همدان

«جهاد تبیین» تحولی انقلابی در بیان حقایق

«جهاد تبیین» تحولی انقلابی در بیان حقایق

خبرگزاری یولن- همدان، علی پنبه‌ای: انقلاب اسلامی ایران در دهه‌های پایانی قرن بیستم، رخدادی برای احیاء و ادامه اسلامی بود که امام خمینی(ره) آن را اسلام ناب محمدی خواندند؛ قطعاً مکتبی که ۱۴۰۰ سال در فراز و فرودهای زمانه در امان مانده امروزه نیز در دنیای جدید یکه تکنولوژی رقم زده و عرصه‌های نبرد و برخورد را دگرگون ساخته، چیزهای بسیاری در چنته دارد.

در فصل جدیدی که زندگی آن را پیش روی ما قرار داده، حرکت جدید برای پویا ماندن همان است که مقام معظم رهبری آن را «جهاد تبیین» خواندند. معظم‌له نسبت به تبیین حقایق تأکید داشته و تبیین را خنثی‌کننده توطئه‌های دشمن دانستند. یکی از اجزای جهاد تبیین افکار صحیح، پاسخ به اشکالات و پاسخ به ابهامات است تا ضمن بیان حقایق، ترفندهای جادوگرانه دشمن خنثی شود، به عبارت دیگر جهاد تبیین را باید فصل جدید انقلاب اسلامی در گام دوم انقلاب دانست. 

جهاد تبیین تحولی انقلابی و جهادی به سوی کشف و بیان حقایق است، اتفاقی که شاید به دلیل رویدادهای مختلف ایران از جمله امر مقدس دفاع در هشت سال جنگ تحمیلی و پس از آن لزوم آبادانی ایران مورد غفلت واقع شد و حقایق زمانی که ما به فکر ساخت کشور بودیم، زیر یوغ امپراتوری رسانه‌ای استکبار آن طور که باید دیده نشد.

اگر روزی شبکه مویرگی مساجد و رسانه منبر، سال‌ها در بدنه جامعه چون رگ‌های حیاتی خوراک لازم روحی و روانی مردم را تأمین و بالاخره در زمان مناسب نقش حیاتی خود را ایفا کرد، در زمان حاضر با توجه به بسترهای رسانه‌ای جدید و متفاوت، ابزارها و رسانه‌های جدیدی مورد نیاز است، رسانه‌ای که بتواند انتقال معنی را با رعایت امانت به مردم و نسل جدید منتقل کرده و در مقابله با حوادث سهمگین تاب‌آوری داشته باشد و روایت اول را به دست گیرد. لذا امروز نیازمند قرارگاه‌های رسانه‌ای هستیم که همچون قرارگاه‌های دوران دفاع مقدس به دست جوانان پاکدل به جنگ روانی دشمن برود و این اتفاق میسر است به شرط آنکه همچون سال‌های دفاع به جوانان اعتماد دوباره شود، اتفاقی که البته در دولت سیزدهم در حال شکل‌گیری است و باید بیش از پیش صورت گیرد.

این قرارگاه باید مجهز به ابزار علم و دانش و فن روز شود و به معنای کلمه تعهد خود به واقعیت را به منصه ظهور برساند و به سمت روشنگری، کشف و بیان حقایق پیش برود. به عبارت دیگر «جهاد تبیین» قرائتی جدید است که مقام معظم رهبری بر اساس تعالیم قرآنی و شرایط روز مطرح کردند که در ضمن وجه دیگری از پویایی اسلامی را به نمایش می‌گذارد.

اما نکته مهم اجرای جهاد تبیین و یا روش‌های انجام آن است، برای این کار باید تمام مصادیق رسانه و هنر را به میدان آورد و متخصصان را بدون خط‌کشی کنار هم در قالب خانواده بزرگ انقلاب انگاشت و تنها خطوط را با دشمنان قسم‌خورده کشور تفکیک کرد.

منظور از مصادیق رسانه و هنر، موسیقی، هنرهای تجسمی، هنرهای تصویری، سینما، کتاب، کتابخانه، تلویزیون، هیأت‌های مذهبی، رسانه‌های مکتوب، نوشتاری و دیداری، چاپی و الکترونیکی و … است که باید در کنار هم یک بسته کامل  را تشکیل دهند و با تولید محتوا به بهترین شکل ممکن حقایق را بیان کنند. در این میان هیأت‌های مذهبی، مساجد و منبرها که از ارکان اصلی و سنتی و کارا انقلاب اسلامی هستند همچنان باید نقش خود را ایفا کنند و گمان نکنند باید دست از کار بردارند و وارد عرصه دیگری شوند.

سال‌ها به دلیل باز بودن فضاهای مجازی و شبکه‌های ماهواره‌ای دشمنان محتواهای مورد نظر خود را به خورد جامعه به ویژه نوجوانان و جوانان دادند و به وسیله پلتفرم‌های مختلف نسبت به جمع‌آوری داده از جامعه ایرانی اقدام کردند و با تجزیه و تحلیل‌های خود حوادثی چون اغتشاشات اخیر را رقم زدند. این داده‌ها به خوبی نشان دادند سرمایه اصلی جامعه ایرانی یعنی اسلامیت و جمهوریت رکن اساسی است و باید به این دو ستون و نمودهای بارز آن یعنی ولایت فقیه و قوای سه‌گانه حمله کنند. باید قبول کرد که انفعال برخی رسانه‌ها این میان، میدان جولان دشمنان را گسترده کرد.

اگر از همین امروز با نگاه متفاوت و برنامه منسجم اقدامات خود را در راستای جهاد تبیین آغاز کنیم باید در دو جبهه گام برداریم، نخست نسبت به آواربرداری حاصل از تزریق افکار مسموم اقدام کنیم و همزمان با آن تبیین حقایق را انجام دهیم.  این کار با بهره‌گیری از توان جوانان و بدون خط‌کشی‌های سلیقه‌ای میسر خواهد بود.

پایان پیام/۸۹۰۴۰


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا