌زمینی سرخ‌کرده اغلب به عنوان یک غذای دلچسب بی‌ضرر در نظر گرفته می‌شود. اما سرخ کردن عمیق، به ویژه در روغن‌هایی که دوباره استفاده می‌شوند، آکریل‌آمید (ترکیبی که به عنوان محرک التهاب و افزایش خطر سرطان شناخته می‌شود) ایجاد می‌کند. دکتر ستی تأکید می‌کند که مصرف منظم غذای سرخ‌شده با استرس اکسیداتیو و التهاب مزمن مرتبط است.

سبزیجات و تنقلات پخته یا سرخ‌شده در هواپز می‌توانند مصرف روغن را به شدت کاهش دهند و در عین حال تردی غذا را نیز حفظ کنند. استفاده از روغن زیتون برای تفت دادن سبک و پر کردن بشقاب با سبزیجات برشته، بدون انکه آسیبی به بدن برساند، طعم غذا را بهبود می‌بخشد.

گوشت کبابی یا سوخته: اشتباهی جبران ناپذیر در کباب کردن

طعم دودی کباب کردن یک مزیت آشپزی محسوب می‌شود. دکتر ستی یک خطر پنهان را آشکار می‌کند، وقتی گوشت بیش از حد پخته یا کباب می‌شود، آمین‌های هتروسیکلیک (HCA) و هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای (PAH) تولید می‌کند که به دی ان ای آسیب می‌رسانند. آسیب مکرر به دی ای ان ای گامی مهم در جهت ایجاد سرطان است.

به جای کباب کردن در دمای بالا، از پخت آهسته، بخارپز کردن یا پخت در فر استفاده کنید. اگر کباب کردن اجتناب‌ناپذیر است، خواباندن گوشت از قبل می‌تواند تشکیل ترکیبات مضر را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. افزودن گیاهان غنی از آنتی‌اکسیدان مانند رزماری و آویشن نیز مفید است.

الکل: یک خطر شناخته شده برای سرطان‌های ناشی از هورمون

دکتر ستی خاطرنشان می‌کند که مصرف الکل، حتی در مقادیر متوسط، با افزایش خطر ابتلا به سرطان‌های مرتبط با هورمون مانند سرطان سینه و کبد مرتبط است. الکل می‌تواند سطح استروژن را تغییر دهد و توانایی بدن در جذب مواد مغذی کلیدی مانند فولات را که در ترمیم دی ان ای نقش دارد، مختل کند.

به جای الکل، نوشیدنی‌های تخمیر شده مانند ماءالشعیر یا حتی آب انار می‌توانند هم طعم تند و هم فواید سلامتی را ارائه دهند. این جایگزین‌ها سرشار از پروبیوتیک‌ها و پلی‌فنول‌هایی هستند که از روده و سیستم ایمنی بدن پشتیبانی می‌کنند.

۲۳۳۲۳۶

حتما بخوانید : معجونی برای تقویت خلق‌وخو
برچسب ها
تغذیه مواد غذایی سرطان
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • HPV از طریق استخر و سرویس بهداشتی منتقل می‌شود؟
    HPV از طریق استخر و سرویس بهداشتی منتقل می‌شود؟ 4 ساعت پیش
  • هشدار! رشد ۹۷ درصدی موارد ابتلا به کرونا/ جزئیات
    هشدار! رشد ۹۷ درصدی موارد ابتلا به کرونا/ جزئیات 4 ساعت پیش
  • جلوگیری از افسردگی با مصرف این میوه تابستانی
    جلوگیری از افسردگی با مصرف این میوه تابستانی 4 ساعت پیش
  • خوراکی‌هایی که کلسترول بد را کاهش می‌دهند
    خوراکی‌هایی که کلسترول بد را کاهش می‌دهند 4 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • آذربایجان شرقی 577
  • آذربایجان غربی 484
  • اجتماعی 5812
  • اخبار استانها 35
  • اخبار بورس 276
  • اخبار تکنولوژی 120
  • اخبار روز 42
  • اخبار ورزشی 8192
  • اردبیل 359
  • اصفهان 603
  • اقتصادی 5121
  • البرز 1631
  • ایلام 246
  • بازار کار 388
  • بوشهر 165
  • بین الملل 16184
  • تبلیغات 17
  • تهران 342
  • چند رسانه ای 0
  • چهارمحال و بختیاری 761
  • خراسان جنوبی 309
  • خراسان رضوی 668
  • خراسان شمالی 166
  • خوزستان 384
  • زنجان 310
  • سبک زندگی 309
  • سلامت 1884
  • سمنان 2082
  • سیاسی 6389
  • سیستان و بلوچستان 5
  • عکس 79
  • علمی و فناوری 3641
  • فارس 404
  • فرهنگ و هنر 5101
  • قزوین 547
  • قم 330
  • کاریکاتور 78
  • کردستان 538
  • کرمان 2091
  • کرمانشاه 478
  • کهگیلویه و بویراحمد 444
  • گلستان 315
  • گیلان 335
  • لرستان 18
  • مازندران 84
  • مرکزی 5
  • هرمزگان 398
  • همدان 603
  • یزد 160
famaserver

جدیدترین مقالات

  • معرفی فینالیست‌های ۵ وزن نخست کشتی جام تختی؛ مصاف قهرمان جهان با نماینده المپیکی ایران
    معرفی فینالیست‌های ۵ وزن نخست کشتی جام تختی؛ مصاف قهرمان جهان با نماینده المپیکی ایران 6 ساعت پیش
  • خبر خوش رسانه ایتالیایی درباره آینده مهدی طارمی
    خبر خوش رسانه ایتالیایی درباره آینده مهدی طارمی 7 ساعت پیش
  • عکس | هدیه ویژه رییس جمهور به ملی‌پوشان پس از صعود به جام جهانی
    عکس | هدیه ویژه رییس جمهور به ملی‌پوشان پس از صعود به جام جهانی 7 ساعت پیش
  • عکس | اولین واکنش پدیده لیگ برتر به حضور در استقلال
    عکس | اولین واکنش پدیده لیگ برتر به حضور در استقلال 7 ساعت پیش
  • توافق استقلال با یک ستاره؛ بمب تابستانی در آستانه انفجار
    توافق استقلال با یک ستاره؛ بمب تابستانی در آستانه انفجار 7 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی | خرید هاست | دانلود نرم افزار

میزبانی در هاست لینوکس فاماسرور