تقلای آمریکا برای سازش لبنان با تلآویو از دریچه مذاکرات مرز دریایی
تقلای آمریکا برای سازش لبنان با تلآویو از دریچه مذاکرات مرز دریایی
به گزارش گروه بین الملل یولن، «محمد رعد» رئیس فراکسیون «الوفاء للمقاومه» (وابسته به حزبالله) امروز شنبه تأکید کرد که ایالات متحده آمریکا در جریان مذاکرات غیر مستقیم ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی، به دنبال عادیسازی روابط بین بیروت و تلآویو است.
شبکه خبری العربی به نقل از رعد گزارش داد: «هر آنچه درباره ترسیم مرز دریایی گفته میشود، به ما ارتباطی ندارد. ما گفتیم که این، وظیفه حکومت است. چیزی که برای ما مهم است، نفوذ [برای] عادیسازی [روابط با رژیم صهیونیستی است».
این مسئول لبنانی ادامه داد، آمریکا در تلاش است از موضوع مرزبندی، «برای آغاز مرحله مناقشه با دشمن اسرائیلی» استفاده کند. به گفته رعد، «آموس هاچستین» فرستاده آمریکا از طریق پیشنهادهای خود، در حال بازار گرمی برای این مسئله است.
رئیس فراکسیون پارلمانی حزب الله ضمن انتقاد از «سیگنالها برای عادیسازی» روابط با رژیم صهیونیستی، درباره بحران داخلی لبنان نیز تأکید کرد، باید حکومتی وجود داشته باشد که به امور همه مردم لبنان و از همه فرقهها حفاظت کند.
در همین ارتباط، «عمران زهوه» عضو کمیته ملی پیگیری پرونده ترسیم مرزی گفت: امروز کارشناسان و تجهیزاتی برای مرزبندی دقیق در اختیار داریم… با واگذاری خط ۲۹ [به رژیم صهیونیستی]، لبنان هزار و ۴۳۰ کیلومتر از [مناطق دریایی خود] را دست میدهد. [در صورت تحقق این مسئله]، میدان قانا را نیز از دست میدهیم و [با صهیونیستها] مشترک میشود. افزون بر این، در سال ۲۰۰۷، در برابر قبرس، ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر از دست دادیم، بدون اینکه دولت اقدامی انجام دهد».
این مسئول لبنانی با اشاره به شمشیر تحریمهای آمریکا علیه ملت لبنان، تأکید کرد: «تا زمانی که شمشیر تحریمها علیه مسئولان [لبنانی] کشیده است، باید همهپرسی برگزار کنیم تا تصمیم بگیریم که میخواهیم امتیاز بدهیم یا خیر».
زهوه ضمن انتقاد از تهدیدهای ضمنی آمریکا مبنی بر تحریم لبنان، در پایان گفت: «اظهارات آموس هاچستین نماینده آمریکا برای ترسیم مرزها، به وضوح بر بحران لبنان و بحران اقتصادی متمرکز بود و درباره [انتقال] برق از اردن و گاز از مصر صحبت کرد و از آنها (مسئولان لبنانی) با شمشیر تحریم باجخواهی کرد».
کل مساحت نفتی آبهای منطقهای لبنان حدود ۲۲ هزار کیلومتر مربع است و مساحتی که با رژیم صهیونیستی بر سر آن منازعه وجود دارد به ۸۵۴ کیلومتر مربع میرسد. این مساحت مورد منازعه به ۱۰ منطقه یا بلوک تقسیم شده که بلوک نفتی شماره ۹ یکی از آن است.
انتهای پیام/ص