حمایت از بیش از 8000 طرح پژوهشی در بنیاد علم ایران / چه تعداد از این طرحها چالشها و مسائل کشور را حل میکند؟
به گزارش گروه علم و پیشرفت یولن، ایمان افتخاری رئیس بنیاد علم ایران در نشست خبری که به مناسبت ابلاغ مصوبه بنیاد علم ایران و هفته ترویج علم برگزار شد گفت: صندوق حمایت از پژوهشگران از ابتدای تاسیس و در مدت ۱۵ سال از بیش از ۸ هزار طرح حمایت کرده است.که درچند سال اخیر به صورت میانگین سالانه از ۱۱۰۰ پروژه حمایت شده است .
افتخاری در پاسخ به این سوال که آیا در انتخاب ۸۰۰۰ طرحی که تاکنون توسط بنیاد علمی حمایت شده است، مسائل و مشکلات و اولویتهای کشور لحاظ شده است و چه درصد از این طرح ها عملیاتی شده اند و برای حل چالشها و مشکلات کشور به کار گرفته شده اند، گفت: این نگاه در معاونت علمی به صورت پر رنگ وجود دارد که فضای خالی بین پژوهش و اثرگذاری در جامعه را پر شود. یکی از روش ها این است که ما نهادی را متولی کنیم تا صفر تا ۱۰۰ این مسیر را رصد کند که اینکار بروکراسی عجیبی را ایجاد خواهد کرد.
وی در ادامه توضیح داد:اما ازمیان ۸۰۰۰ مورد حداقل می توان به۸۰_۹۰ مورد اشاره کرد که سطح بالایی از اثرگذاری را در جامعه داشته اند.
یکی از کارهایی که در بخش معاونت ترویج درحال انجام شدن است این است که از کسانی که قبلا طرح های پژوهشی را در صندوق اجرا کرده اند خواسته شده است که در حد یک صحبت کوتاه درخصوص دستاوردهای طرح پژوهشیشان توضیح دهند. کرسیهای پژوهش بنیاد علم در طول سالهای گذشته حدود 70 مورد بود که دستاوردهای ملموس و قابل ارائه داشتند.تعداد زیادی کرسی پژوهش تعریف شده است که بسیاری از آن ها به سرانجام رسیده اند و خاتمه پیدا کرده اند.
افتخاری در پاسخ به این سوال که طرح های مورد حمایت و فراخوان های این بنیاد به سمت تقاضا محوری و شناسایی مشکلات کشور هدایت می شود یا خیر توضیح داد: بله فراخوان های ویژه ما با همین رویکرد ارائه می شود. وقتی که موضوع کرونا مطرح شد، ما دو سه فراخوان متمرکز با آکادمی علوم چین برگزار کردیم که ۵ طرح در این فراخوان تصویب شد. در موضوع کرونا یک فراخوان داخلی داشتیم که تعداد قابل توجهی طرح در این حوزه دریافت کردیم. بسیاری ازطرح هایی که با آکادمی علوم چین برگزار می شود طرح هایی است که اولویت های فناوری معاونت علمی است.
رئیس بنیاد علم ایران در ادامه افزود : در فراخوان های ویژه ای که امروز طراحی میشود یکی از محورهای اصلی ما چالش ها و مسائل حاد کشور است. بحث دیگر مسئله مرزهای دانش است. یکی از رسال های مهمی که بنیاد علم دارد این است که ما در مرزهای دانش باید پیشرو باشیم.
انتهای پیام/