دردسر تازه ایلان ماسک/ صدها ستارهشناس خواستار توقف پرتاب ماهوارههای استارلینک شدند!
دردسر تازه ایلان ماسک/ صدها ستارهشناس خواستار توقف پرتاب ماهوارههای استارلینک شدند!
به گزارش خبرگزاری یولن و به نقل از دیجیاتو، بیش از ۱۰۰ ستارهشناس با ارسال یک نامه سرگشاده از کمیسیون ارتباطات فدرال ایالات متحده خواستهاند تا پرتاب ماهوارههای سرویس استارلینک شرکت اسپیس ایکس و دیگر سرویسها را بهدلیل نگرانی مربوط به تأثیرات زیستمحیطی آنها و مانعی که برای رصدخانههای زمینی ایجاد کردهاند، متوقف کند.
طبق گزارشهای منتشرشده، ستارهشناسان در نامه خود استدلال کردهاند که این توقف باید تا زمانی که دانشمندان بتوانند بهطور کامل خطرات استقرار ماهوارهها در چنین مقیاسی را ارزیابی کنند، ادامه پیدا کند. همچنین در این نامه از FCC بهخاطر کنارگذاشتن برنامههای خود برای بازبینیهای محیطی صورتهای فلکی انتقاد شده است.
دلایل ستارهشناسان برای مخالفت با پرتاب ماهوارههای استارلینک
«رابرت مکمیلان»، ستارهشناس دانشگاه آریزونا که این نامه را امضا کرده است، به Space.com میگوید:«ماهوارههای مصنوعی، حتی آنهایی که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند، میتوانند مانع مشاهدات نجومی شوند که به شناسایی سیارکها و درک جایگاه ما در کیهان کمک میکنند. همچنین ضررهای بالقوه طولانیمدت زیستمحیطی استقرار دهها هزار ماهواره هنوز نامشخص است.»
درحالحاضر بیش از ۹۰۰۰ ماهواره فعال در مدار زمین وجود دارد. براساس پایگاه دادهای که توسط «جاناتان مکداول»، اخترشناس هاروارد اداره میشود، صورتهای فلکی استارلینک اسپیس ایکس بیش از نیمی از این تعداد را تشکیل میدهند. به گفته آژانس فضایی اروپا نیز در کل تاریخ، حدود ۱۹۵۰۰۰ ماهواره در مدار زمین قرار گرفته است.
نکته قابلتوجه اینکه اسپیس ایکس پرتاب ماهوارههای خود را از سال ۲۰۱۹ شروع کرده است.
هرچند این صورتهای فلکی اینترنت ماهوارهای را به کاربران تمام نقاط زمین ارائه میکنند و در چند سال گذشته با استقبال خوبی مواجه شدهاند، اما به همان میزان نیز نگرانیهایی از سوی اخترشناسان مطرح شده است. آنها شکایت دارند که صورتهای فلکی درخشان رصد آسمان شب را خراب میکنند. همچنین اخیراً براساس مجموعهای از شواهد گفته شده بود که تشعشعات ساطعشده از ماهوارهها باعث اختلال تلسکوپهای رادیویی میشود و بهترین راه ما برای مشاهده عمیق نقاط کیهان را بهطور بالقوه مختل میکنند.
درنهایت باید اشاره کرد که گزارشهای مربوط به این نامه در حالی منتشرشده که اسپیس ایکس شب گذشته نیز ۲۳ ماهواره استارلینک دیگر را به مدار زمین ارسال کرده است.
۲۲۷۳۲۳
مجله خبری یولن