بازخوانی گفتوگوی سال 91 فارس با آیتالله فاطمینیا/ تجربه 50 ساله استاد چه بود؟

بازخوانی گفتوگوی سال 91 فارس با آیتالله فاطمینیا/ تجربه 50 ساله استاد چه بود؟
یولن ـ گروه قرآن و فعالیتهای دینی: در یکی از شبهای پاییز سال ۱۳۹۱ یولن مهمان استاد اخلاقی بود که همگان او را به عنوان یک خطیب توانا میشناسند. او در تبریز دیده به جهان گشود و از همان کودکی تحت تربیت دینی و علمی پدر خود قرار گرفت که پدرش از زمره عارفان الهی بوده است. این عالم ربانی، نزدیک به ۳۰ سال نزد مصطفوی تبریزی از عارفان و یکی از شاگردان میرزای قاضی تلمذ کرد و همزمان به دروس حوزوی اشتغال داشت، پس از رحلت استادش در حضور بزرگانی همچون حضرات آیات محمدتقی آملی، بهاءالدینی، بهجت، علامه طباطبایی و محمدحسن الهی طباطبایی (برادر کوچکتر علامه طباطبایی)، که بیشترشان شاگردان آیتالله سیدعلی قاضی بودند، کسب فیض کرد.
این استاد اخلاق در این نشست توصیههایی به منبریها داشتند و البته نقدی هم به عملکرد هیأتها را مطرح کردند که مشروح این نشست را میتوانید از اینجا دنبال کنید.
تعارف نداریم، کفگیر ما دارد یواش یواش به ته دیگ میرسد
این عالم ربانی در بخشی از سخنانش اشاره داشت: آقا! ببینید تعارف نداریم، کفگیر ما دارد یواش یواش به ته دیگ میرسد، در گذشته مجتهدان روی منبر میروند، اما امروز …، آیتالله بهجت رحمت الله علیه درباره محتوای سخنرانی در جلسات عزاداری اشاره داشتند که منبریها از نهجالبلاغه بگویند، بنده دیدم که ایشان درست میگویند، ولی اگر بخواهیم نهجالبلاغه را برای مردم شرح بدهیم، شاید همه مردم متوجه نکات و ظرایف آن نشوند و باید بر اساس عقول مردم با آنها سخن گفت، سخنرانان میتوانند یک جمله از نهجالبلاغه، مقداری از قرآن کریم یا فرازهایی از دعای عرفه را محور صحبتهای خود قرار دهند، در کنار این موارد روضهای هم باشد، یعنی صحبت خشک تنها نباشد.
این تجربه کسی است که ۵۰ سال منبر رفته است
وی افزود: در یک جمعبندی برای اهل منبر عرض کنم که دعای عرفه، قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه را ملاک قرار دهند. این تجربه کسی است که ۵۰ سال منبر رفته است. حال در برخی از مجالس آش، شلهزرد، شربت و پلو میدهند کار درستی هم هست خدا هم قبول کند، اما میخواهم بگویم علاوه بر اینها باید به فکر معرفت و آگاهی مردم هم بود.
مداح نباید با فعل و حرکتش شأن اهل بیت (ع) را پایین بیاورد
آیتالله فاطمینیا در ادامه نشست با اشاره به حواشیهای آن دوران درباره برخی هیأتها بیان داشت: امان از دست برخی مداحان که مراعات نمیکنند! مداح نباید با فعل و حرکتش خدایی نکرده شأن اهل بیت (ع) را پایین بیاورد، بنده با این مخالف هستم، اینکه مداح میخواهند مردم گریه کنند، واقعاً خوب است، ولی اخیراً چند تا فیلم به من نشان دادند که در بعضی از هیأتها حرکات خارج از عرف عزاداری انجام میدهند.
خاطره آیتالله فاطمینیا از رهبر انقلاب
او همچنین خاطرهای از رهبر انقلاب تعریف کرد: ۲۰ سال پیش خدمت مقام معظم رهبری رسیده بودم، چند نفر از اهل علم هم حضور داشتند، یقین دارم آقا با این عزم راسخی که در این موضوع دارند، شاید موانعی برایشان به وجود آمده است، معظمله با ناراحتی فرمودند: آقا باید یک دانشگاه تبلیغ تأسیس شود که هرکس از راه برسد به منبر نرود. خلاصه مطلب اینکه ایشان خیلی با ناراحتی فرمودند: هرکس از راه میرسد منبری میشود، بله! واقعیتی است و باید دانشکده دارالتبلیغ تأسیس شود.
توصیهای خطاب به مسؤولان هیأتها
این استاد اخلاق در این نشست توصیهای خطاب به مسؤولان هیأتها داشت: باز تأکید میکنم مداح یا سخنران نباید برای اینکه مردم را به گریه وا دارند، دست و پا بزنند و از هر کجا مایه بگذارند، در حالی که گریه دست خداست! خلاصه عرایضم این است که سخنرانان مطالب را کوتاه بگویند، اطاله نکنند تا مردم از جلسات سخنرانی زده شوند.
روحش قرین رحمت الهی و یادش همیشه جاودان
انتهای پیام/