چهارمحال و بختیاری

برکات فرزندآوری برای خانواده‌ و جامعه/ روانشناس خانواده: تک‌فرزندی، به نفع هیچکس نیست

محمد قاسمی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد پیرامون طرح جوانی جمعیت گفت: جمعیت موضوع مهم ملی و اجتماعی است که در صورت کاهش نرخ آن تبعات زیادی از جمله کمبود نیروی کار به وجود می‌آید.

کارشناس روانشناسی خانواده افزود: متاسفانه نگرش افراد در جامعه تغییر کرده و جمله «فرزند کمتر، زندگی بهتر» در ذهن افراد آثار سو نسبت به فرزندآوری ایجاد کرده است و فکر می‌کنند با نبود فرزند یا با فرزند کم زندگی راحتی خواهند داشت.

زیرساخت‌های ازدواج آسان فراهم شود

وی به شرایط اقتصادی جامعه نیز اشاره و خاطرنشان کرد: جوانانی که قصد ازدواج دارند باید علاوه بر بلوغ فکری و جسمی به بلوغ اقتصادی نیز برسند تا بتوانند زندگی را مدیریت کنند اما شرایط اقتصادی از جمله قیمت مسکن و مایحتاج زندگی با شرایط عمده جوانان همخوانی ندارد و مانع بزرگی برای ازدواج شده است که می‌طلبد زیرساخت‌های اساسی برای رفع این مانع ایجاد شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد شهرکرد با اشاره به اینکه خانواده‌ها نیز سخت‌گیرتر شده‌اند و اجازه تشکیل خانواده به فرزندان نمی‌دهند، ادامه داد: برخی خانواده‌ها تا پایان تحصیلات با ازدواج فرزندان مخالفت می‌کنند و ازدواج را به بعد از پایان تحصیلات دانشگاهی موکول می‌کنند اما با افزایش سطح تحصیلات انتظارات جوانان نیز بالاتر رفته و ازدواج سخت‌تر خواهد شد.

قاسمی به جنبه‌های اعتقادی ازدواج اشاره کرد و گفت: آغاز زندگی مشترک در کنار تمام سختی‌ها برکات زیادی دارد و با ورود فرزند به کانون خانواده رزق و روزی نیز افزایش پیدا می‌کند و به تعویق انداختن فرزنددار شدن به دلیل شرایط اقتصادی و تورم بالا مشکلات زیادی را به همراه دارد‌.

فرزند، طراوت‌بخش زندگی مشترک

وی افزود: زوجین پس از گذران سال‌های اولیه زندگی به طراوت چاشنی نیاز دارند تا ارتباطات را قوی‌تر کند و ورود فرزند به خانواده که نقطه مشترکی برای زوجین است می‌تواند میزان رضایت را در خانواده‌ها افزایش دهد و از شدت طلاق‌ها بکاهد.

کارشناس روانشناسی خانواده با تاکید بر اهمیت فرزندآوری و ادامه نسل بیان‌ کرد: اگر با این شیوه کاهشی در نرخ زاد و ولد پیش برویم نیروی جوان کشور از بین می‌رود و جامعه بافت شکننده‌ای پیدا می‌کند و در معرض هجوم دشمنان قرار می‌گیرد.

قاسمی اظهار داشت: برخی‌ خانواده‌ها تک‌فرزندی را شیوه مطلوب می‌دانند و فکر می‌کنند با داشتن یک فرزند تربیت بهتری صورت می‌گیرد و امکانات بیشتر و رفاه بیشتری برای فرزند وجود دارد.

عواقب تک‌فرزندی بیش از همه متوجه بچه‌هاست

وی با اشاره به آثار سوء تک‌فرزندی ادامه داد: خانواده‌ها باید توجه داشته باشند تک‌فرزندی آثار سوئی دارد از جمله اینکه کودکان در تنهایی بزرگ می‌شوند و اغلب احساس انزوا دارند و با این روش فرزندسالاری در این خانواده‌ها نمود بیشتری پیدا می‌کند و مشکلات رفتاری برای فرزندان به وجود می‌آید.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد شهرکرد افزود: کودکان تک‌فرزندی تجربه شکست و ناکامی را ندارند و صبر و تحمل بسیار کمی دارند و در بزرگسالی با کوچکترین مشکلی عقب‌نشینی می‌کنند و سرخورده می‌شوند و در معاشرت اجتماعی بسیار ضعیف خواهند شد.

وی بیان کرد: این کودکان به دلیل تنهایی، بسیار بیشتر از همسالان خود تحت فشار والدین هستند و از مراقبت بیش از حد خسته می‌شوند و هیچگاه نمی‌توانند تجربه خواهر و برادر یا خواهرزاده و برادرزاده داشتن را تجربه کنند.

انتهای پیام/68035/م


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا