سیاسی

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت سیزدهم: شهید رئیسی با تماس تلفنی با رئیس جمهور چین سد و مانع واردات واکسن را شکست

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت سیزدهم: شهید رئیسی با تماس تلفنی با رئیس جمهور چین سد و مانع واردات واکسن را شکست

به گزارش خبرگزاری یولن، احسان صالحی دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت سیزدهم درمورد ابعاد شخصیتی و خدمات شهید رئیسی در خبرگزاری تسنیم گفت و گویی را انجام داد.

مشروح این گفت‌وگوی را در ادامه می‌خوانید:

نگاه آقای رئیسی به ورود به عرصه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ و ادله‌ی ایشان برای حضور در عرصه و رفع مشکلات مردم چه بود؟

سال ۱۴۰۰ نظرسنجی‌های مختلفی درباره انتخابات وجود داشت و آقای رئیسی وضعیت بسیار خوبی در سنجش‌ها داشت. با وجود آنکه کشور در وضعیت بسیار سختی قرار داشت و اعتماد عمومی کاهش، ناترازی‌ها افزایش، مشکلات بیش از پیش و هم‌چنین فوتی‌های کرونا به ۷۰۰ نفر رسیده بود، شهید رئیسی برای خدمت‌گزاری به مردم و خروج کشور از آن وضعیت وارد عرصه انتخابات شد. با اینکه برخی افراد به وی توصیه می‌کردند که وارد صحنه نشود تا آبروی ایشان به خاطر درگیر شدن با مشکلاتی که از قبل ایجاد شده در معرض خطر قرار نگیرد، او تکلیف خود را حضور در صحنه و به جان خریدن مشکلات تشخیص داد. حل مشکلات مردم و آبروی نظام اسلامی را بر عافیت‌طلبی ترجیح می‌داد.

بعد از پیروزی در انتخابات و استقرار در دولت هم ابر پروژه دولت را احیاء امید و اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی قرار داد. در جلسه تنفیذ حکم ریاست جمهوری در محضر رهبر معظم انقلاب اعلام کرد مهم‌ترین پروژه دولت احیاء امید و اعتماد است.

شهید رئیسی معتقد بود در صورتی که مردم در صحنه‌ی کار کشور حضور یابند، کار کشور جلو می‌رود و تهدیدی هم اثر نخواهد کرد. شرایط ابتدایی دولت در سال ۱۴۰۰ سخت بود، فوتی‌های روزانه‌ی ۷۰۰ نفری کرونا، تعطیلی اجتماعات و بسته شدن فضاهای اجتماعی، رکود کسب و کارها، قطعی‌های برق، تنش‌های آبی به‌نحوی بود که ناامیدی در جامعه پمپاژ می‌شد.

واکنش دولت دوازدهم به دغدغه‌های مردم هم واکنش متناسب و خوبی نبود. مثلاً درباره مسئله واکسن که حق مردم بود می‌گفتند باید تحریم و FATF حل شود تا بتوان کاری کرد ولی آقای رئیسی مسئله را فراتر برد و با سرعت بالا به سمت حل مسئله رفت. با تماس تلفنی با رئیس‌جمهور چین، سد و مانع واردات واکسن را شکست و واکسیناسیون عمومی و سراسری به شکل سریع آغاز شد. به‌یاد داریم آمار کرونا نزولی و در سالگرد دولت، آمار کرونا صفر شد.

هم‌زمان سفرهای استانی و حضور در اطراف و مناطق مختلف کشور را کلید زده و در مدت کوتاه یک‌ساله به همه استان‌های کشور سفر کرد؛ این سفرها و ارتباط بی‌واسطه با مردم بارها مورد تحسین رهبر معظم انقلاب قرار گرفت و مایه افزایش امید در جامعه شد.

دیگر ویژگی‌های شهید رئیسی از جمله خستگی‌ناپذیری، کار جهادی و مردم‌داری چگونه بود؟

آقای رئیسی اهل اینکه بگوید «نمی‌گذارند»، «نمی‌شود» و «نمی‌توانیم» نبود و کلید حل هیچ مشکلی را خارج از کشور نمی‌دید. البته سیاست همسایگی و توسعه روابط با کشورهای منطقه و حضور در مجامع بین‌المللی را دنبال کرد و دستاوردهای مهمی از جمله عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای، بریکس، اوراسیا و غیره حاصل شد ولی مردم را موتور محرکه‌ی مشکلات می‌دانست. شهید رئیسی معتقد بود مانند دوران دفاع مقدس که وقتی مردم پای‌کار آمده و در کار کشور مشارکت داده شدند و به پیروزی دست‌یافتیم، با همان شیوه یعنی دخالت مردم در امور و اقتصاد می‌توان مشکلات را حل کرد.

هیچ‌کسی یک سخنرانی از آقای رئیسی نشنیده که ایشان حس ناامیدی و ضعف در حل مشکلات را به مردم منتقل کرده باشد؛ در منظومه‌ی فکری ایشان، «نمی‌شود» معنا نداشت و اهل «ما می‌توانیم» بود. نه اینکه متوجه موانع و مشکلات نباشد؛ واقع‌بین بود اما واقع‌بینی باعث می‌شد او به جای متوقف شدن در برابر موانع، ظرفیت‌ها و توانایی‌های کشور را که بخش مهمی از واقعیت‌ها هستند، ببیند و با این واقعیت‌های ایجابی از واقعیت‌های سلبی و موانع کشور را عبور دهد. اقدامات متعدد و توسعه زیرسخت‌ها، کاهش ضریب جینی، افزایش یارانه‌ها، ارتقای حقوق کارگران و اقشار ضعیف، پایان همه‌گیری کرونا، ارتباط موثر با کشورهای منطقه و جهان، نشان داد که می‌توان به مردم که صاحبان اصلی کشور و انقلاب هستند اعتقاد داشت و کار کشور را نیز به پیش برد.

کسانی که با او برخورد داشتند می‌توانند شهادت دهند که هر چه در مسئولیت‌های اجتماعی اوج بیشتری می‌گرفت، به فروتنی و تسلط بر نفس او افزوده می‌شد. رمز آن اقبال عظیم مردمی به شهید رئیسی هم در همین صدق و اخلاص او نهفته است.

۲۹۲۲۱

دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا