تشریح آخرین وضعیت آب سدهای استان کرمان / هشدار پیرامون توسعه فرونشست زمین در بزرگترین استان کشور
تشریح آخرین وضعیت آب سدهای استان کرمان / هشدار پیرامون توسعه فرونشست زمین در بزرگترین استان کشور
به گزارش خبرگزاری یولن به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای کرمان، حمید علیدادی سلیمانی مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمان در مصاحبه ای رادیویی گفت: در استان کرمان ۴ سد در حال بهرهبرداری وجود دارد که در حال حاضر ۲۲.۴ درصد آب دارند.
وی افزود: مجموع حجم سدهای شهید سلیمانی بافت، جیرفت، تنگوئیه سیرجان و نساء بم بر اساس آخرین هیدروگرافی حدود ۵۶۹.۲۴ میلیون مترمکعب است که در حال حاضر ۱۲۷.۶۸ میلیون مترمکعب آب دارند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان تصریح کرد: در حال حاضر سد جیرفت ۲۹.۹۲ درصد، سد تنگوئیه ۷.۵۷ درصد، سد شهید سلیمانی بافت ۲۳.۴۰ درصد و سد نساء ۱۱.۳۲ درصد آب دارند.
علیدادی سلیمانی در ادامه پیرامون آخرین وضعیت بارندگی و میزان ورودی به سدهای استان اظهار داشت: بر اساس اطلاعات ایستگاههای شرکت آب منطقهای کرمان، میانگین بارندگی استان تا کنون ۷.۹ میلی متر میباشد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۴.۸ درصد کاهش و نسبت به میانگین مشابه بلند مدت ۳۳.۵ درصد افزایش یافته است.
اهمیت شیوههای نوین آبیاری
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمان با تأکید بر ضرورت استفاده بهرهبردارن منابع آب و کشاورزان از شیوههای نوین آبیاری، گفت: کمآبی نه تنها تهدیدی برای محیط زیست، بلکه چالشی جدی برای امنیت غذایی و محیط زیست است و تغییر در الگوهای مصرف و استفاده از تکنولوژیهای نوین آبیاری میتواند نقش بسزایی در کاهش مصرف آب ایفا کند.
او به تشریح اقدامات این شرکت در جهت بهبود وضعیت منابع آب در مناطق مختلف کشور پرداخت و افزود: اجرای سیستم های نوین آبیاری، کاهش هدررفت آب و گسترش طرحهای مدیریت هوشمند مصرف، از جمله برنامههایی است که با همکاری نهادهای مختلف در حال پیگیری است.
خطر توسعه فرونشست زمین
وی همچنین از لزوم آگاهیبخشی و آموزش به جامعه برای ترویج استفاده بهینه از منابع آب خبر داد و اظهار داشت: بهرهبرداران منابع آب با تغییرات ساده و کم هزینه و تغییر الگوی کشت و اجرای برنامه سازگاری با کمآبی میتوانند در حفظ منابع آبی کشور سهم بهسزائی ایفا کنند.
علیدادی سلیمانی برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی را یکی از دلایل فرونشست زمین دانست و گفت: در صورت عدم کنترل کسری منابع آب، این پدیده میتواند پیامدهای گستردهای بر زیرساختهای اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی به همراه داشته باشد.
46
مجله خبری یولن