تامین نیازهای غذایی مهمترین اولویت وزارت جهاد کشاورزی است
تامین نیازهای غذایی مهمترین اولویت وزارت جهاد کشاورزی است
به گزارش یولن از کرج، سید جواد ساداتی نژاد، وزیر جهادکشاورزی، در آیین پروژه نهالکاری شرکت دارویی برکت و افتتاح همزمان ۹۷۵ پروژه منابع طبیعی که با مرکزیت البرز انجام شد، گفت: در سالی که گذشت تمام تلاش خود را در مسیر حفاظت از منابع طبیعی و آبخیزداری به کار گرفتیم و سعی داریم با توسعه فعالیتها و برنامه ریزیهای دقیق تری این روند در سال آتی با شدت و رشد بهتری انجام شود.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت حفاظت از میراث بین نسلی و جلوگیری از تخریب اراضی کشاورزی، یادآور شد: از ارزشهای منابع طبیعی باید حفاظت و صیانت شود.
وی با بیان اینکه هفته نمادین درختکاری و منابع طبیعی، نشان میدهد ایرانیان چقد دوست دار منابع طبیعی هستند، یادآور شد: در این راستا ترویج فرهنگ کاشت نهال و حفاظت از محیط زیست تسهیل شده است.
وی با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی پشتیبان زنجیره غذایی است، یادآور شد: با همراهی دستگاههای ذیربط به شکل جهادی در این امر قرم گذاشته ایم و امیدواریم در این مسیر ثابت قدم و موفق عمل کنیم.
اقدامات راهبردی برای حفظ امنیت غذایی
وی با بیان اینکه اقدامات قابل توجهی در حوزههای راهبردی حفظ امنیت غذایی در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: ستاد اجرای فرمان امام در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نبوده است و درخواست داریم در حوزههای راهبردی نیز همچون گذشته همراه ما باشند.
وی با بیان اینکه حوزه تنظیم بازار کشور یکی از حوزههای پر جنب و جوش است، اضافه کرد: برخی از هولدینگها در این مسیر همراه و همسوی جهاد کشاورزی بودند که به کنترل قیمت اقلام اساسی کمک کردهاند.
وی در بخش دیگری یادآور شد: فعالیت آبخیزداری در مرتع، بیابانها و کویر قابل قدردانی است؛ این قشر بدون هیچ سر و صدایی حافظ منابع طبیعی هستند؛ در این راستا مقام معظم رهبری نیز فرامین بسیاری داشتند که چراغ راه ما قرار گرفته است.
وی در ادامه تاکید کرد: در حوزه آبخیزداری و منابع طبیعی در سالی که گذشت تمام تلاش خود را معطوف بر درآمدزایی کردیم تا بتوانیم از این محل برای احیای رسالت خود استفاده کنیم؛ در واقع هر درآمدی که در حوزه مرتع ایجاد شود به کمک آبخیزداری خواهد آمد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بخش زیادی از داروی کشور در شهرک دارویی برکت تامین می شود، گفت: یکی از طرحهای وزارت جهاد کشاورزی احیای کشت دیم برای تامین گندم و جو با استفاده از آب سبز است که در سال آینده توسعه مییابد.
اقدامات ارزنده ستاد اجرای فرمان امام قابل قدردانی است
وی با اشاره به طرح های اجرا شده در مناطق محروم، افزود: در مرمت قنات، محرومیت زدایی و طرحهای جلوگیری از سیل کارهای بسیار ارزندهای انجام شده است.
ساداتی نژاد با بیان اینکه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حوزههای راهبردی و استراتژیک فعال است، اظهار کرد: تامین نیازهای غذایی مهمترین اولویت کشور است و هیچ چیز با غذا رقابت نمیکند و تأمین آن بر ما واجب است لذا به ستاد اجرایی در حوزه امنیت غذایی به عنوان یک محور فعال نگاه میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه این حوزه در سالهای آینده با نگاه راهبردی در تامین امنیت غذایی کشور ورود کند، گفت: این ستاد یک درصدی از داروی کشور را تامین میکند و در بحث تأمین امنیت غذایی نیز به عنوان یک هلدینگ ورود کند همانطور که اکنون در تامین گوشت فعال است.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به دستور مقام معظم رهبری در خصوص اختصاص بخشی از صندوق توسعه ملی به امر آبخیزداری، افزود: چندسالی رکود در آبخیزداری داشتیم که اکنون مدیون نگاه بلند رهبری با اختصاص از صندوق توسعه ملی هستیم.
وی گفت: در سال ۱۴۰۰ به دلیل مسایل ارزی از صندوق بهره مند نبودیم و تمام تلاش ما این بود که این اتفاق حرکت رو به رشدی داشته باشد که با همت نمایندگان مجلس شورای اسلامی درآمد اختصاصی برای سازمان جنگل ها تعریف شده است.
وی گفت: تاکنون سازمان منابع طبیعی از درآمدهای خود چیزی عایدش نمی شد ولی از اکنون از هر درآمدی که از مراتع داشته باشد، منتفع است.
طرحی با چشم انداز ۷۰ ساله…
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه از ۱۲۲ میلیون هکتار از اراضی کشور ۳۲ میلیون هکتار در اختیار وزارت جهاد کشاورزی و ۹۰ میلیون هکتار در عرصه منابع طبیعی است، افزود: اگر بخواهیم سالانه یک تا یک و نیم میلیون هکتار کار آبخیزداری انجام دهیم به ۷۰ سال زمان برای اتمام این طرح نیازمندیم.
وی با بیان اینکه ایران تنها کشوری است که کاداسترش کامل نیست، اظهار کرد: اکنون فقط چهار درصد از اراضی کشاورزی کشور دارای سند هستند و در بحث آبخیزداری باید این روندی که می رویم شاید سال ها طول بکشد تا آن را کامل کنیم ضمن اینکه به تعمیر و مرمت و بازسازی نیاز داریم.
ساداتی نژاد با اشاره اینکه به یک عزم بسیار بلند نیاز داریم، گفت: باید با یک مدلی اجرایی تر برای تامین منابع مالی به سمتی برویم که سالانه ۱۰ میلیون هکتار آبخیزداری در کشور انجام شود و طی ۶ سال به اتمام برسد.
وی افزود: اکنون تضاد منابع طبیعی در کشور شاهد هستیم یعنی بی آبی و سیل در کنار هم قرار گرفته که مفهوم ندارد.
ساداتی نژاد با تاکید بر اهتمام و عزم ملی، تصریح کرد: باید سالانه ۱۰ میلیون هکتار آبخیزداری انجام شود ضمن اینکه برای هر قطره نعمتی که از آسمان میآید باید برنامه داشته باشیم.
حادثه ای که ۶۰ هزار تن محصول سیب زمینی را نابود کرد
وی به سیل جیرفت و هرمزگان اشاره کرد و گفت: در این حوادث ۶۰ هزار تن محصول سیب زمینی از بین رفت که در بازار هم اختلال ایجاد کرد که نشان دهنده عوارض مختلف سیل در امنیت غذایی است.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر یک عزم عمومی برای اجرای طرحهای آب و خاک بیان داشت : برای رسیدن به این هدف باید برنامه ریزی با هر راهی حتی فروش اموال مازاد داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در طول ۴۰ ساله انقلاب ۱.۵ میلیارد اصله درخت کاشته ایم که باید مقیاس عددی را از میلیون به میلیارد ببریم و در کشور نباید سالی چند میلیون اصله درخت بکاریم زیرا مقیاس کوچکی است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در کشور نهالستان ها ۴۰ میلیون اصله نهال تولید می کنند که مقیاس کوچکی با این عظمت کشور ما و با نگاه به منابع طبیعی است، گفت: در دنیا نهضتی در درختکاری راه افتاده که با این وضعیت نشر کربن باید رسالت خود را در کاهش آن به کار ببریم و باید نهضت مردمی راهاندازی کنیم.
وی افزود: اینکه هم اندیشی بر روی اینکه طرحی بر روی یک کاشت یک میلیارد نهال در جمهوری اسلامی انجام شود.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به کم آبی کشور مناطقی در غرب کشور هست که با شیب های مناسب مساعد کاشت درخت با استفاده از آب سبز در کنار مجموعههای کشاورزی میباشد که اهتمام زیادی بر روی آن تاکنون نبوده است.
وی افزود: باید به سمت کاشت طرح بزرگ جهادی یک میلیارد درخت در کشور برویم؛ با عشقی که ایرانیان به منابع طبیعی دارند این کار را انجام دهیم که چگونه این طرح را در کجاهای کشور با به کارگیری نهالهای مثمر و نیروهای مردمی در چند سال اجرا کنیم و از مقیاس میلیون به میلیارد ارتقاء یابیم.
انتهای پیام/ج