خراسانجنوبی همه کاره یاقوت سرخ میشود
به گزارش خبرگزاری یولن از بیرجند، «حمید ملانوری» امروز در جریان بازدید از مرکز خرید زرشک بیرجند واقع در روستای بجد اظهار داشت: با اقداماتی که در دستور کار قرار داده ایم، بنا داریم بازار فروش محصول زرشک استان را توسعه دهیم.
استاندار خراسانجنوبی افزود: کشاورز ما نباید ناچار شود محصول زرشک خود را بلافاصله بعد از چیدن به بازار عرضه کند.
وی عمده ترین مشکل زرشک استان را فسادپذیری سریع عنوان کرد و افزود: زرشک، محصولی است که هم در قالب تر خوری و هم به شکل خشکبار عرضه می شود.
ملانوری اضافه کرد: براساس بررسی های کارشناسی، زرشک قابلیت تبدیل شدن به ۲۰ نوع محصول را دارد.
وی متذکر شد: بر این اساس باید برای فرآوری این محصول به طور ویژه برنامه ریزی و سرمایه گذاری شود.
استاندار به اقدامات جهاد کشاورزی و تعاون روستایی در زمینه ایجاد بازار تر خوری زرشک اشاره کرد و گفت: زرشک تازه، سال گذشته تنها به یک استان ارسال می شد اما با اقدامات صورت گرفته در حال حاضر، زرشک تازه در ۴ استان کشور عرضه می شود؛ به جهت اهمیت موضوع این بخش باید توسعه پیدا کند.
وی با تأکید بر این که عرضه زرشک تازه، تنها ۱۰ درصد ۱۰۰ هزار تن محصول استان را شامل می شود، تصریح نمود: برای مابقی محصول زرشک استان، منهای بخشی که لازم است در قالب زرشک خشک به بازار عرضه شود، باید شرایطی فراهم کنیم که ارزش افزوده ایجاد شود.
استاندار به برخی اقدامات استان در راستای ایجاد ارزش افزوده برای زرشک اشاره کرد و گفت: طرح هایی به منظور ایجاد واحدهای کارگاهی کوچک آماده شده که ضمن دان کردن و خشک نمودن زرشک، اشتغالزایی خوبی هم به همراه دارد.
ملانوری با تأکید بر نیاز استان به واحد صنعتی بزرگ فرآوری زرشک، اظهار داشت: با عنایت به این که سطح زیرکشت زرشک استان در حال توسعه می باشد و بالطبع تولید هم افزایش خواهد یافت، لذا ایجاد واحد صنعتی بزرگ نیاز است که بتواند تولیدات سال های آینده را پوشش دهد.
وی تأکید کرد: متولیان امر به فکر کشاورزان و محصولات تولیدی هستند، اما اقدامات برنامه ریزی شده برای حصول نتیجه به زمان نیاز دارند.
انتهای پیام /۳۶۳۵