جنگ موجودیتی مردم فلسطین با صهیونیستها در «النقب»
جنگ موجودیتی مردم فلسطین با صهیونیستها در «النقب»
به گزارش گروه بین الملل یولن، شیخ «سلیمان الاطرش» یکی از شهروندان فلسطینی ساکن النقب است که دهه هشتم زندگی خود را پشت سر گذاشته است. وی سال تولد خود را به یاد نمیآورد، اما تأکید دارد که سن وی از عمر رژیم جعلی اسرائیل بیشتر است.
الاطرش فاجعه سال ۱۹۴۸ را به یاد دارد؛ زمانی که گروههای یهودی به روستای الطرش در نزدیکی شهر بئر السبع حمله کردند و مانند بسیاری از خانوادههای قبیله خود، در چادر زندگی کرد تا از سرزمین خود حفاظت کند. ۱۹۴۸، سالروز فاجعه اشغال فلسطین توسط رژیم صهیونیستی به «یوم النکبه معروف است.
شبکه خبری الجزیره با مقدمه فوق، گزارشی درباره سیاست اشغال النقب توسط صهیونیستها پرداخت و نوشت، تعداد بادیه نشینان در النقب در سال ۱۹۴۸، بیش از ۱۰۰ هزار نفر بوده است که بیشتر آنها به اجبار آواره شدند؛ زیرا یهودیان کاری کردند که ساکنان النقب مجبور شوند به نوار غزه، صحرای سینا و اردن مهاجرت کنند و در مجموع، ۱۱هزار نفر در این منطقه باقی ماندند.
مساحت النقب 1۴ هزار و ۲۳۰ کیلومتر مربع است؛ یعنی حدود ۶۸% از مساحت فلسطین در سال ۱۹۴۸ که بالغ بر ۲۰ هزار و ۷۷۰ کیلومتر مربع بود. مساحتی که بادیهنشینان پیش از ۱۹۴۸ ساکن بودند، چهار میلیون دونم (هر دونم معادل ۱۰۰۰ مترمربع) بوده است، ولی امروز در ۳۰۰ هزار دونم سکونت دارند.
شیخ الاطرش
الجزایره در ادامه نوشت، با آغاز سال جاری و در هفتاد و چهارمین سالگرد النکبه، رژیم صهیونیستی، اشغال ۸۰۰ هزار دونم از اراضی متعلق به ساکنان النقب را کلید زد و در نخستین گام، در روستای «الطرش» مساحت ۴۵ هزار دونم را مصادره کرد.
ساکنان النقب: عمر اسناد اراضی ما، از عمر اسرائیل بیشتر است
به گزارش الجزیره، در یک درگیری که سه روز به طول انجامید، ساکنان روستای الاطرش با یگانهای ویژه پلیس رژیم صهیونیستی درگیر شدند. این نیروها، مأموریت حفاظت از بولدزرهایی را بر عهده داشتند که محصولات کشاورزی این منطقه را از بین میبرد و صدها دونم از اراضی آنان را تخریب کرد تا مقدمات مهاجرات اجبای ساکنان را فراهم کند.
الاطرش در این زمینه گفت: «این سرزمینها، پیش از تأسیس اسرائیل، متعلق به ما بوده است و اسناد مالکیت از دوران عثمانی در اختیار داریم که بر اساس آن، مالک این اراضی هستیم، ولی اسرائیل میخواهد اراضی ما را اشغال و ما را آواره کند».
نظامیان صهیونیست در النقب
وی با بیان اینکه مالک ۳۰۰ دونم از اراضی این منطقه است که از پدرش به او ارث رسیده است، تأکید کرد: «همه سیاستهای مسئولان اسرائیلی که در راستای آوارهکردن ما و مصادره زمینهای ماست، شکست خورده است و هیچ خدشهای به عزم و استواری ما وارد نکرده است. این یک پیام است که آن را برای فرزندان و نوههای خود به یادگار میگذاریم تا در این سرزمین بمانند و ایستادگی کنند».
الاطرش ضمن ابراز نگرانی از توطئههای جدید رژیم صهیونیستی برای آواره کردن ساکنان النقب، خاطر نشان کرد، در این منطقه، 35 روستا وجود دارد که رژیم صهیونیستی آنان را به رسمیت نمیشناسد و جمعیت این روستاها، 150 هزار نفر است. این افراد، با رژیم صهیونیستی، درگیر جنگ موجودیتی هستند و با طرحهای شهرکسازی اسرائیلی مقابله میکنند. تلآویو قصد دارد، 12 شهرک جدید در میان مناطق مسکونی این مناطق احداث کند.
مبارزه ساکنان النقب همچنان ادامه دارد
«عبد ابوکف» رئیس جنبش «المواطن» (شهروند) در النقب در این زمینه گفت: «اسرائیل هنوز جنگ در صحرای النقب را به سود خود به پایان نرسانده است. بادیهنشینان، به ایستادگی و بقا در اراضی خود ادامه خواهند داد».
ابوکف تأکید کرد، تخریب اراضی روستاهایی که رژیم صهیونیستی آنان را به رسمیت نمیشناسد، نوع دیگری از کوچاندن آرام بادیه نشینان و چپاول اراضی آنهاست تا از آن برای شهرک سازی و یهودیسازی استفاده شود. رژیم صهیونیستی، علیه بادیهنشیان النقب، اعلام جنگ کرد و آنچه در حال رخ دادن است، پاکسازی نژادی است.
وی خاطر نشان کرد: «شهرکهای اسرائیلی و شوراهای منطقهای یهودی در النقب، ۱۲۰۰۰ کیلومتر مربع را در اشغال خود دارند که ۸۶% از مساحت النقب را تشکیل میدهد. مقامات محلی عرب، تنها بخش کوچکی از مساحت آن را در اختیار دارند که بیش از ۱۵۰ هزار دونم نیست».
صهیونیستها سیاست یهودیسازی تدریجی را ادامه میدهند
عطیه الاعصم، رئیس شورای منطقه ای روستاهای به رسمیت شناخته نشده النقب هم در این زمینه تأکید کرد، ساکنان این روستا، مالک بیش از ۸۰۰ هزار دونم هستند، ولی رژیم صهیونیستی مالکیت آنان را قبول ندارد و در پی مصادره اراضی آنان برای احداث شهرک، پایگاه نظامی و طرحهای زیرساختی است.
تظاهرات ساکنان النقب
الاعصم همچنین گفت که هدف از تخریب اراضی این منطقه، تحت فشار دادن ساکنان و قطع هر گونه ارتباط بین روستاهای بدوی است. صهیونیستها در این مناطق، با احداث شهرک یا کاشت مزارع صهیونیستی، سیاست «یهودیسازی تدریجی» را در پیش گرفتهاند.
وی در پایان تصریح کرد، صهیونیستها از ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ بیش از ۱۲ هزار منزل مسکونی را در روستاهای مذکور تخریب کردهاند و در مقابل، اعلام کردند که ۱۲ شهرک صهیونیستی جدید در این مناطق احداث خواهند کرد. مسئولان صهیونیست، موجودیت عربی را در النقب هدف قرار میدهند و در تلاش هستند ساکنان این مناطق را فراری دهند، ولی اهالی این منطقه، حاضر به پذیرش هیچ گونه طرح صلحی نیستند.
انتهای پیام/