دادگاه رژیم صهیونیستی مالکیت مسکو بر زمین کلیسای «الکساندر» را لغو کرد
دادگاه رژیم صهیونیستی مالکیت مسکو بر زمین کلیسای «الکساندر» را لغو کرد
به گزارش سرویس بینالملل یولن، دادگاه مرکزی رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی، روز پنجشنبه، در حکمی ثبت قطعهزمینی در قدس را که کلیسای تحت مالکیت دولت روسیه به نام «الکساندر نوسکی» بر روی آن بنا شده، لغو کرد.
روزنامه «الشرق الاوسط»، امروز (جمعه)، اشاره کرد که پس از این تصمیم، برخی منابع دیپلماتیک درباره احتمال بحران در روابط تلآویو و مسکو هشدار دادهاند و گفتهاند که در شرایط جنگ میان روسیه و اوکراین، نباید «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه را عصبانی کرد ازاینرو این افراد خواستار آن شدهاند که «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی از اختیارات خود استفاده کند و مالکیت کلیسای یادشده رسما به دولت روسیه بازگرداند.
بنابر این گزارش، صحبت از درگیری بر سر قطعه زمینی است که کلسیای الکساندار در کنار کلسیای «مقبره مقدس» در محله قدیمی قدس بر روی آن بنا شده است. طبق گفته الشرق الاوسط، این کلسیا برای روسیه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و یکی از مهمترین عبادتگاههای کلیسای ارتدوکس روسیه در جهان به شمار میآید. کلسیای مذکور در اواخر قرن نوزدهم میلادی بنا شده و به همراه زمین در اسناد حکومت عثمانی به نام «امپراتوری روسیه» به ثبت رسیده است.
در ادامه این گزارش آمده است که گروهی از مهاجران روس به فلسطین این کلسیا را مدیریت میکردهاند. این مهاجران یک شرکت ارتدوکسی بنیان نهادند و از از طریق آن مدیریت دهها محل در اراضی مقدس را برعهده گرفتند. از زمان انقلاب روسیه، دولت این کشور خواهان مالکیت این اراضی بوده؛ اما دولت قیمومیت بریتانیا در فلسطین و پس از آن کابینه رژیم صهیونیستی این درخواست را رد کردند و آن قطعه زمین همچنان به نام شرکت یادشده که مسکو آن را «متمرد» خواند، باقی مانده است.
آخرین باری که دولت روسیه درخواست مالکیت قطعه زمین یادشده را مطرح کرد، در سال ۲۰۱۷ بود که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی به آن پاسخ مثبت داد؛ اما وعده خود را عملی نکرد. در اواخر سال ۲۰۱۹ تحولی در این پرونده رخ داد و فردی به نام «نعموی یسخار» که از ساکنان اراضی اشغالی بود، در فرودگاه مسکو به علت حمل مواد مخدر دستگیر شد و نتانیاهو برای آزادی او وارد مذاکره با طرف روس شد و در نهایت این فرد بدون محاکمه آزاد شد.
کلیسای الکساندر نوسکی در محله قدیمی قدس
الشرق الاوسط اضافه کرد که مذاکرات با آزادی یسخار در ژانویه سال ۲۰۲۰ و بهازای چند شرط که جزئیات آن علنی نشد، به پایان رسید. این روزنامه در ادامه افزود که امروز مشخص شده است که یکی از این شروط پاسخ مثبت به خواسته روسیه درباره کلسیای الکساندر و ثبت آن به نام دولت این کشور بوده است. اما زمانی که شرکت مالک از این مسئله خبر دارشد بلافاصله در خواثت تثبیت مالکیت این کلسیا را مطرح کرد و این گونه کار به دستگاه قضایی کشیده شد.
بنیامین نتانیاهو در آن زمان دستور داد که قطعه زمین یادشده «مکانی مقدس» حساب شود و تحت مدیریت کابینه این رژیم باشد. پس از این دستور، ناظر ثبت اراضی در اراضی اشغالی، با درخواست دولت روسیه موافقت کرد و مسکو به عنوان مالک زمین و کلسیا تثبیت شد. این مسئول درخواست تجدیدنظر شرکت مذکور را رد کرد و این طور عنوان کرد که دولت فعلی روسیه درواقع ادامه امپراتوری سابق است.
بنابر این گزارش، شرکت یادشده این بار از کابینه رژیم صهیونیستی شکایت و عنوان کرد که هدف از ثبت قطعه زمین به عنوان مکان مقدس خلع ید این شرکت بوده است تا زمینه برای انتقال مالکیت زمین و کلیسا به دولت روسیه فراهم شود. «مردخای کدوری» قاضی دادگاه مرکزی قدس، روز گذشته، شکایت را پذیرفت؛ اما در حکم خود اشاره کرد که این مسئله از نظر دیپلماتیک بسیار حساس است ازاینرو روزنهای برای کابینه این رژیم باز گذاشت تا تلآویو تصمیم را نهایی کند.
در حکم مذکور عنوان شد: «تا زمانی که زمین، مکانی مقدس است، دستگاه تامالاختیار برای مشخص کردن مالکان این محل مقدس نه اداری و نه قضایی هستند بلکه این کابینه اسرائیل است که ملاحظات دینی و سیاسی و مختلف را در این خصوص در نظر خواهد گرفت».
الشرق الاوسط در پایان گفت که این حکم بدان معناست که از نظر عملی، پرونده به کابینه «نفتالی بنت» نخستوزیر اسرائیل انتقال یافته تا در اوج جنگ میان روسیه و اوکراین، تلآویو درباره آن تصمیمگیری کند.
این حکم در حالی صادر شده است که پیش از این و در پی بیانیه حمایتی تلآویو از اوکراین، مسکو بر حاکمیت سوریه بر جولان اشغالی تأکید کرد. روزنامه عبری «هاآرتص» در گزارشی در این خصوص خبر داده بود که هیأت نمایندگی روسیه پس از بیانیه حمایتی تلآویو از اوکراین، اعلام کرده است: «روسیه حاکمیت اسرائیل بر جولان را به رسمیت نمیشناسد. [جولان] بخش لاینفکی از سوریه است. ما نگران طرحهای اعلامی تلآویو برای توسعه فعالیتهای شهرکسازی در این منطقه اشغالی هستیم».
هاآرتص در این خصوص نوشته بود که این پیام تنها پس از بیانیه حمایتی چهارشنبه اسرائیل از اوکراین و تنها چند ساعت قبل از آغاز جنگ قرائت شده است. طبق این گزارش، این اظهارات را «دیمیتری پولیانسکی» معاون نماینده روسیه در سازمان ملل متحد در یکی از جلسات شورای امنیت بیان کرد و حساب رسمی هیأت نمایندگی روسیه این اظهارات را به نقل از او در حساب رسمی این هیأت در توئیتر منتشر کرد.
«لیور خیاط» سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی، چند ساعت پیش از این اعلام برای اولین بار به تحولات شرق اوکراین واکنش نشان داده بود و از اقدام روسیه در به رسمیت شناختن دو منطقه لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین، ابراز نگرانی کرده بود.
وی در پیامی که در صفحه توییتری خود منتشر کرد، نوشت: «اسرائیل از امنیت ارضی و حاکمیت اوکراین حمایت میکند و نگران اقدامات انجام شده در شرق این کشور است «اسرائیل خود را در نگرانیهای جامعه بینالملل در خصوص گامهای برداشته شده در شرق اوکراین و تشدید جدی اوضاع شریک میداند و برای یک راهحل دیپلماتیک که به آرامش منتهی شود، امیدوار است و در صورت درخواست، آماده کمک است».
این مقام صهیونیست ضمن ابراز نگرانی از اوضاع صهیونیستها و یهودیان ساکن شرق اوکراین ادامه داد: «اسرائیل از تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین حمایت میکند. اسرائیل نگران رفاه هزاران شهروند اسرائیلی ساکن در اوکراین و رفاه جامعه بزرگ یهودیان در این کشور است». خیاط همچنین با ابراز آمادگی در خصوص کمکهای بشردوستانه رژیم صهیونیستی به اوکراین نوشت: «اسرائیل آماده و مایل است تا فوراً کمکهای بشردوستانه را بر اساس نیاز این کشور به اوکراین منتقل کند و در این خصوص این موضوع با مقامات اوکراینی در تماس است».
انتهای پیام/م