رازهایی درباره سرکه سیب؛ از تقویت سیستم ایمنی تا حفظ سلامتی و زیبایی
یولن اصفهان- مرضیه علیعسگری؛ از سرکه سیب برای درمانهای خانگی استفاده میشود و قرنهاست که مردم از این نوع سرکه در پخت غذا و همچنین طبابت استفاده میکنند. اما آیا سرکه سیب واقعا مفید است؟بررسیهای علمی نشان داده که سرکه سیب اثرات ضد میکروبی و آنتیاکسیدانی دارد و در کاهش وزن، کلسترول، قند خون و بهبود علایم دیابت عالی است.
سرکه سیب قاتل باکتریهای مضر است و میتوانید با استفاده از آن مواد خوراکی مانند سبزیها و میوهها را ضد عفونی کنید. قارچ ناخن، شپش، زگیل و عفونت گوش با استفاده از سرکه سیب درمان میشود. یکی دیگر از فواید اصلی مصرف مداوم سرکه سیب تقویت سیستم ایمنی است. سرکه سیب ترکیبی اسیدی دارد؛ بنابراین باکتریها را پیش از آنکه در بدن سبب سرماخوردگی یا سرفه شوند از بین میبرد.
به همراه یک رژیم غذایی سالم و ورزش، نوشیدن دو قاشق غذاخوری سرکه سیب در روز آهنگ سوخت و ساز را تسریع میکند، سرکه سیب سرشار از ویتامین B۶ و لسیتین است و به سوزاندن چربی جمع شده در بدن به واسطه یک رژیم غذایی ضعیف کمک میکند. مصرف سرکه سیب هنگام صبح به پاکسازی کبد و سمزدایی از بدن کمک میکند، با مصرف این ترکیب میتوان بدون صرف هزینههای بالا مواد سمی و مضر را از بدن خارج کرد.
درمان گلودرد خود را به سرکه سیب بسپارید
مریم سعیدی، کارشناس تغذیه با اشاره به خواص ضد باکتریایی و ویروسی سرکه سیب اظهار داشت: یکی از فواید سرکه سیب برای سلامتی، خاصیت ضد درد آن در مواقع دلدرد است، وقتی دچار دلدرد میشوید نوشیدن مخلوط سرکه سیب و آب به درمان آن کمک میکند، چرا که این ماده دارای خواص ضدباکتری و ضدویروسی است.
وی با اشاره به فواید سرکه سیب برای مبارزه با انواع حساسیتها، گفت: چه خارش پوست شما به علت نیش پشه یا پیچک سمی باشد چه حساسیت به برگ یک گیاه خاص، سرکه سیب میتواند این آثار دردناک و ناراحتکننده را از بین ببرد، مقداری از این سرکه را روی محل خارش بمالید و منتظر بمانید که سرکه سیب کارش را انجام بدهد.
وی افزود: یکی دیگر از فواید سرکه سیب پیشگیری از دیابت است، به طوری که تحقیقات نشان میدهند که خوردن سرکه سیب به بهبود حساسیت انسولین، به خصوص در افرادی که در برابر انسولین مقاوم هستند، کمک میکند و میتواند از دیابت نوع ۲ پیشگیری کند یا حداقل آن را به تأخیر بیندازد.
سعیدی با اشاره به اینکه سرکه سیب یک ماده کاملاً طبیعی برای درمان گلودرد است، بیان کرد: یکچهارم فنجان سرکه سیب را با همین مقدار آب گرم ترکیب کنید و آن را قرقره کنید، این کار یک فضای اسیدی به وجود میآورد که میکروبهای عامل سرماخوردگی را از گلوی شما میزُداید، البته یکی دیگر از این ترکیبها آبگرم، سرکه سیب، فلفل قرمز و عسل است که باید آن را نوشید.
کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه هیچچیزی خستهکنندهتر و ناراحتکنندهتر از گرفتگی بینی نیست، عنوان کرد: با سرکشیدن مخلوط آب و سرکه سیب، سینوسهای خود را پاک کنید و نفس راحت بکشید، همانطور که سرکه سیب از فعالیت باکتریهای رشددهنده میکروبهای عامل گلودرد جلوگیری میکند، میتوانید از رشد باکتریهای سینوسهای خود جلوگیری کنید و علاوهبر این پتاسیم موجود در سرکه سیب میتواند بلغمهایی که در بینی شما خانه کردهاند را کوچک و در نهایت سینوزیت شما را درمان کند.
وی ادامه داد: قبل از مصرف غذا، به خصوص زمانی که میدانید با خوردن غذا دچار سوءهاضمه میشوید، مقداری سرکه سیب بخورید یا از این روش سنتی، یک قاشق عسل و یک قاشق سرکه سیب را با یک لیوان آب گرم ترکیب کنید و ۳۰ دقیقه پیش از غذا بنوشید، استفاده کنید.
با سرکه سیب لاغر شوید
سعیدی با اشاره اینکه سرکه سیب میتواند به کاهش وزن کمک کند، گفت: استیک اسید موجود در سرکه سیب، اشتهای شما را پایین میآورد، متابولیسم بدن را بالا میبرد و میزان حفظ آب بدن را کاهش میدهد و دانشمندان نیز عقیده دارند که سرکه سیب از هضم نشاسته در بدن جلوگیری میکند و همین باعث میشود که کالری بسیار کمتری وارد جریان خون شود.
این کارشناس تغذیه عنوان کرد: چند قاشق سرکه سیب میتواند به متعادلسازی میزان قند خون کمک کند و تحقیقات زیادی ارتباط این دو را اثبات کرده است، در تحقیقی بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که انسولین دریافت نمیکردند نشان داد که خوردن دو قاشق غذاخوری سرکه سیب پیش از خواب منجر به کاهش سطح گلوکز بدن در روز میشود.
سعیدی ادامه داد: سرکه سیب برای رگهای واریسی بسیار سودمند است، زیرا میزان گردش خون را در دیواره رگها بالا میبرد و به خاطر خاصیت ضدالتهابی خود، تورم رگها را کاهش میدهد.
کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه ترکیب ضدباکتریایی و ضد قارچی سرکه سیب آن را به یک ماده طبیعی فوقالعاده برای درمان قارچ پوستی و پا تبدیل کرده است، عنوان کرد: هر روز ۲ بار این سرکه را روی نواحی قارچی بمالید.
وی با اشاره به نقش سرکه سیب در تقویت سیستم ایمنی بدن، بیان کرد: فلور روده بخش بزرگی از سیستم ایمنی بدن را تشکیل میدهد که بهبود شرایط رشد باکتریهای مفید توسط سرکه سیب میتواند به ارتقای ایمنی بدن کمک کند.
مرسومترین روش های خوردن سرکه سیب
به خاطر داشته باشید که وجود خواص و فواید یاد شده به این معنا نیست که شما میتوانید سرکه سیب را به شکل خالص و رقیق نشده مصرف کنید. برای بهرهمندی از فواید این ماده، ابتدا لازم است نکاتی را درباره آن بدانید. برای دستیابی به نتایج بهتر، لازم است از سرکه سیب تصفیه نشده و ارگانیک استفاده کنید. در مرحله بعد، میتوانید این ماده مغذی و مفید را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. سرکه سیب از بهترین مواد تشکیل دهندهای است که در ساخت انواع سسها و به ویژه سس سالاد کاربرد دارد.
یکی دیگر از بهترین روشهای خوردن سرکه سیب این است که ۲ قاشق غذاخوری از این ماده را با یک لیوان آب میوه مخلوط کرده و نوش جان کنید. میتوانید ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب را با مقداری عسل و دارچین ترکیب کرده و میل کنید، به این ترتیب، خوردن آن به مراتب سادهتر خواهد بود. با استفاده از روشهای ذکر شده شما می توانید بدون حس کردن طعم سرکه از فواید و خواص آن بهرهمند شوید. در صورتی که با مزه این سرکه مشکلی ندارید، به سادگی می توانید ۲ قاشق غذاخوری از آن را در یک لیوان آب ریخته و بنوشید.
درد مفاصل خود را به سرکه سیب و عسل بسپارید
محمدرضا کیانی، کارشناس گیاهان دارویی در گفتوگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه مالیک اسید موجود در سرکه سیب یک اسید ضد ویروس قوی است، گفت: سرکه سیب خام و تصفیه نشده برای سیستم لنفاوی بدن مفید است و میتواند به شستوشوی غدد لنفاوی و از بین بردن مخاط کمک کند.
وی ادامه داد: مصرف سرکه سیب و عسل میتواند به شما در مبارزه با درد مفاصل کمک کند، اختلالات التهابی را کاهش و علائم گوارشی را بهبود دهد و به درمان بسیاری از بیماریهای دیگر کمک کند، سرکه سیب و عسل به علت خواص ضد باکتری، ضدعفونیکننده، ضد التهابی و ضد قارچی که دارند سلامت بدن را بهبود میدهند.
کیانی با اشاره به اینکه نوشیدن سرکه سیب در ترکیب با عسل میتواند به شما کمک کند که از شر علائم سوزش سر دل، نوعی احساس سوزش در معده پس از خوردن غذا، خلاص شوید، افزود: سرکه سیب و عسل هر دو کمک میکنند تا اسید معده متعادل شود و همچنین عسل دارای اثر ضدالتهابی و تسکیندهنده در مری است.
این کارشناس گیاهان دارویی با اشاره به اینکه ترکیب عسل و سرکه سیب را بنوشید تا به طور طبیعی سطح کلسترولتان کاهش بیابد و سلامت خون خود را حفظ کنید، بیان کرد: یکی دیگر از مزایای سرکه و عسل که به طور طبیعی باعث کاهش فشار خون میشود و این برای قلب نیز فایده دارد، در واقع، هم عسل و هم سرکه سیب خواصی دارند که دارای فعالیت ضد فشار خون هستند.
وی با اشاره به اینکه سرکه سیب دارای خواص ضد باکتریایی قوی است و با کاهش باکتری های پوست به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند، عنوان کرد: یک قسمت سرکه سیب را با ۲ قسمت آب ترکیب کنید و آن را با استفاده از پنبه بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید ۱۰ دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.
کیانی ادامه داد: سرکه سیب می تواند برای درمان زگیل استفاده شود، هر روز با پنبه مقداری سرکه سیب را بر روی زگیل بمالید تا آن را از بین ببرد، همچنین برای از بین بردن زگیل میتوانید یک گلوله پنبه را در سرکه سیب بخیسانید و یک شب تا صبح روی محل زگیل بگذارید.
کارشناس گیاهان دارویی با بیان اینکه سرکه سیب برای سمزدایی از کبد مفید بوده و میتواند کبد چرب را درمان کند، افزود: برای درمان کبد چرب یک تا 2 قاشق چایخوری سرکه سیب را به یک لیوان آب اضافه کنید، مقداری عسل در آن بریزید و قبل از ناهار و شام مقداری از آن بنوشید.
میزان مجاز مصرف روزانه سرکه سیب چقدر است؟
مصرف بیش از اندازه سرکه سیب برای سلامت انسان زیان آور است. بنابراین، لازم است در هنگام خوردن این ماده تعادل را حفظ کنید. به طور معمول، توصیه می شود حداکثر بین ۱۵ تا ۳۰ میلی لیتر، معادل یک تا دو قاشق غذا خوری از این ماده را با آب، سس سالاد یا آب میوه خود مخلوط کرده و به صورت روزانه استفاده کنید. بهتر است این روند را با یک قاشق غذاخوری آغاز کرده و در صورت عدم بروز هر گونه عوارض جانبی به ۲ قاشق غذاخوری افزایش دهید. طعم این سرکه در ابتدا بسیار قوی خواهد بود. بنابراین، با استفاده از این روش میتوانید به تدریج به آن عادت کنید.
عوارض جانبی سرکه سیب
در بیشتر موارد، سرکه سیب بی خطر است. اما، به دلیل اسیدیته بالا، برخی از عوارض جانبی بالقوه وجود دارد، مانند: فرسایش مینای دندان، تحریک گلو و مری، تشدید ریفلاکس اسید و تقویت اثرات کاهش دهنده قند خون داروهای دیابت. اگر از داروی دیابت استفاده میکنید، قبل از امتحان سرکه سیب به دلیل کاهش وزن یا هر دلیل دیگری با پزشک خود صحبت کنید.
اگر از سرکه سیب به میزان متوسط مصرف شود، خطرات قابل توجهی برای سلامتی ندارد. سرکه سیب هنگامی که به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی کاملاً مناسب ترکیب میشود، میتواند به شما در کاهش وزن کمک کند. با این حال، تدوین یک برنامه کاهش وزن منحصر به فرد متمرکز بر تغذیه و ورزش با پزشک یا یک متخصص تغذیه ثبت شده، مؤثرتر خواهد بود.
خاصیت اسیدی قوی سرکه سیب باعث سوختگی پوست میشود. استفاده مستقیم از سرکه سیب بر روی پوست میتواند باعث سوختگی و سوزش شود، به خصوص اگر سرکه رقیق نشده باشد.
سرکه سیب برای زنان باردار و شیرده و کسانی که تحت شیمی درمانی قرار میگیرند نیز توصیه نمیشود چرا که ممکن است عوارضی ایجاد کند.
انتهای پیام/۶۳۱۰۱/ج/ی