فرهنگ و هنر

برنامه حوزه‌های علمیه برای تربیت امام جماعت/ نرم‌افزار مسجدی‌ها را بشناسید؟

برنامه حوزه‌های علمیه برای تربیت امام جماعت/ نرم‌افزار مسجدی‌ها را بشناسید؟

حجت‌الاسلام محمدمهدی مسلمی‌فر دبیر ستاد راهبری مساجد در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه مسجد و هیأت یولن با اشاره به اینکه این ستاد در حوزه‌های علمیه با هدف تقویت مساجد راه‌اندازی شده است، اظهار داشت: امام جماعت محور مدیریت مساجد است و با توجه به اینکه ائمه جماعت مساجد، طلبه هستند، این رسالت را بر دوش حوزه‌های علمیه قرار می‌دهد تا در زمینه ارتقاء و آموزش امامان جماعت برنامه‌ریزی کند و وارد عمل شود. البته حوزه علمیه در این زمینه به دنبال تصدی‌گری در مساجد نیست، بلکه وظیفه ما صرفاً ارتقای امامان جماعت است.

برنامه حوزه‌های علمیه برای تربیت امام جماعت/ نرم‌افزار مسجدی‌ها را بشناسید؟
محمدمهدی مسلمی‌فر، دبیر ستاد راهبری مساجد در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه

آموزش طلاب برای حضور در مساجد

وی با اشاره به اینکه برای این مهم برنامه‌ریزی‌های کوتاه‌مدت، میان مدت و بلندمدت داریم، افزود: در فاز کوتاه مدت سامانه‌ای طراحی شده تا دوره‌هایی برای امامان جماعت فعلی و طلاب به صورت مجازی و حضوری برگزار کند که به این منظور افراد با نصب اپلیکیشن مسجدی‌ها می‌توانند وارد این سامانه شوند و از آموزش‌های استفاده کنند.

مسلمی‌فر در پاسخ به این سوال که شروع این آموزش‌ها به خصوص برای طلاب چقدر در جبران کمبود ائمه جماعت در مساجد کشور اثرگذار است، تصریح کرد: آموزش‌ها شروع شده و این وظیفه حوزه است، اما تربیت صرفاً با اعرام طلبه محقق نمی‌شود و دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف باید وارد کار شوند تا طلبه‌ای به عنوان امام جماعت در مسجدی مشغول به کار شود. زیرا مباحثی مانند ارتزاق، محل اسکان و حتی مسائل حقوقی مسجد ابتدا باید حل شود تا یک طلبه به عنوان امام جماعت در مسجدی مستقر شود.

برنامه حوزه‌های علمیه برای تربیت امام جماعت/ نرم‌افزار مسجدی‌ها را بشناسید؟

طلاب در مساجد کارآموزی خواهند کرد

دبیر ستاد راهبری مساجد در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه گفت: در برنامه بلندمدت خود به دنبال آن هستیم تا طلاب با مسجد زندگی کنند؛ یعنی طلاب حین آموزش‌های خود در حوزه، در مساجد هم کارآموزی کنند تا بتوانند در زمینه مسجدشناسی و همچنین مدیریت مسجد تبحر پیدا کنند.

وی ادامه داد: هم‌اکنون حدود ۵۰۰ حوزه علمیه در سراسر کشور مشغول به کار است که در فاز اول و آزمایشی، این حوزه‌ها با یک مسجد ارتباط گرفتند و تعدادی از طلبه‌ها مشغول کارآموزی هستند. بنا داریم نتایج این طرح‌ را بررسی کنیم تا ان‌شاءالله وارد فاز اجرایی شود.

امام جماعت، مدیر ذاتی مسجد است

مسلمی‌فر با بیان اینکه امام جماعت، مدیر ذاتی مسجد است و نهادهای دیگر مانند کانون‌های فرهنگی و هنری، بسیج، سازمان تبلیغات و … بازوی کمکی او هستند، گفت: در مدیریت مساجد نباید به دنبال ایجاد تمرکز در یک نهاد و دستگاه بود. همه نهادها باید امام جماعت را کمک کنند تا او مدیریت کنند.

برنامه حوزه‌های علمیه برای تربیت امام جماعت/ نرم‌افزار مسجدی‌ها را بشناسید؟

خدمات و پشتیبانی مساجد باید میان نهادها و سازمان‌ها تقسیم‌وظایف شود

دبیر ستاد راهبری مساجد در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه در پاسخ به این سوال که امام جماعت مدیر بدون بودجه و پول است و پولی در اختیارش نیست و دیگر سازمان و نهادهای فعال در مسجد پول دارند پس چگونه مدیریت کند، گفت: کارها و امورات مسجد باید تقسیم‌بندی شود به طور مثال کانون‌های فرهنگی و هنری مسئول امور هنری و آموزشی در مسجد شوند، فعالیت‌های قرآنی با سازمان اوقاف باشد، امور عمرانی مسجد برعهده شهرداری‌ها باشد، امور ورزشی و اردویی برعهده وزارت ورزش باشد. تمام این نهادها در مساجد دخالت دارند، اما سر جای خود نیستند اگر این تقسیم وظیاف صورت گیرد امام جماعت به عنوان مدیر ذاتی می‌تواند از آن‌ها کار بخواهد. با این مدل نیاز به پول هم ندارد بلکه تنها باید مدیریت کند.

وی اضافه کرد: مشکل امروز مساجد کشور این است که نهادها و ارگان‌های مختلف خارج از خط مشی و وظیفه خود در مسجد عمل می‌کنند.

اپلیکیشن مسجدی‌ها نرم‌افزار اتوماسیونی مساجد است

مسلمی‌فر با اشاره به اینکه اپلیکیشن مسجدی‌ها به عنوان یک نرم‌افزار اتوماسیونی برای استفاده تمام ارگان‌ها ایجاد شده است، گفت: در کشور حدود ۸۰ـ۷۰ هزار مسجد داریم که نهادهای مختلف وظیفه خدمت‌رسانی به آن را دارند. تمام نهادها می‌توانند از این نرم‌افزار استفاده کنند و خدمات خود را به مساجد سازماندهی کنند.

دبیر ستاد راهبری مساجد در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه در پایان خاطرنشان کرد: در این نرم‌افزار نیازهای مساجد  پیش‌بینی شده است و از سوی دیگر مخاطبان هم براساس رده سنی دسته‌بندی شدند. خدمات سازمان‌ها و نهادها هم مشخص شده‌ است که می‌توانند از این بستر خدمات خود را به مساجد ارائه و مدیریت کنند.

نرم‌افزار مسجدی‌ها را اینجا بشناسید:

 

 

انتهای پیام/


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا