رایزنی تلفنی اردوغان و پوتین درباره تحولات اوکراین
رایزنی تلفنی اردوغان و پوتین درباره تحولات اوکراین
به گزارش سرویس بین الملل یولن، دفتر ریاستجمهوری «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه اعلام کرد که اردوغان و «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور ترکیه طی یک تماس تلفنی، جدیدترین تحولات اوکراین را مورد بحث و گفتوگو قرار دادند.
بنا بر گزارش خبرگزار روسی تاس، «ابراهیم کالین» سخنگوی رئیسجمهور ترکیه امروز (یکشنبه) گفت که ادامه مسیر ترکیه میتواند نقش مهمی در پایان دادن به جنگ اوکراین و روسیه ایفا کند و ترکیه به تلاشهای فشرده خود در این زمینه ادامه میهد.
بر اساس این گزارش، رجب طیب اردوغان در جریان سخنرانی خود در ضیافت صبحانه به میزبانی حزب «عدالت و توسعه» در یک مرکز نمایشگاهی در استانبول تصریح کرد که هر روز تلاش میکند تا مردم ترکیه از پیامدهای جنگ روسیه و اوکراین در امان باشند.
اردوغان تصریح کرد که ظرف یک هفته دو تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین و همچنین «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین داشته است و همچنین تصریح کرد که دو مرتبه نیز با «آنتونیو گوترش» به صورت تلفنی صحبت کرده است که جدیدترین مورد آن روز گذشته (شنبه) بوده است.
«رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه بارها از روسیه به دلیل حمله به اوکراین انتقاد کرده است، اما همچنین تصریح کرده است که می خواهد مسیرهای ارتباطی با همتای روس خود، «ولادیمیر پوتین»، باز بماند.
این در حالی است که چند تحلیلگر امور نظامی آمریکایی به تازگی با بررسی تحولات اوکراین و استفاده این کشور از پهپادهای «بیرقدار» ساخت ترکیه نوشتند، روسیه در نبرد پهپادی با اوکراین برتری کامل را ندارد، اما بیرقدارهای اوکراین نمیتوانند پشتیبانی هوایی نزدیک ارائه دهند زیرا آنها برابر پدافند هوایی روسیه بسیار آسیب پذیر هستند.
روسیه در تاریخ 24 فوریه (پنجم اسفند ماه)، به دنبال عدم اجرای شروط توافقات مینسک از سوی کییف که برای اولین بار در سال 2014 به امضا رسید و همچنین پس از آنکه مسکو جمهوریهای دونباس دونتسک و لوهانسک اوکراین را به رسمیت شناخت، عملیات نظامی ویژه خود در اوکراین را آغاز کرد.
طبق این گزارش، پروتکل مینسک به میانجیگری آلمان و فرانسه برای تعیین وضعیت ویژه مناطق خودمختار درون اوکراین طراحی شده بود. کرملین از زمان حمله به اوکراین از کییف درخواست کرده است که رسماً خود را بعنوان یک کشور بیطرف اعلام کند که هرگز به ناتو نمیپیوندد اما کییف اصرار دارد که حمله روسیه به اوکراین کاملاً بیدلیل بوده است و ادعاها مبنی بر تلاش اوکراین برای بازپسگیری دو جمهوری لوهانسک و دونتسک از طریق توسل به زور را رد کرده است. ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه هدف از عملیات نظامی کشورش را «غیرنظامی کردن اوکراین» و «نازیزدایی» از این کشور اعلام کرد.
از زمان آغاز درگیریها در اوکراین، آمریکا و متحدانش تحریمهای سنگینی را علیه روسیه اعمال کرده و از سوی دیگر کمکهای مالی و تسلیحاتی متعددی به اوکراینیها داشتهاند. سخنگوی کرملین اخیراً هشدار داد عرضه تسلیحات سنگین و تجهیزات نظامی به اوکراین، امنیت اروپا را تهدید میکند و منجر به بیثباتی میشود.
در همین راستا، علیرغم هشدارهای پی در پی مسکو، روز گذشته رسانههای انگلیسی گزارش کردند که ارتش انگلیس حدود ۸ هزار نظامی برای شرکت در رزمایشهای گسترده به شرق اروپا اعزام میکند و همچنین در اقدام مشترک با ناتو و نیروهای اعزامی مشترک دهها تانک را مستقر خواهد کرد.
انتهای پیام/م