بیاعتمادی، فساد و اختلاف نواب عربستان و امارات در جنوب یمن
بیاعتمادی، فساد و اختلاف نواب عربستان و امارات در جنوب یمن
به گزارش گروه بینالملل یولن، در فروردین ماه گذشته ، با اعلام آتشبس دو ماهه سازمان ملل در یمن که در واقع به منزله دادن فرصتی مجدد به ائتلاف سعودی برای تنظیم صفوف خود از نظر سیاسی و نظامی بود، ریاض با کنار گذاشتن «عبدربه منصور هادی» رئیسجمهور فراری یمن اقدام به تشکیل شورای ریاستی تحت هدایت «رشاد العلیمی» کرد؛ امری که گامی برای متحد کردن جناح های وفادار به ائتلاف سعودی در مقابل صنعاء به شمار میرفت. در کنار این اقدام، ریاض تلاش کرد تا به نوعی، امارات را نیز دور بزند و منافع خود را تامین کند، امری که با واکنش جدی ابوظبی همراه شد.
پس از آن منابع رسانهای، از نشست برخی مقامات عربستان سعودی با شماری از ساکنان استانهای حضرموت، شبوه، المهره و ابین خبر دادند و اعلام کردند که در این نشست، طرف سعودی با اعضای کمیتهای تشکیل شده از مردم این استانها دیدار داشت و اعلام کرد که ریاض تصمیم گرفته است به مردم حضرموت، شبوه، ابین و المهره برای پیوستن به عربستان، حق تعیین سرنوشت اعطا کند.
انگیزه اصلی ریاض از این اقدام، برخورداری از یک ساحل کامل در اقیانوس هند در سراسر نوار ساحلی از صرفیت در شرق تا شقره در غرب است. علاوه بر این، عربستان از سرمایههای طبیعی این استانها و سازگاری در این استانها به دلیل قرابت اجتماعی، فرهنگی و مذهبی سعودیها با ساکنان این استانها، آگاه است.
پس از افشای این نیت ریاض، گروه موسوم به «المجلس الانتقالی» (شورای انتقالی وابسته به امارات) در جنوب یمن، تشدید تنشها را علیه حضور سعودی در شرق یمن آغاز کرد، در حالی که نشانههایی از تقابل قریبالوقوع دو طرف، با توجه به تلاشهای عربستان برای ایجاد اتحادهای جدید در مهمترین مناطق یمن از نظر ثروت و موقعیت وجود داشت.
همچنین، تصمیمات اخیر رئیس شورای ریاستی یمن در انتصاب برخی افراد، داد گروه موسوم به المجلس الانتقالی وابسته به امارات را درآورده و دو طرف در حال صفکشی در مقابل یکدیگر هستند. (جزئیات بیشتر)
در همین رابطه امروز (چهارشنبه) «یاسر الیافعی» تحلیلگر سیاسی یمنی وابسته به شورای انتقالی جنوب به همین موضوع پرداخت و در توییتی نوشت: دلیل نزاع میان شورای انتقالی و دولت قانونی (دولت عبد ربه منصور هادی) طی سالهای گذشته، تصمیمات هادی و دفتر وی بود که با مرحله مقابله با حوثیها هماهنگ نبود.
وی افزود: امروز العلیمی با حماقت همان مسیر هادی را تکرار میکند. آنها توافق نمیخواهند بلکه خواهان آشوب در عدن هستند و در آخر بهای آن را خواهند داد.
از سوی دیگر «احمد ناصر الصباح» وزیر خارجه کویت اعلام کرده که این کشور فرستادهای ویژه به یمن خواهد فرستاد تا تمامی انواع حمایت کویت در آینده را بررسی کند؛ امری که نشان دهنده عدم اعتماد به نواب عربستان و امارات در جنوب یمن است.
«کامل الخودانی» منشی «طارق صالح» از اعضای شورای ریاستی در واکنش به این موضوع اعلام کرد، این اقدام کویت نشان دهنده فقدان اعتماد کویت و تمام حامیان دیگر است؛ زیرا تمام مبالغ فرستاده شده طی سالهای گذشته به هدر رفته است.
وی افزود: این تصمیم یک سیلی به تمام سران دولت یمن (مستعفی) در سطوح مختلف آن و نیز دلیل نبود اعتماد جهان به آنهاست… اگر حتی یک مسؤول مجازات میشد به این وضعیت ننگین نمیرسیدیم.
انتهای پیام/م/ ت 207