خانوادهها؛ همچنان درگیر سفارشهای هزینهزای مدارس!
یولن- معصومه رشیدی: امسال، ماه مهر برای دانشآموزان و خانوادهها شرایط ویژهای داشت؛ از یکسو، مسائل مربوط به همهگیری کرونا سبب ایجاد دغدغه برای آنها شده بود و از سوی دیگر، خبرهای ضد و نقیض درباره بازگشایی مدارس و حضوری شدن آموزشها، آنها را سردرگم کرده بود و این روال همچنان ادامه دارد.
جدای از همه اینها، شرایط اقتصادی هم امسال چندان خوب نبود. بسیاری از خانوادهها در تأمین هزینههای ثبتنام دانشآموزان بهخصوص در مدارس غیردولتی و نیز خرید ملزومات مدرسه و نوشتافزار دچار مشکلاتی شده بودند.
بههرحال، حدود دو ماه از آغاز سال تحصیلی جدید میگذرد و آموزشها در برخی مدارس بهصورت حضوری، در شماری از مدارس بهصورت مجازی و در برخی دیگر به شکل ترکیبی (حضوری- مجازی) در حال پیگیری است.
در روزهای اخیر، پیامهای متعددی از والدین دانشآموزان دریافت شده است که نشان میدهد آنها با گذشت حدود دو ماه از آغاز سال تحصیلی جدید، همچنان درگیر سفارشهای هزینهزای مدارس هستند.
دفتر املا؛ فقط ۴۰ برگِ سبزرنگِ با روکشِ تلقی!
یکی از مادران دارای دانشآموز کلاس اولی در شهر سمنان میگوید: معلم مدرسه پسرم سفارش داده و تأکید کرده است که دفتر مشقهایی که قبل از شروع مدارس با سفارش خودشان خریده بودیم، را کنار بگذاریم و دفاتر یکشکل دیگری را خریداری کنیم.
او ادامه میدهد: معلم مدرسه تأکید میکند برای درس املا فقط باید دفتر مشق ۴۰ برگ سبزرنگ دارای روکش تلقی خریداری کنیم که چنانچه در تصویر زیر میبینید، قیمت آن در فروشگاههای نوشتافزار در سمنان بین ۱۶ تا ۲۰ هزار تومان است!
گله این مخاطب اما اینجا شدیدتر است که بیان میکند دفتر مشقهایی که الآن گفته میشود، کنار بگذارید را هم ابتدای سال با سفارش همان معلم و مدرسه خریداری کرده بوده است!
از این بانوی سمنانی پرسیدم چرا گلایه خود را به معلم و مدیر مدرسه فرزندش منتقل نمیکند و پاسخ میدهد که اتفاقاً با شماری از مادران، مسأله را با معلم و مسؤولان مدرسه در میان گذاشتهاند (اسم مدرسه نزد ما محفوظ است)؛ اما تأکید بر این بوده که همه دانشآموزان باید دفتر یکدست داشته باشند تا تفاوتی میان آنها نباشد.
کاردستیهای پرهزینه!
یک شهروند دیگر که دختر دانشآموز کلاس سومی دارد، هم میگوید: ما از صبح تا شب درگیر برنامه «شاد» و آموزش مجازی فرزندانمان هستیم و کلاسهای مجازی، بار کاری زیادی را به خانوادهها تحمیل کرده است.
او ادامه میدهد: گرچه همه معلمان زحمتهای زیادی میکشند؛ اما واقعاً برخی اوقات، هزینههایی که به ما وارد میشود، شرایط را سخت میکند. معلم دخترم هر هفته چندین کاردستی میخواهد که جدای از توانایی دانشآموزانی در این سن، خرید مواد اولیه ساخت این کاردستی خودش هزینه زیادی دارد.
به گفته وی، درگیری والدین در فضای مجازی برای آموزش فرزندانشان هم هزینههایی دارد؛ از جمله خرید بستههای اینترنتی برای درسهایی که باید فایلهای تصویری یا صوتی آنها در اپلیکیشنهای غیر از شاد ارسال شود، معضلی برای خانوادهها شده است که باید برای آن فکری شود.
قرارداد برخی مدیران با فروشگاهها!
مسألهای که در خلال سخنان شماری از خانوادهها میشود بدان دست یافت، قرارداد همکاری برخی مدیران مدارس با فروشگاههاست.
چنین به نظر میرسد که شماری از مدیران مدارس، خانوادهها را اجبار میکنند برای سفارش لباس مدرسه یا خرید نوشتافزار حتماً به فروشگاه خاصی مراجعه کنند؛ البته این ارجاع با برگههای دریافت تخفیفهای ۱۰ تا ۱۵ درصدی، کمی شیرینسازی میشود.
به هر تقدیر، باید در نظر داشت که سفارشهای مکرر برخی مدیران و معلمان مدارس بهخصوص در دوره ابتدایی، تا حدود زیادی هزینههای خانوار را افزایش داده و در شرایطی که کشور به لحاظ اقتصادی، روزهای ایدهآلی را سپری نمیکند، این امر به اعتراضها دامن خواهد زد.
انتظار میرود مدیران تصمیمگیر در آموزش و پرورش به جد پیگیر این مسائل بوده و مدیران مدارس را از الزام به خریدهای دائمی و هزینهزا برای دانشآموزان منع کنند تا شاید بخشی از این گلایهها کاهش یابد.
انتهای پیام/۷۴۰۰۳/م/