اقتصادی

جای خالی طراحی صنعتی و خلاقیت در محصولات ایرانی

جای خالی طراحی صنعتی و خلاقیت در محصولات ایرانی

نعیم، یک طراح صنعتی جوان فعال است. یک طراح صنعتی که پس از سال ها تجربه در حوزه های مختلف، حالا یک مجموعه جوان و مستعد به نام شرکت طراحان صنعت نعیم را شکل داده است. 
طراحان صنعت نعیم

درباره نعیم به ما بگویید

کدام نعیم؟ خودم یا مجموعه نعیم؟ خودم محمدمهدی نعیمیان هستم، یک طراح صنعتی که مقدار کمی هم درباره مدیریت مطالعه داشته ام. اما درباره مجموعه نعیم، ما جوان ترین شرکت طراحی صنعتی در ایران هستیم. مراحل ثبت شرکتمان هم به تازگی انجام شده و به عبارتی داغ داغ از تنور در آمده ایم. نسل جدیدی از طراحان صنعتی که متشکل از نیروهای دهه هفتاد و هشتاد هستند و به ابزارها و ترندهای روز دنیا تسلط دارند. جهان بینی ای که دارند هم به مارکت و نیازهای جامعه امروز نزدیک تر است.
 

شعار خاصی هم دارید؟

ما شعاری نداریم. در انتخابات که شرکت نمی کنیم که بخواهیم شعار بدهیم و نظر کسی را جلب کنیم. کار ما مشخص است، همه می بینند و قضاوت می کنند. اما وقتی برای شروع این کار تفال به دیوان حافظ زدم، بسیار برایم جالب بود که شعر امیدبخش و زیبایی آمد که می گفت بیا تا گل برافشانیم و می در ساغر اندازیم، فلک را سقف بشکافیم و طرحی نو دراندازیم. این شد که عبارت « و طرحی نو در اندازیم» را به عنوان یک عبارت الهام بخش برای خود قرار دادیم.
دریافت مشاوره رایگان طراحی صنعتی

بزرگترین چالشی که پیش روی خود می بینید چیست؟

باید اینطور باشد که هر کسی که محصولی تولید می کند، از طراحان صنعتی کمک بگیرد. در این صورت چالش ما می شود جذب طراحان صنعتی و انجام دادن پروژه ها در زمان کمتر. اما اینطور نیست. اینکه اینطور نیست، بزرگترین چالش ماست. نمی دانم توانستم منظورم را بگویم یا نه. ولی واضح تر اینکه مارکت درست و حسابی ای تحت عنوان مارکت طراحی صنعتی شکل نگرفته است. گردش مالی این بازار در یک سال به اندازه قیمت خودروی یکی از مدیران سایر صنایع نمی شود. این شاید یکی از دلایل ضعف جدی تولیدات داخلی باشد. تعارف که نداریم. اکثر تولیدات ما دست کم از نظر ظاهری غیر قابل قبول هستند.

از نظر شما محصولات ایرانی زشت هستند؟

الان بگوییم زشت، یک عده می گویند همه چیز زیباست و لابد به طرز تلقی ما بستگی دارد. اما به نظر من اکثر محصولات ایرانی ایراد جدی در طراحی دارند. این ایراد می تواند در پیچیده کردن رویه تولید باشد، در فرم پردازی های تکراری باشد، در بسته بندی یا لیبیل باشد و بله، حتماً می تواند در زیبایی هم مطرح باشد. ایراد جدی در طراحی استایل محصولات و فهم اشتباه از فرم و عدم رعایت تناسبات، یعنی به عبارت دیگر نادیده گرفتن زیبایی به منزله یک علم است. به همین جهت ما با فقر خلاقیت در مجموعه ها و نقص های فراوان در طراحی روبرو هستیم. محصول ایرانی طراحی درستی ندارد چون تولید کننده ایرانی توجه لازم را به مقوله طراحی صنعتی ندارد.

منظور از علمی بودن چیست؟

طراحی مجموعه ای از علوم در کنار هم است. از شناسایی بازار گرفته، تا تحلیل آن. مهندسی پسند کاربر، ارگونومی و شناسایی ویژگی های فیزیکی و روانی کاربر، گشتالت، تناسبات و زیبایی شناسی و در نهایت طراحی فنی و شناخت مواد و روش های ساخت. همه این موارد البته می تواند توسط یک فرد انجام نشود و به همین دلیل است که طراحی یک کار تیمی ست. اما شناخت نسبی به همه این موارد و خیلی چیزهای دیگر، از ضرورت های یک طراح صنعتی ست. یک طراح صنعتی در جعبه ابزار خود، مهارت ها و تخصص هایی دارد که هر یک می تواند به کلی استراتژی های یک مجموعه را تغییر دهد. متاسفانه این توانمندی ها در یک کل کل بین مهندسان و طراحان نادیده گرفته می شود. از نظر بخشی از مهندسان و یا مدیران، طراحان صنعتی نقاشی می کشند یا توان آن ها را محدود به زیبایی و گود لوکینگ محصولات می دانند.

طراحان صنعتی می توانند ناجی تولیدکنندگان باشند

اگر من به عنوان یک مدیر یا کارآفرین امروز با شما تماس بگیرم، بزرگترین کمکی که مجموعه شما می تواند به ما بکند چیست؟

ما می توانیم محصول شما را از زاویه ای که هرگز به آن فکر نکرده اید بررسی کنیم. همین که می نشینیم و با هم مسیر محصول شما را مرور می کنیم، می تواند بسیار کمک کننده باشد. بابت جلسات مشاوره هم که هزینه ای نمی گیریم. در مراحل دیگر، ما می توانیم کاری کنیم که با افتخار کنار محصولات خود بیاستید.

  • از مزایای زیباتر بودن نسبت به رقبا برخوردار شوید.
  • در مارکت خود متمایز با رقبا باشید.
  • خانواده محصول داشته باشید، یعنی محصولات مختلف شما، دارای یک هویت بصری یکسان و ژنتیک برند شما باشند. مانند اتفاقی که در برندهای مطرحی مثل سونی، اپل و مایکروسافت می بینیم.
  • می توانیم با تغییر در روش های تولید شما، هزینه های تمام شده تولیدتان را کاهش دهیم.
  • می توانیم با ارائه راه حل های گرافیکی، مانند طراحی برندبوک و یا بسته بندی به شناخته شدن برند شما در مارکت کمک کنیم.
  • می توانیم ضعف های عملکردی و یا فنی مهندسی محصول شما را بهبود ببخشیم.
  • طراحی هوشمندانه می تواند ورق را برای مجموعه ها برگرداند و به طور کلی زمین بازی شما را عوض کند. بزرگترین برندهای دنیا را ببینید، بی دلیل نیست که برای طراحی خود انقدر هزینه می کنند.

این خدمات از نظر هزینه بالا نیستند؟ چون فکر نمی کنم در شرایط فعلی خیلی از مجموعه ها از پس هزینه های طراحی برآیند.

اتفاقاً اگر یک مجموعه ای با چالش مالی مواجه است و دخل و خرجش نمی خواند باید به اضطرار، هر چه زودتر خودش را به یک طراح صنعتی برساند و از خدمات طراح بهره مند شود. خدمات طراحان صنعت نه تنها گران نیستند بلکه به دلایلی از جمله همان نبودن مارکت قابل اتکا، حق الزحمه پائینی داریم. به هیچ وجه ارزشی که ما می توانیم در مجموعه ها ایجاد کنیم هم تراز با منفعتی که به مجموعه ها می رسانیم نیست. به همین دلیل کاملاً توجیه اقتصادی دارد. شما پنج درصد هزینه تولید خود را به طراح می دهید، گذشته از اینکه طراح میزان هزینه تمام شده شما را کاهش می دهد، می تواند به افزایش فروش شما به میزان ۲۵ درصد تا چند برابر منجر شود. بنابرین حتی در بدترین حالت هم، مراجعه به طراحان صنعتی و بهره مند شدن از تخصص آن ها به نفع مجموعه هاست.

چه برنامه ای برای نفوذ به بازار و رقابت دارید؟

به نظر من ما رقیب هم نیستیم. همه جامعه طراحی صنعتی از نظر تعداد آنقدر کم و انگشت شمار هستند و انقدر فرصت ها و پروژه ها بسیار، که خیلی بی معناست که بخواهیم با هم به رقابت بپردازیم. تعداد شرکت های طراحی صنعتی فعال انگشت شمار است. استراتژی و مارکت منتخب هر کدام هم متفاوت است. از قضا من فکر می کنم ما بیشتر از اینکه بخواهیم استراتژی هایی برای رقابت بچینیم، باید استراتژی هایی برای همگرایی و هم افزایی با شرکت ها و سایر طراحان صنعت ایجاد کنیم. اگر مارکت طراحی صنعتی ایجاد شود برای همه به قدر کافی پروژه و فرصت وجود دارد. 
سایت شرکت طراحان صنعت نعیم

جای خالی طراحی صنعتی و خلاقیت در محصولات ایرانی
 

جای خالی طراحی صنعتی و خلاقیت در محصولات ایرانی

جای خالی طراحی صنعتی و خلاقیت در محصولات ایرانی

مجله خبری یولن

دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا