در فوتبال شاهد دیکتاتوری هستیم/ مدیران دستشان در باندبازیها گیر است/ شهریاری باید پاسخگوی غرامت بوسنیاییها باشد
در فوتبال شاهد دیکتاتوری هستیم/ مدیران دستشان در باندبازیها گیر است/ شهریاری باید پاسخگوی غرامت بوسنیاییها باشد
به گزارش خبرگزاری یولن؛ علی لطیفی، بازیکن سابق استقلال در خصوص شرایط آبیها در نیم فصل نخست اظهار داشت: تیم از زمان روی کار آمدن موسیمانه ساختار دفاعی بهتری را در این فصل پیدا کرده و توانسته که استقلال را از بحران وحشتناکی که تجربه میکند، خارج کند. پیشرفت کمی را در تیم میبینیم و این راضی کننده نیست. هواداران تیم کوتاه نمیآیند و به آبیها به عنوان تیمی همیشه برنده و مدعی نگاه میکنند. طرفداران تیم به تساوی راضی نیستند. مشکل استقلال از زیرساختها شروع میشود. به تیمهای پایه کملطفی میشود و تیم در سراشیبی قرار میگیرد.
وی در رابطه با وضعیت فوتبال در کشور بیان کرد: مشکل اساسی در کشور ما و در ساختارهای مختلف نظامبندی است. در ارگانها با تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم تک محوری را شاهد هستیم. در ایران برعکس کشورهای پیشرفته تخصص محور نیستیم. وقتی فردمحوری در نظامی حاکم میشود، خواه یا ناخواه اشتباهات مکرری به وجود میآید. یکی از مشکلات این سیستم گسترش فساد است چون تکمحوری وجود دارد سبب عدم پاسخگویی و نظارت میشود.
مهاجم اسبق استقلال درباره عوارض تکمحور بودن گفت: مشکل دیگری که فردمحوری دارد، این است که تغییرات همواره توسط افرادی صورت میگیرد که در جایگاهی که به تنهایی تعیینکننده هستند. سیستمی که در فوتبال حاکم است، فکر میکند که اگر آقای ایکس را آقای ایگرگ جابهجا کند و سروصدا بخوابد، مسائل حل میشود اما باید توجه داشته باشیم که اشکال جای دیگری است.
وی در رابطه با فساد حاکم در تیم عنوان کرد: سالها شاهد بودیم که در استقلال فساد حاکم بوده است. دولت تعیینکننده است و استقلال و پرسپولیس نیز تیمهای دولتی بودند. این دور باطل و بیثباتی مطلق تا به امروز ادامه داشته. هیات مدیره و مدیرعامل را فدراسیون فوتبال میگمارد و اگر نتایج باب دلش نباشد، در ترکیب مدیران تغییراتی ایجاد میکند. امیدوارم که از این به بعد در تیم ثبات داشته باشیم و افرادی کارشناس در حیطه مدیریتی و فوتبال بر سر کار بیایند که توانمند باشند و برای تیمهای پایه استقلال برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشند.
پیشکسوت باشگاه فوتبال استقلال در خصوص سیستم مدیریتی پرسپولیس ادامه داد: پرسپولیس قبل از استقلال درگیر ضعف مدیریتی بود، اما با روی کار آمدن برانکو و پرسپولیسی شدن افرادی که در سیستمهای ورزشی خدمت میکردند، سرخپوشان وضعیتی بهتر پیدا و مدیرانی توانمندتر تیم را رهبری کردند. دلیل نجات پرسپولیس این بود که با تغییر مدیر، سرمربی، بازیکن و کل مجموعه تعویض نمیشد. در استقلال شاهد هستیم که مدیر و سرمربی به راحتی عوض میشوند که عدم ثبات، ناکامی را به ارمغان میآورد.
وی در رابطه با ایراد بخش مدیریتی باشگاه افزود: شاهد ثبات نیستیم و این بدترین چیزی است که میتواند اتفاق بیافتد. مشکل ساختار مدیریتی است، به صورتی که مدیران از بخشی معیوب به بخش معیوب دیگر منتقل میشوند. شاهد هستیم که بازیکنان بوسنیایی را با خودرایی میآورند و آنها طلب غرامت میکنند. شهریاری باید پاسخگوی این موضوع باشد. شهریاری علیرغم این که از مدیران موفق است، نتوانست در استقلال نتیجه بگیرد. او توانست صبا باطری را به موفقیت برساند اما باید به این نکته توجه داشت که نوع سیستم حاکم و مدیریتی که استقلال نیاز دارد، با چیزی که در گذشته او به اجرا گذاشته، متفاوت است.
لطیفی در رابطه با بدهی استقلال تصریح کرد: تیم فوتبال استقلال قبل از ورود شهریاری به هولدینگ 1000 میلیارد بدهی داشته که در طول 10 سال روی دست استقلال مانده بود. اگر در فوتبال کشورهای همسایه 1000 میلیارد که هیچ اگر یک میلیارد بر سر جایش نباشد، دمار از روزگار فرد خاطی در میآورند. مدیران دستشان در باندبازیها گیر است و اعتراضی نمیکنند. مدیر خوب و سالم هم در باشگاه داشتیم اما آنها نیز پاسوز مدیران منفعت طلب میشوند. بازیکنان و مربیان خارجی که آمدند و از استقلال رفتند و غرامت خواستند با مدیران هماهنگ بودند.
پیشکسوت باشگاه فوتبال استقلال در خصوص جذب بازیکن توسط رئیس هیات مدیره ادامه داد: اگر شهریاری از بازیکنی دعوت کرده باشد، فاجعه است. در کشورهای دیگر اگر باشگاه با سرمربی به مشکل خورده باشد، باید گروهی کارشناسی که توانایی اظهار نظر فنی داشته باشند، وظیفه انتخاب بازیکنان را بر عهده بگیرد. در هیچ جای دنیا انتخاب فوتبالیست به این صورت نیست که عضو هیات مدیره اختیار انجامش را داشته باشد. سرمربی در باشگاه تعیین کننده است و اگر بخواهیم که شاهد فساد نباشیم، نیازمند کمیته کارشناسی هستیم.
وی درباره وضعیت فوتبال کشور خاطرنشان کرد: فوتبال کشور باید به سمتی حرکت کند که ساختمانی که کج نهاده شده را از تخریب کند و با اصلاح ساختار دوباره در مسیری درست پرورش پیدا کند. در فوتبال ایران شاهد تخصص محوری نیستیم و افراد در جایگاه غیرمرتبط گماشته میشوند. کارخانه در والیبال میتوانست بازدهی بیشتری داشته باشد و وارد شدنش به باشگاه فوتبالی استقلال جای تعجب دارد. اگر شایسته سالار نباشیم، همه چیز فوتبال ایران نابود میشود.
253 258
مجله خبری یولن