بازیهای بومی و ورزشهای سنتی در کشور احیا میشود

پوریا سهرابی مسئول کمیته آموزش فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی محلی، در گفتوگو با خبرنگار یولن در اسلامشهر، اظهار کرد: به همت فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی محلی، بازی ها و ورزش های آیینی و سنتی اقوام در کشور احیا می شود.
سهرابی افزود: در راستای احیای بازی های روستایی و بومی محلی، علاوه بر برگزاری جشنواره های ورزشی، سرفصل زنگ ورزش مدارس آموزش و پرورش کشور قرار گرفته است.
وی با اشاره به این که ورزش های سنتی و بازی های بومی محلی جزئی از میراث ناملموس فرهنگی و شریعت است، بیان کرد: با توجه به غنای فرهنگی بالای این ورزش ها و بازیها، با پیگیری و شناساندن و تجزیه و تحلیل آنها می توان به بسیاری از آداب و سنن و رسوم و قواعدی بین فرهنگ های مختلف کشور پی برد، با انجام این بازی ها موسیقی هایی که در کنارشان وجود دارد، رسم و آیین هایی که در کنار اینها اجرا می شود، می توان به مولفه های زیادی از هویت فرهنگی اقوام پی برد.
دبیر هئیت بازی های روستایی و بومی محلی استان تهران، با تاکید بر اینکه بازی های بومی محلی الزاماً ربطی به روستاها ندارد، بیان کرد: با توجه به مهاجرت روستاییان به شهرها و تغییرات ایجاد شده در فرهنگها، این ورزش ها و بازی های بومی محلی برای همه جا است و شهر و روستا ندارد، در مدرسه، بوستان و همه جا می توان آن را انجام داد.
وی تاکید کرد: در این راستا در فدراسیون در دستور کار داریم که برای ۸۵ میلیون ایرانی در همه جا چه در شهر و چه در روستا، در محل کار و حتی در دانشگاهها بحث توسعه و ترویج احیای ورزش های سنتی و بازی های بومی محلی پیشبینی شده و برنامه هایی اجرا شود.
مسئول آموزش فدراسیون ورزش های روستایی و بازی های بومی محلی، تصریح کرد: بازی های محلی امروز با وارد شدن به عصر دیجیتال تا حدودی به ویژه در بخش شهر کم رنگ شده و جای خود را به بازیهای رایانهای داده و جوانان را در صفحه مربعی گوشی مشغول کرده، این بازیهای رایانهای بر خلاف بازی های بومی که با تحرک بسیاری همراه است، باعث تخلیه ناقص انرژی، ایجاد لجبازی، افسردگی و سرکوب جنب و جوش کودکان شده اما، با این حال بازی های بومی محلی هنوز طرفداران خود را در میان مردم دارد.
وی با اشاره به اهمیت حفظ دستاوردهای فرهنگی بازی های بومی محلی، گفت: به منظور تداوم بخشی در برنامهها و احیای بازی های بومی محلی، مسابقات لیگ ورزشی بازیهای محلی در رشتههای مختلف ورزشهای کلاسیک و غیرکلاسیک برای آقایان و بانوان از سوی فدراسیون و هیئت های ورزشی استان ها در کشور برگزار می شود.
سهرابی ادامه داد: مجموعه فدراسیون ورزشهای بومی محلی با توجه به شرایط و محدودیت هایی به وجود آمده در کشور ناشی از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی بسیاری از فعالیتهای ورزشی، در نیمه دوم سال جاری که با کاهش محدودیت ها و اخذ مجوزهای لازم از ستاد ملی کرونا، سازمان لیگ مسابقات ورزش های بومی و محلی راه اندازی و با انجام قرعه کشی زمان برگزاری مسابقات اعلام میشود.
وی با گرامیداشت هفته تربیت بدنی، تاکید کرد: در دومین روز از هفته تربیت بدنی جشنواره بازی های بومی و محلی و ورزشی با شرکت اقشار مختلف مردم و نمایندگان سازمانها و گروههای مختلف ورزشی از سراسر کشور در ورزشگاه تختی تهران با حضور مقام عالی وزارت و دیگر مقامات استانی برگزار شد و تیمهای مختلف در زمینه های ورزشی استان ها برنامه هایی را اجرا کردند.
مسئول آموزش فدراسیون ورزش روستایی و بازی های بومی محلی، با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای احیای آیین های سنتی، خاطرنشان کرد: براساس تفاهم نامه منعقده بین فدارسیون با وزارت آموزش و پرورش، بازی های بومی محلی سرفصل زنگ ورزش مدارس قرار گرفته و بیش از ۱۰ هزار معلم برای ترویج و اجرای این بازی ها تحت آموزش قرار گرفته و کارت مربیگری از سوی فدراسیون برای آنها صادر شده است.
انتهای پیام /۶۷۰۲۱/ی