تحصیل 120 دانشآموز اوتیسمی در کردستان/ارائه خدمات رایگان به دانشآموزان اوتیسم

تحصیل 120 دانشآموز اوتیسمی در کردستان/ارائه خدمات رایگان به دانشآموزان اوتیسم
طالب محمدی رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان کردستان در گفتوگو با خبرنگار یولن در سنندج، با بیان اینکه اختلال اوتیسم بار احساسی، عاطفی، سلامتی و اقتصادی برای خانواده و اجتماع دارد، اظهار کرد: با تشخیص به موقع و مداخلات مبتنی بر دستاوردهای علمی میتوانیم نسبت به کنترل این اختلال اقدامات همه جانبهای داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه 120 دانشآموز اوتیسم در استان مشغول به تحصیل هستند، گفت: دانشآموزان اوتیسم نیاز به امکانات بیشتری دارند و باید در هر کلاس حداکثر 3 نفر حضور داشته باشند.
رئیس آموزش وپرورش استثنایی کردستان گفت: در مدارس با نیازهای ویژه 10 شهرستان در سطح استان به دانشآموزان دارای اختلال طیف اوتیسم خدمات آموزشی، پرورشی و حمایتی ارائه میشود.
آمار رو به رشد مبتلایان به اوتیسم در کردستان
محمدی با اشاره به آمار رو به افزایش مبتلایان به اوتیسم در استان گفت: اوتیسم درمان قطعی ندارد و ناآگاهی خانوادهها وجامعه از این بیماری وعدم اطلاع رسانی مناسب در این زمینه موجب شده تا بسیاری از این کودکان در زمان طلایی شناسایی ودرمان نشوند.
رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان کردستان عنوان کرد: دانشآموزان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم در کنار درمان دارویی از آموزش و پرورش استثنایی درمانهای غیردارویی مانند کاردرمانی ذهنی، گفتاردرمانی و بازی درمانی، ماساژ درمانی وتیچ را نیز باید دریافت کنند.
محمدی تصریح کرد: با تشخیص زودهنگام این اختلال در کودک که از سنین زیر 3 سال آغاز میشود میتوان از برنامههای درمانی مؤثرتر و مداخله بهنگام برای کمک به آنان بهره برد.
وی گفت: بهمنظور تشخیص زود هنگام این اختلال، علائم و نشانههای هشدار دهنده زیادی وجود دارد، اما بهطور معمول اختلالات حول مهارتهای اجتماعی، مشکل گفتار و زبان، مشکلات ارتباطی غیرکلامی و رفتارهای انعطافناپذیر است.
وی با تأکید بر گسترس همکاری بین بخشی در راستای ارائه خدمات آموزشی، توانبخشی، درمانی وحمایتی به دانشآموزان با نیازهای ویژه گفت: دو ارگان آموزش وپرورش استثنایی ومعاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی نیز اجرای برنامه های بهداشتی و درمانی در ارتقای سلامت، رشد و بالندگی دانش آموزان با نیازهای ویژه را در اولویت دارند.
وی با تاکید بر اینکه دانشآموزان، جزوسرمایههای اصلی کشور هستند و پرورش آنها از هدفهای اصلی برنامههای توسعه اجتماعی و اقتصادی است، افزود: برنامههای ارتقاء سلامت دانشآموزان از اثربخشترین برنامهها وتضمین کننده سلامت نسل حاضر و آینده کشور است.
رییس آموزش و پرورش استثنایی استان کردستان توزیع بستههای بهداشتی، ارائه خدمات دندانپزشکی و درمانی(بیمارستانی و کلینیکی) رایگان به دانشآموزان با نیازهای ویژه و اجرای برنامههای سلامت روان را سطوح مشترک کاری آموزش و پرورش استثنایی ودانشگاه علوم عنوان کرد.
وی ادامه داد: در راستای همین موضوع مهم در اجرای تفاهم نامه منعقده با انجمن اوتیسم استان وبا همکاری معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مقرر است تمام دانش آموزان طیف اوتیسم به صورت رایگان در مرکز آموزشی، پزشکی ودرمانی قدس سنندج مورد درمان و ویزیت قرار گیرند.
انتهای پیام/2330/71