به گزارش یولن از فردیس، داوود حاج میر رحیمی رئیس مرکز آموزش عالی امام خمینی شهرستان فردیس و رئیس کنگره بین المللی گیاهان دارویی، مکانیزاسیون و فرآوری،در مراسم افتتاحیه این کنگره، انگیزه برگزاری کنگره گیاهان دارویی، فرآوری و ایدههای برتر را ارتقای جایگاه گیاهان دارویی در کشور، افزایش بهرهوری و تولید ثروت در گیاهان دارویی و اتصال زنجیره ارزش گیاهان دارویی از تولید تا فرآوری عنوان کرد.
وی افزود: متاسفانه زنجیره گیاهان دارویی در کشور متصل نیست و عمده گیاهان دارویی در کشور ما به صورت خام و فله به کشورهای دیگر صادر می شود. کنگره گیاهان دارویی با هدف ارتقای جایگاه گیاهان دارویی از ۲ تا ۴ اسفند با حمایت اساتید این حوزه و موسسات و دانشگاه های مختلف از ۲ تا ۴ اسفند در مرکز آموزش عالی امام خمینی در شهرستان فردیس برگزار میشود.
رئیس کنگره گیاهان دارویی، مکانیزاسیون و فرآوری، گفت: در این کنگره مکانیزاسیون گیاهان دارویی مورد توجه است. مکانیزاسیون فعالیتی است که به فرآوری گیاهان دارویی میپردازد و این اولین گامی است که در این راستا به کمک انجمن گیاهان دارویی کشور برگزار می شود. همچنین مرکز آموزش عالی امام خمینی به عنوان یک مرکز آموزشی ملی وظیفه دارد در راستای توانمندسازی منابع گیاهان دارویی گام بردارد.
وی با اشاره به محورهای کنگره افزود: اقتصاد و تجارت گیاهان دارویی و آموزش و ترویج کارآفرینی در حوزه این صنعت مورد توجه قرارگرفته که ازطریق مکانیزاسیون و فرآوری میتواند تحول عظیمی در حوزه صنعت گیاهان دارویی ایجاد کند.
میررحیمی با اشاره به نوآوریهای کنگره گیاهان دارویی، مکانیزاسیون و فرآوری، اظهار کرد: رویدادکارآفرینی و جشنواره ایدههای برتر دو نوآوری در این جشنواره است و همچنین بخش دانشآموزی که با توجه به وجود دو هنرستان کشاورزی با ۱۲۰ دانش آموز مستعد در استان، تعدادی مقالات به حوزه دانش آموزی اختصاص داده شده است. نمایشگاه نشریات کتب و گیاهان دارویی به صورت تخصصی همزمان با کنگره گیاهان دارویی در مرکز آموزش عالی امام خمینی برگزار میشود.
وی تعداد مقالات دریافت شده در این کنگره را ۲۶۷ مقاله اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۲۳۵ مقاله انتخاب شد که ۱۴۶ مقاله پوستر، ۷۳ مقاله شفاهی، ۸ مقاله دانش آموزی و ۷ مورد در مجموعه مقالات درج شده است.
رئیس مرکز آموزش عالی امام خمینی همچنین با بیان اینکه ایده های برتر در این جشنواره انتخاب و حمایت می شوند، گفت: ۷۰ ایده دریافت شده که ۱۵ ایده در مرحله اول انتخاب و ۵ ایده در مرحله نهایی انتخاب میشود.
وی با اشاره به اینکه استارتاپ کالا را وارد بازار عرضه میکند، اضافه کرد: در کنگره گیاهان دارویی ۳۰ استارتاپ شرکت کردند که از این تعداد ۱۵ مورد انتخاب شدند و در نهایت ۱۰ استارتاپ برتر معرفی خواهد شد که با هماهنگی های انجام شده از طریق نهادهای مختلف حمایتگر از جمله ستاد گیاهان دارویی نهاد ریاست حمهوری حمایت تسهیلاتی خواهند شد. پژوهشگاه گیاهان دارویی کشور فضایی به مدت یک سال رایگان در اختیار ۳ استارتاپ برتر قرار خواهد داد.
انتهای پیام/ج