دبیرخانه و شورای راهبردی شهر هوشمند تشکیل میشود/ از پرداختهای الکترونیک تا مدیریت هوشمند فضای سبز در قزوین
مهدی مهدیخانی، عضو شورای شهر قزوین، در گفتوگو با خبرنگار یولن در قزوین پیرامون تحقق شهر هوشمند در قزوین اظهار کرد: فناوری شهر هوشمند به مسؤولان شهر قزوین اجازه میدهد بهصورت مستقیم با جامعه و در کنار آن زیرساختهای شهری تعامل برقرار کنند و در هر مکانی به نیازهای شهر و شهروندان پاسخ فوری دهند.
مهدیخانی عنوان کرد: ما میتوانیم از قابلیتهای شهر هوشمند بهعنوان مجموعهای منحصر بهفرد جهت تحقق بخشیدن به فرصتها و نوآوریها در شهر قزوین بهرهببریم، اما متأسفانه در سالهای گذشته در این حوزه در قزوین کمکاری شده و فرصتهای طلایی را از دست دادهایم.
وی افزود: کرونا در کنار همهٔ چالشها و مخاطراتی که برای جامعه داشت، میتوانست کمک کند که در این زمینه گامهای بلندی برداریم، اما متأسفانه با غفلت و سوءتدبیر این فرصت از دست رفته است، لذا در هر حال تصمیم ما این است که در سالهای پیشرو کمک کنیم تا بتوانیم در حوزهٔ شهر هوشمند بهدرستی کار کرده و اتفاقات جذابی رخ دهد.
این عضو شورای شهر اظهار کرد: در گام نخست ایجاد دبیرخانهٔ شهر هوشمند از سوی شورای اسلامی شهر قزوین پیشنهاد شده که استقرار آن نیازمند این است که جایگاه سازمانی آن در چارت شناخته شود و منتظر صدور ابلاغ رسمی از سوی شهردار محترم هستیم.
دبیر شورای شهر قزوین پیرامون کارکرد این دبیرخانه تصریح کرد: کار دبیرخانه این است که بررسی دقیقی انجام دهد و مشکلات و نقاط ضعفی که میتواند در قالب شهر هوشمند اتفاق بیفتد را احصا کند، در کنار راهاندازی دبیرخانهٔ شهر هوشمند شورای راهبردی شهر هوشمند نیز برای شهرداری قزوین در نظر گرفته شده که رئیس این شورای راهبردی شهردار قزوین است. از وجود برخی اعضای شورای اسلامی شهر قزوین، معاونت برنامهریزی و توسعهٔ منابع انسانی و همچنین ریاست سازمان فناوری اطلاعات و برخی از صاحب نظران و اندیشمندان و نخبگانی که دارای تجربه موفق در این زمینه هستند نیز در این شورا استفاده خواهیم کرد.
مهدیخانی با اشاره به اینکه تا پایان سال جاری راهاندازی این دبیرخانه و تصویب قوانین اصلاحی را در پروژههای شهر هوشمند شاهد خواهیم بود، عنوان کرد: پس از این اتفاقات، بلافاصله مردم از خدمات شهر هوشمند استفاده خواهند کرد. مواردی از قبیل انواع پرداختهای شهری مانند کرایهٔ اتوبوس، کرایهٔ تاکسی و انواع عوارض شهرداری از محل کیف پول الکترونیکی جزو نخستین اقدامات شهر هوشمند خواهد بود.
این عضو شورای شهر به هوشمندسازی خدمات در شهر اشاره کرد و گفت: بحث بازیافت و جمع آوری هوشمند پسماند، نگهداری هوشمند فضای سبز، استفاده و توسعهٔ اپلیکیشنها و نرمافزارهای موجود جهت آشنایی با آثار تاریخی، شهدای شاخص و چهرههای ماندگار شهر قزوین و خرید انواع بلیطهای الکترونیک مانند بلیط دهکدهٔ طبیعت، بازیگاههای کودکان، اماکن تاریخی و همچنین موقعیتیابی ناوگان حملونقل شهری در اپلیکیشن قزوین من مدنظر قرار خواهد گرفت.
وی افزود: همچنین استفاده از دوچرخههای اشتراکی، پارکینگهای هوشمند، انواع کیوسکهای اطلاعرسانی و بحث راهاندازی پرداختهای آنلاین و ایجاد درآمد پایدار، شناسنامهٔ مشاغل و ساماندهی، نظارت و بهداشت در مشاغل سنتی و بومی جزو دستور کارهای ما برای این اپلیکیشن است.
دبیر شورای شهر قزوین عنوان کرد: بین 200 تا 300 فعالیت و قابلیت دیگر در حوزههای گوناگون شهرداری هم شناسایی کردهایم که به مرور زمان در جهت هوشمندسازی در سالهای آینده به آن خواهیم پرداخت. از جمله خدماتی که مردم از شهرداریهای مناطق و همچنین تعاملات لازم بین نهادها و دستگاههای مرتبط با شهرداری در حوزهٔ ساختوساز هم هوشمند میشود، برای مثال ارتباط مردم با سایر سازمانها مانند نظام مهندسی، ادارات آب و برق و گاز هم میتواند در همین راستا در سالهای آینده و در بستر ایجاد شده توسط شهرداری به شکل هوشمند اتفاق بیافتد.
مهدیخانی در پایان اظهار کرد: در کنار تمامی مواردی که احصا شده ما در قزوین بحث احداث رصدخانۀ دادههای شهری را در سال 1401 آغاز خواهیم کرد، اعتقاد بر این است با توجه به اینکه زیرساختهای لازم در حوزهٔ مدیریت شهری وجود دارد با احداث یک رصدخانه و داشتن یک برنامهٔ آیندهنگر، دادهها بتوانند در این تصمیمسازیها بیش از گذشته نقش مؤثرتری داشته باشند.
انتهای پیام/