دهستان تاریخی «راویز» گنجی بیبدیل در غرب رفسنجان

دهستان تاریخی «راویز» گنجی بیبدیل در غرب رفسنجان
یولن_کرمان؛ زهرا بمی: منطقه راویز از توابع بخش کشکوئیه رفسنجان در حدود ۷۰ کیلومتری مرکز شهر و در غرب شهرستان رفسنجان واقع شده است.
منطقهای ییلاقی که دارای ۲۵ روستا در میان کوههای سر به فلک کشیده خودنمایی میکند و آبشار پورکان راویز از نقاط دیدنی این منطقه بهشمار میرود.
درختان کهنسال در کنار رودهای جاری هر رهگذری را مجذوب خود میکند و آثار باستانی و قدیمی
زیادی در این منطقه وجود دارد ازجمله حمام صخرهای پاکش که نشان از تاریخیبودن این روستا دارد.
علی ملاشفیعی بخشدار کشکوئیه در گفتوگو با خبرنگار فارس در رفسنجان اظهار کرد: دهستان راویز ۲۵ روستا و ۱۵۰۰ نفر جمعیت ثابت دارد که در فصل تابستان جمعیت روستا بیشتر میشود.
وی به محصولات این منطقه ازجمله گردو، بادام، به و سیب اشاره کرد و گفت: برخی کشاورزان گندم و جو هم در مزارع خود کشت میکنند.
ملاشفیعی در ادامه به توسعه زعفرانکاری در منطقه هم اشاره کرد.
منطقه راویز که از دل محرومیت به سمت آبادانی پیش میرود، امکانات امنیتی ازجمله پاسگاه انتظامی، بهداشت و درمان، دکل مخابراتی، زمین چمن و موارد دیگر دارد که همه به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایجاد شده و قرار است در آینده نزدیک گازرسانی به این منطقه هم اجرایی شود.
ملاشفیعی در ادامه تصریح کرد: عمده آب شرب منطقه از قنوات تأمین میشود.
وی با اشاره به اینکه دو خانه بومگردی در روستاهای رودین و قیه وجود دارد و امسال شاهد رونق گردشگری در روستاهای این دهستان بودیم و خانههای بومگردی و مراکز دیدنی مملو از گردشگر بودند، اضافه کرد: بهدلیل اینکه منطقه راویز در مسیر روستای تاریخی میمند شهربابک قرار گرفته است، بازدیدکنندگان از میمند، راویز را هم در فهرست مقاصد گردشگری خود قرار میدهند.
منطقه راویز که دهها شهید تقدیم اسلام کرده و اهالی خونگرم و پرتلاشی دارد و نیروهای کارآمد و
تحصیلکردهای به جامعه تحویل داده است، نیازمند رسیدگی بیشتر است و امید است طبق قول و پیگیریهای نماینده برای گازرسانی به روستاهای راویز این مهم محقق شود که روستائیان بتوانند از نعمت گاز بهرهمند شوند.
کشت طلای سرخ در ۱۵ هکتار اراضی راویز
عباس حاجعبداللهی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان در گفتوگو با خبرنگار فارس در رفسنجان اظهار کرد: منطقه راویز دارای محصولات زراعی و باغی ازجمله گردو، بادام، به، سیب درختی و سایر محصولات است و عمده محصول اهالی، بادام است.
وی با بیان اینکه راویز مستعد کشت زعفران است و محصول مرغوبی از مزارع زعفران این منطقه داریم، عنوان کرد: در حال حاضر بیش از ۱۵ هکتار سطح زیر کشت زعفران در راویز است.
حاجعبداللهی وجود سد پیامبر اعظم(ص) در منطقه را ذکر کرد که با آبگیری کمک بسزایی به منطقه میکند و افزود: در حال حاضر آب کمی در این سد وجود دارد که امیدواریم با بارندگی آبگیری شود.
زیباییهای منطقه راویز بهحدی است که همواره پذیرای میهمانانی از دور و نزدیک بوده؛ بهویژه در ایام نوروز، روز طبیعت و تابستان شاهد حضور گردشگران زیادی در این منطقه هستیم که باید ضمن حفظ محیط زیست و مراقبت از محصولات کشاورزان، مانع از ایجاد آتشسوزی در این منطقه و خسارت به مزارع و محصول اهالی شوند.
انتهای پیام/۸۰۰۱۶/ب