ثبت ملی ۷۰ اثر تاریخی شهرستان رفسنجان
ثبت ملی ۷۰ اثر تاریخی شهرستان رفسنجان
به گزارش یولن از رفسنجان، حسن حسینی امشب در حاشیه آیین گرامیداشت روز موزه و میراث فرهنگی که بههمت شهرداری در بوستان مشاهیر شهر رفسنجان برگزار شد، با اشاره به اهمیت و ارزش آثار و میراث فرهنگی در ابعاد مختلف اظهار داشت: از منظر فرهنگی؛ از نظر ابنیه، آداب و رسوم، دانش بومی، آیینها، سنن و ادبیات کشورمان افتخارات زیادی ازجمله شاهنامه در حوزه ادبیات دارد.
رئیس میراث فرهنگی رفسنجان ادامه داد: قدرتهایی که بهواسطه فناوری، برتری دارند و قصد دارند فرهنگ جوامع دیگر را تحت هجمه خود در راستای اهداف اقتصادی در آورند، قطعا میراث فرهنگی بهعنوان یک پشتوانه فکری باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: بُعد دیگر موضوع اقتصادی میراث فرهنگی است و یکی از زیرساختهای توسعه گردشگری میراث فرهنگی است و در حوزه میراث فرهنگی یکی از غنیترین کشورهای دنیا هستیم.
حسینی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت آثار تاریخی شهرستان پرداخت و اظهار کرد: در رفسنجان بیش از ۳۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده و طی دو دهه اخیر ۷۰ بنا ثبت ملی شده است. در کنار آن ۱۱ میراث ناملومس شامل آداب، رسوم، آیینها و سبک پخت غذا داریم که تا پایان سال ۱۰ اثر دیگر به ثبت خواهد رسید.
وی افزود: با ثبت مجموعه ورزشی دانشگاه ولیعصر(عج) جزو معدود شهرستانهایی هستیم که در حوزه میراث معماری صاحب اثر هستیم. مرحوم مهندس هادی میرمیران یکی از بزرگان معماری کشور در اواخر دهه هفتاد با الهام از یخدانهای کویری، مجموعه ورزشی در رفسنجان طراحی کرد که روزهای اخیر ثبت میراث معماری کشور شد که اتفاق بزرگی برای رفسنجان است.
وی عنوان کرد: در حوزه میراث در سطح شهرستان ۳۰۰ اثر پراکنده هستند و بزرگترین مشکل در مرمت این آثار است و بودجههای دولتی صفر است. سیاست جدید این است که ابنیه تاریخی توسط بخش خصوصی سرمایهگذاری و مرمت شود که مانعی که در این مسیر جلوی اداره میراث هست، بحث مالکیتهاست.
انتهای پیام/۸۰۰۱۶/ب