کرمان

خواسته‌های ائمه جمعه شرق کرمان در شورای فرهنگ عمومی چه بود؟

خواسته‌های ائمه جمعه شرق کرمان در شورای فرهنگ عمومی چه بود؟

به گزارش یولن از بم، حجت‌الاسلام قاسم دانشی امام جمعه بم در نشست اعضای شورای فرهنگ عمومی شرق استان کرمان اظهار داشت: ما مرزدار کشور در جنوب‌شرق کشور هستیم لذا نگاه مان باید ویژه و درخور شأن مردم این منطقه باشد.

وی عنوان کرد: دغدغه‌هایی که در شوراهای فرهنگ عمومی دارند باید بدانیم، ما مدینه فاضله نیستیم و مشکلاتی وجود دارد و استثنا از دیگر نقاط کشور نیستیم و داشته‌هایی که داریم باید بسیار ارزشمند باشد.

امام جمعه بم با تاکید بر اینکه ما امیدواریم این نشست خروجی مفیدی نیز داشته باشد، ادامه داد: محدودیت فقط در یک نقطه خاص استان وجود ندارد ولی محرومیت‌هایی در شرق استان وجود دارد که در دیگر نقاط استان تجربه نشده است.

دانشی با تأکید بر ارتقای سازمانی ادارات شرق استان کرمان افزود: صنعت گردشگری در این منطقه و ظرفیت‌های این صنعت در رونق اقتصادی باید مورد توجه قرار گیرد و برای محرومیت و مظلومیت مردم باید برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی زیرساخت ایجاد شود که مهم‌ترین آن صنعت گردشگری و توانایی‌های موجود در این بخش است که باید تقویت شود.

وی تصریح کرد: باید از طرفیت‌های گردشگری این منطقه برای ایجاد تحول استفاده کنیم آن موقع خیلی از مشکلات ایجاد نمی‌شود.

حجت‌الاسلام ایران‌نژاد  امام جمعه نرماشیر نیز با بیان اینکه آنچه ملاک و معیار است بحث فرهنگ عمومی کشور است، افزود: بصیرتی که امروز ملت ایران دارند اگر اتفاق ۹ دی ۸۸ افتاد که انقلاب و اسلام را نجات داد در زمان امیرالمومنین هم رخ می‌داد مسیر  را شاید تغییر می‌داد.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ غنی و ارزشمند ملت ایران می‌تواند جلوی همه قدرت‌های جهانی را بگیرد، ادامه داد:  ملت‌های مختلف جهان پس از مبارزاتشان در عرصه‌های گوناگون نتوانستند ملت ایران را به زانو درآورند، چرا که فرهنگ کشورمان بسیار غنی است.

ایران‌نژاد با بیان اینکه برخی مشکلات بنیاد خانواده‌ها را نابود می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی اوقات با مشکلاتی روبه‌رو می‌شویم که حل آن در توان ما نیست.

رضازاده امام جمعه ریگان اظهار داشت: شهرستان ریگان استعدادهای فوق‌العاده‌ای در زمینه‌های هنری، ورزشی و علمی فرهنگی دارد اما باید برای این استعدادها برنامه‌ریزی مناسب شود.

وی با تاکید بر اینکه حاشیه‌نشینی و همجواری با سیستان وبلوچستان باعث مشکلات زیادی شده است، افزود: اگر برای فرهنگ عمومی شهر بخواهیم تلاش کنیم باید آسیب شناسی ویژه‌ای به صورت میدانی و در برهه‌های از زمان مختلف انجام شود.

رضازاده تاکید کرد: پیشنهاد دبیرخانه دائمی در شرق استان برای حمایت همه‌جانبه صورت بگیرد.

حجت‌الاسلام مولایی امام جمعه فهرج نیز در این نشست با بیان اینکه مدتی است در کشور شوراهای فرهنگ عمومی بیشتر تشریفاتی شده‌اند، افزود: فهرج شهرستانی است که همچنان در محرومیت دست و پا می‌زند.

وی گفت: مصوبات شورای فرهنگ عمومی اگر بخواهد اجرایی شود، احتیاج به بودجه دارد و ما با دست خالی در بحث فرهنگ کشور که ریشه تمام مسائل است حرکت می‌کنیم.

مولایی به تنها درخواست مردم این شهرستان اشاره داشت و بیان کرد: یکی از درخواست‌های ما ماندن دانشگاه در فهرج است که با تلاش خودشان ساخته شده است، چرا دانشگاهی تعطیل شود که می‌تواند سطح علمی مردم منطقه را افزایش دهد زمانی که می‌توان با ایجاد چندین رشته مناسب از این تعطیلی جلوگیری کرد.

2 میلیارد سهم حوزه فرهنگ شهرستان‌های شرقی کرمان

محمدرضا علیزاده مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در جلسه شورای فرهنگ عمومی شرق استان کرمان با بیان اینکه در بخش فرهنگ شهرستان‌های شرقی استان کرمان تنها سالانه 2 میلیارد تومان هزینه می‌شود، بیان کرد: از این میزان حقوق پرسنل و هزینه‌های آن نیز کسر می‌گردد و هر آنچه باقی بماند سهم حوزه فرهنگ این منطقه خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه بحث حمایتی ما نزدیک به صفر است، ادامه داد: در بخش اعتبارات حوزه فرهنگ از کل بودجه کشور تنها سه درصد سهم دارد که از این سه درصد 11 درصد به وزارت فرهنگ اختصاص می‌یابد.

علیزاده درخصوص بودجه سالانه اداره کل ارشاد اسلامی کرمان بیان کرد: بودجه این اداره 20 میلیارد تومان است که 19 میلیارد و 100 میلیون تومان آن بودجه پرسنل و پشتیبانی است و با مابقی که عدد 900 میلیون تومان، صرف تمام برنامه‌های فرهنگی هنری و کانون مساجد و قرآنی شهرستان‌های استان کرمان خواهد شد.

وی با بیان اینکه شوراهای فرهنگ عمومی شرق کرمان جزو شوراهای برتر استان نیز به شمار می‌آیند، اظهار داشت: در سال 99 تعداد 109 جلسه در شورای فرهنگ عمومی 18 شهرستان، مرکز و بخش برگزار شد که در 9 ماهه سال جاری حدود 91 جلسه ثبت شده است.

مدیرکل فهرنگ و ارشاد اسلامی شمال استان کرمان ادامه داد: شهرستان‌های بم و نرماشیر 12 جلسه برگزار کرده بودند که جزو فعال‌ترین شوراهای فرهنگ عمومی استان کرمان به شمار می‌روند و شهرستان فهرج با برگزاری هفت جلسه رتبه سوم استان کرمان را کسب وشهرستان ریگان هم به دلیل تغییرات ائمه جمعه خود دو جلسه شورای فرهنگ عمومی را برگزار کردند.

علیزاده با اشاره به اینکه در سال جاری نرماشیر با 9 جلسه و بم و فهرج به ترتیب با برگزاری 8 جلسه در صدر این جدول قرار داشتند گفت، شهرستان ریگان نیز توانسته در این 9 ماه سال جاری پنج جلسه برگزار کند.

سند مدیریت فرهنگی پسابحران در بحران‌های طبیعی

امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه، مسئله زیست بوم و گردشگری بم نیازمند تحول است، افزود: روز ملی به نام خرما که ظرفیت این محصول باغی به فرهنگ و سنت ما به شدت پیوسته است، باید ثبت شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه خرما از ظرفیت‌ها و ثروت های شکوفا شده در اقتصاد ملی ما است و اقتصاد مقاومتی ما را نمایندگی می‌کند، بیان  کرد: شهرستان بم می‌تواند کانون بازتولید فرهنگی این  مهم نیز باشد.

امامی با اشاره به اینکه وظیفه دولت صیانت و حمایت از فرهنگ است، خاطرنشان کرد: پیشنهادهای مطرح شده در نشست شورای فرهنگی شرق استان می‌تواند ناظر بر تقویت شورای فرهنگ عمومی و ضمانت بر اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی باشد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: مهم‌ترین هدف ما توانمندکردن مردم به شمار می‌آید نه صدقه پرور کردن و ترغیب ترحم دیگران نسبت به آنها، باید مردم را توانمند کرد.

وی درخصوص سندی تحت عنوان مدیریت فرهنگی پسابحران گفت: هم‌اکنون دبیرخانه و شورای فرهنگ عمومی در حال تنظیم سندی تحت عنوان مدیریت فرهنگی پسابحران در بحران‌های طبیعی در کشور است که می‌توان از تجربه بم در این امر استفاده خوبی داشت.

وی به لایحه بودجه سال آینده اشاره داشت و بیان کرد: دو درصد از بودجه دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های دولتی باید طبق نظر و توافقنامه وزارت ارشاد اسلامی هزینه شود که البته این به جز سهم 2.5 درصد سهم بخش فرهنگی است.

امامی در خصوص مهم ترین مشکلات طراحان مد و پوشاک بیان کرد: همه طراحان باید برای ساماندهی اطلاعات، مدارکشان را به اداره ارشاد تحویل دهند تا بتوانیم این افراد به صندوق اعتباری هنر معرفی کنیم.

انتهای پیام/3388/ق


دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا