حضور مجمع ناشران دفاع مقدس با 900 اثر در نمایشگاه کتاب

حضور مجمع ناشران دفاع مقدس با 900 اثر در نمایشگاه کتاب
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران توانا، در حاشیه سی و سومین دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در سال ۱۴۰۱، شهریار امینیان رئیس مجمع ناشران دفاع مقدس با حضور در غرفه یولن، برای دقایقی با ما همکلام شد که در ادامه بخشهایی از این گفتوگو را خواهید خواند.
حضور مجمع با ۹۰۰ عنوان کتاب در نمایشگاه
شهریار امینیان در ابتدا در مورد خدمات و محتوای ارائه شده از سوی مجمع ناشران دفاع مقدس در سی و سوممین دوره نمایشگاه کتاب برای علاقهمندان گفت: مجمع ناشران پس از یک دهه فعالیت در این دوره از نمایشگاه در یک غرفه به شکل تجمعیی با مجموعهای از برنامههای فرهنگی و اجتماعی در حوزه ترویج فرهنگ دفاع مقدس و معرفی آثاری که در این زمینه منتشر شدند، در نمایشگاه حاضر است. همچنین در غرفه مجمع ناشران دفاع مقدس، ۴۳ عنوان کتاب از نویسندگانی که امکان حضور مستقل در نمایشگاه را نداشتند، گردآوری شده و در معرض دید مخاطبان قرار گرفته است. مجمع ناشران دفاع مقدس قریب به ۹۰۰ عنوان کتاب را با خود به نمایشگاه این دوره آورده که میتوان گفت از بین این کتب، نزدیک به نیمی از آن جزو آثار تازه منتشر شدهای است که در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به انتشار رسیدهاند.
تلاش برای انتقال ادبیات دفاع مقدس به سایر ملل
وی افزود: مجمع ناشران دفاع مقدس با هدف انسجامبخشی، ساماندهی، کمک به تعاملات بین ناشران این حوزه، به وسیله افراد فعال در جبهه انقلاب اسلامی ایجاد شده است. تقویت و ارتقای زیرساختهای نشر کتب دفاع مقدس و تأکید و امکانسازی تولید ۱۰۰ برابری آثار دفاع مقدس که جزو منویات مقام معظم رهبری است، به عنوان یک هدف مؤثر از سوی مجمع ناشران پیگیری میشود. از دیگر فعالیتهای مجمع ناشران دفاع مقدس، کمک به بالا بردن توان نهضت ترجمه با هدف انتقال هرچه بیشتر و بهتر ادبیات و ارزشهای دفاع مقدس به سایر نقاط دنیاست. برای هرکدام از این اهداف فعالیتها و برنامهریزیهای خاصی در نظر گرفته شده است.
طرح شمس و کارکرد آن
امینیان در ادامه درباره طرح شمس که از سوی این مجمع راهاندازی شده است، گفت: طرح شمس یکی از پروژههای ما در مورد بالا بردن وضعیت زیرساختی نشر دفاع مقدس است که هم کمکی به تولید متوازن آثار دفاع مقدس است و هم زمینه تولید ۱۰۰ برابری آثار در این زمینه را فراهم میکند. هرچه میزان دسترسی مخاطب به آثار بالا برود و بتواند راحتتر از کتب بهرهمند شود، به همان میزان وضعیت نشر آثار دفاع مقدس هم کیفیت بالایی پیدا خواهد کرد و امکان تولید بیشتر برای ناشر فراهم میشود. از دیگرسو، فهم نیازشناسی مخاطب و کشف ظرفیتهای موجود برای تولید آثار درباب دفاع مقدس از دیگر اهداف طرح شمس است. این طرح با چنین چشماندازی از اسفندماه سال گذشته شروع به کار کرد.
رئیس مجمع ناشران دفاع مقدس گفت: طرح شمس، به شکل پیوست فرهنگی در سازمانها و نهادهای مختلف که بیش از ۳۰ یا ۴۰ پرسنل دارند، سعی میکند افراد را به داشتن یک کتابخانه کوچک یا متوسط که در آن آثار دفاع مقدس و انقلابی موجود است، تشویق کند. در دو سطح این طرح پیگیری میشود که بستگی به استعداد نیروی آن سازمان یا اداره دارد. یک: کتابخانههایی با ۶۰۰ عنوان و دو: کتابخانهای با ۱۱۰ عنوان کتاب. در طرح شمس هر ادارهای که مایل به شرکت در آن باشد، مجمع ناشران به همراه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۶۰۰ عنوان کتاب را تدارک خواهد دید که از این میان ۱۵۰ کتاب به شکل رایگان اهدا خواهد شد. تا به حال بیش از ۱۷۰ شرکت و اداره از ۵۰ شهر ایران در این طرح شرکت کردهاند.
انتهای پیام/