رئیس حزب المرده لبنان: ریاستجمهوری را از کسی گدایی نمیکنم
رئیس حزب المرده لبنان: ریاستجمهوری را از کسی گدایی نمیکنم
به گزارش سرویس بینالملل یولن، با نزدیک شدن به انتخابات پارلمانی لبنان که قرار است در ماه می آینده (اردیبهشت) برگزار شود، مواضع نیروهای سیاسی حاضر در این انتخابات در مورد مسائل مختلف داخلی و خارجی در صدر اخبار رسانهها قرار گرفته است.
مهمترین موضع اتخاذی در ساعات گذشته متعلق به «سلیمان فرنجیه» رئیس حزب «تیار المردة» است که طی یک مصاحبه تلویزیونی، برخی از مواضع خود و گزینههای انتخابیاش برای مرحله بعدی را تبیین کرد.
به نوشته «رأی الیوم»، مهمترین موضع اتخاذی فرنجیه درباره نامزدیاش برای تصدی پست ریاستجمهوری بود. وی در این گفتوگوی تلویزیونی تصریح کرد: پست ریاستجمهوری را از هیچکس گدایی نخواهم کرد.
وی افزود که «زیاد مکاری» را برای جانشینی «جورج قرداحی» وزیر مستعفی دولت لبنان معرفی خواهد کرد زیرا احتمال دارد در صورت عدم برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، دولت کنونی به فعالیت خود ادامه دهد.
در سوم دسامبر ۲۰۲۱، قرداحی که وزیر اطلاعرسانی لبنان، پس از متشنج شدن ریاض و بیروت به دلیل اظهاراتش علیه در اعتراض به تجاوز ائتلاف سعودی به یمن، تحت فشارهای داخلی و خارجی، استعفای خود را به «میشل عون» رئیسجمهور و «نجیب میقاتی» نخستوزیر لبنان تقدیم کرد.
رئیس تیار المرده در ادامه تبیین مواضعش تصریح کرد که به اجماع اعتقاد دارد و صحنه انتخابات ریاست جمهوری اکتبر آینده با امروز متفاوت خواهد بود و ممکن است بهتر یا بدتر شود. اما اکنون نمیتوان درباره آن نظر قطعی داد.
وی در ادامه گفت که بر این باور است که در انتخابات هیچ تغییر راهبردی و اساسی رخ نخواهد داد؛ زیرا نظام فعلی به طائفههای مختلف توانایی انعقاد پیمان را میدهد. انقلاب نیز نظام جایگزینی ایجاد نکرد و آمارها نشان میدهد که سیاستمدارانی که «طربوش انقلاب» را بر سر گذاشتهاند، مانند نمایندگان مستعفی چون سامی الجمیل، میشال معاوض، نعمه افرام و… این طبقه سیاسی پیروز خواهند بود.
فرنجیه که همواره به شفاف و صریح بودن در اتخاذ مواضعش در میان لبنانیها شناخته شده است در این گفتوگوی تلویزیونی از سفرهای مستمرش به سوریه و دیدار با «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه خبر داد و گفت: «من عرب و موافق همزیستی هستم. موضع من در قبال مقاومت و سوریه و .. همان است که از ابتدا بوده، من نه پشت سر کسی راه می روم و نه جلوی کسی».
او در خصوص تحقیقات انفجار بندر بیروت از قاضی مسئول این پرونده، یعنی «طارق البیطار» انتقاد کرد و احزاب سیاسی را متهم کرد که از قاضی علیه دشمنانشان استفاده میکنند.
رئیس تیار المرده با بیان اینکه، در پرونده چهارم آگوست، همه مسئولیت اخلاقی دارند و قاضی انتصابی وابسته به یک گروه سیاسی است که از افراد یک گروه خاص بازجویی میکند، این سوال را طرح کرد: «چرا “سلیم جریصاتی” وزیر سابق دادگستری برای تحقیق و بازپرسی احضار نشد؟ آیا البیطار میخواهد با سیاست کار کند یا با قوه قضاییه؟
انتهای پیام/ص