جاده مرگ به پایان نزدیک میشود/76 کیلومتر از 100 کیلومتر دوبانده شد

به گزارش خبرگزاری یولن از بیرجند، جاده بیرجند- قاین یکی از حادثهخیزترین مسیرهای بین شهری استان خراسانجنوبی است، جادهای که دوبانده کردن آن چند سالی است آغاز شد اما پیشرفت بسیار کندی داشت.
سریال تلخ حوادث رانندگی در جاده بیرجند- قاین حکایت امروز و دیروز نیست بلکه سالها است که جان مردم در این محور گرفته میشود و خانوادههای زیادی را داغدار کرده است.
جاده و خودرو دو ضلع مثلث تصادفات جادهای را تشکیل میدهند اما همواره سعی میشود که تقصیر را بر گردن راننده بیندازند و از دیگر اضلاع کمتر حرفی به میان آورند.
بدون تردید وقتی صحبت از حوادث جادهای میشود ذهن به سمت راننده خودرو یا عامل انسانی میرود در حالی که اگر ایمنی جاده و خودرو در وضعیت استاندارد باشد، عامل انسانی نخستین دلیل مرگ و میر جادهای نخواهد بود.
تعیین تکلیف کل پروژه
«وحید داعی» مدیرکل راه و شهرسازی خراسانجنوبی در این باره به خبرنگار یولن، گفت: طول جاده بیرجند- قاین ۱۰۰ کیلومتر است که تاکنون مسیر دوبانده این جاده به ۷۶ کیلومتر رسیده و تلاش برای تکمیل دوباندهسازی آن ادامه دارد.
وی اظهار داشت: عملیات دوباندهسازی محور بیرجند-قاین به طول ۱۰۰ کیلومتر از سال ۸۹ آغاز و ۴۵ کیلومتر تا پایان سال ۹۸ دوبانده شد که متوسط سالی ۴.۵ کیلومتر است.
وی ادامه داد: سال ۹۹ با پیگیریهای فراوان مجموعه استان به تنهایی ۲۵ کیلومتر از این جاده دوبانده شد که ۵ برابر متوسط عملکرد دوباندهسازی در ۱۰ سال گذشته بود.
به گفته وی اکنون در ۱۶ کیلومتر از این مسیر عمدتا ماشینآلات مستقر و کارگاه و پیمانکار فعال است که ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در مجموع کل پروژه تعیین تکلیف شده است.
برای اولین بار استفاه از ماده ۵۶
مدیرکل راه و شهرسازی خراسانجنوبی اعلام کرد: با تلاش و پیگیریهای انجام شده اولین بار در تاریخ استان خراسانجنوبی، سال ۹۹ مجوز ماده ۵۶ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت را به عنوان تنها دستگاه اجرایی دریافت کردیم و از این محل ۵۰ میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یافت.
داعی اضافه کرد: برای سال ۱۴۰۰ نیز رایزنی انجام شده است تا باری دیگر از همین محل ۴۰ میلیارد تومان دیگر به این پروژه اختصاص پیدا کند و سال گذشته از محل تهاتر نیز ۹۰ میلیارد تومان تزریق شد.
به گفته وی مشکل اینجا است که مسیر طاقتفرسا است و برای درست کردن آن باید از انفجار و موارد دیگر استفاده کنیم که زمان و هزینه بالایی دارد.
قول رئیس جمهور برای پرداخت مطالبات پیمانکاران
مدیرکل راه و شهرسازی خراسانجنوبی در زمینه همکاری دیگر دستگاههای اجرایی، گفت: همکاری و تعامل خیلی خوب بود و ارگانهایی مانند صمت، آب و برق و دیگر سازمانها برای رفع مشکلات کمک کردهاند.
داعی درباره مطالبات پیمانکاران هم عنوان کرد: در مجموع ۹۰ میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران وجود دارد و از طریق منابع قانونی در حال پرداخت این مطالبات هستیم و نمیگذاریم که کارگاهها تعطیل شوند.
به گفته وی در سفر رئیسجمهور به خراسانجنوبی نیز این مشکل مطرح شد که ایشان قول رسیدگی و پیگیری برای پرداخت این مطالبات را دادند، امیدواریم هر چه سریعتر اجرایی شود.
انتهای پیام/۶۷۰۱۵/ح