سیاسی

رفیقدوست: خیلی از نفوذی ها دستگیر شدند/ اگر به سوریه نمی رفتیم باید در زعفرانیه با داعش می‌جنگیدیم/ وضعیت کشور بحرانی نیست اما…

رفیقدوست: خیلی از نفوذی ها دستگیر شدند/ اگر به سوریه نمی رفتیم باید در زعفرانیه با داعش می‌جنگیدیم/ وضعیت کشور بحرانی نیست اما…

نیلوفر مولایی: بیش از یک ماه از روی که دولت بشار اسد در سوریه سقوط کرد و فرار را به ماندن ترجیح داد می گذرد؛ سقوطی که از محسن رفیقدوست از چهره های نظامی بازنشسته در ایران قابل پیش بینی نبود. 

محسن رفیقدوست از ابتدای تاسیس وزارت سپاه تا سال ۶۱ وزیر این وزارتخانه بود و  مسئول تهیه تدارکات نظامی و خرید اسلحه. تحولات اخیر در منطقه و سقوط دولت بشار اسد؛ بهانه ای شد تا دقایقی را به گپ و گفت با او بنشینیم. او در این گفت و گو بیان کرد: «حرکتی که در سوریه و عراق کردیم، دفاع از خودمان در خارج از ایران بود. اگر ما آن روز این کار را نمی‌کردیم باید در زعفرانیه با داعش می‌جنگیدیم.»

او با اشاره به تحولات اخیر لبنان پس از شهادت سید حسن نصرالله نیز گفت: «در لبنان احساس خطر نمی‌کنیم. چون حزب الله هم در جنوب و هم بیروت، مقتدر و مسلط ایستاده است.»

رفیقدوست گریزی به درخواست تندروها برای اجرای عملیات وعده صادق ۳ نیز زد، از تندروهایی که کاسه داغ تر از آش می شوند حرف زد و البته از قانون عفاف و حجاب و …

مشروح گفتگوی با محسن رفیقدوست، عضو حزب موتلفه و اولین وزیر سپاه را در «کافه خبر» خبرگزاری یولن بخوانید؛

********

*آقای رفیقدوست! برخی معتقدند که باید سریع تر عملیات وعده صادق ۳ اجرایی شود، حتی برخی از فرماندهان به خاطر اجرایی نکردن این عملیات مورد انتقاد قرار گرفته اند. نگاه شما به این خواسته و البته فشارها از جایگاه یک چهره با سابقه نظامی، چیست؟

بهترین جواب را خود فرماندهان سپاه می‌دهند. ترقه بازی که نیست، دشمن یک حرکت کرده و ما می‌خواهیم این حرکت را پاسخ دهیم. ملاحظات زیادی است. این که پاسخ می‌دهیم، مشخص است، اما بر خلاف دشمن که وقتی حمله می‌کند ملاحظاتی ندارد، ما ملاحظات داریم. اهداف را انتخاب می‌کنیم، اهدافی که با ایده و مرام و مسلک ما تطبیق می‌کند. شاید اگر دشمن، غزه را رها کند، صبر کنیم. هدف ما نجات انسان‌ها است و نه گرفتن جان انسان ها.

در دو باری که وعده صادق را انجام دادیم، دشمن متوجه شد که ما انبارهای تسلیحاتی و مراکز نظامی و مراکز اقتصادی را هدف قرار دادیم و جایی که جمعیت باشد را نزدیم. لذا آمادگی داریم و به محض این که شرایط فراهم باشد انجام می‌دهیم.

نیروهای نظامی منتظر دستور فرمانده هستند

* صبر و سکوت نیروهای نظامی در مقابل انتقادات را چطور تحلیل می‌کنید؟

یکی از ویژگی‌های نیروهای نظامی این است که آتش به اختیار نیستند، تحت نظر فرمانده و سلسله مراتب فرماندهی هستند. تشخیص خودشان ملاک نیست. به محض این که از رأس هرم فرماندهی فرمان بیاید، ویژگی یک تشکیلات نظامی این است که چون و چرا ندارد. لذا منتظر دستور از فرماندهی هستند تا بگویند همه چیز آماده است و همه جا هم آماده است. چون اگر عملیاتی انجام شود از چند جهت انجام خواهد شد. لذا منتظر دستور فرمانده هستند.

اگر به سوریه نمی رفتیم باید در زعفرانیه با داعش می‌جنگیدیم

* تحولات اخیری که در سوریه رخ داد، برخی معتقدند ایران در سوریه غافلگیر شد. آیا این درست است؟

علت این که می‌گویند ایران غافلگیر شد، برای این است که فکر می‌کردند ایران در سوریه حضور داشت. داستانی در دنیا بوجود آمد، فکر می‌کنم زمان اوباما بود – که آمریکا نیروهای خود را از منطقه برد، وزیرخارجه وقت آمریکا اعلام کرد که ما نیروی نیابتی در منطقه درست کردیم که احتیاجی نیست نیرو بکشیم.

وقتی هیلاری کلینتون وزیر خارجه شد، اعلام کرد که با هزینه ۴ میلیون دلاری در منطقه نیروی حمایتی ایجاد کرده ایم و هدف اصلی ما ایران است. داعش را برای ایران درست کردند. وقتی داعش ایجاد شد، سال ۹۵ برای اولین بار توانستم و خدا به من توفیق داد که به زیارت امام حسین به کربلا بروم. به من گفتند که به غباروبی بروم. یک دستمال بزرگ نمدار به من دادند و گفتند کف را بسابم. وقتی داشتم کف را می‌سابیدم، با کسی که آن طرف داشت کف را می‌سابید شاخ به شاخ شدم. با لهجه فارسی عربی گفت حاج محسن تویی؟ من هادی العامری فرمانده حشدالشعبی عراق هستم. الآن هم نماینده مجلس عراق و معاون حشدالشعبی است.

او گفت که زمانی که داعش، ۹۰ درصد سوریه و ۶۰ درصد عراق را گرفته بود و رقه را پایتخت خود اعلام کرده بود و وزارتخانه‌های خود را تشکیل داده بود و در چهل کیلومتری بغداد بود، به فرمان مقام معظم رهبری، سردار سلیمانی با عده ای نیرو آمد و به تعبیر ایشان، خود را به عنوان نماینده به ما تحمیل کرد. در مدتی کوتاهی فهمیدیم باید این کار را کنیم و طرحی تهیه کرد که اول همه داعشی‌ها را از نزدیکی بغداد و همه جا به موصل بفرستیم تا بعد تلکیفش را روشن کنیم. فرماندهی کرد تا داعش را از بین برد. حرکتی که در سوریه و عراق کردیم، دفاع از خودمان در خارج از ایران بود.

اگر ما آن روز این کار را نمی‌کردیم باید در زعفرانیه با داعش می‌جنگیدیم. بسیار کار درستی بود. بعد هم کارمان تمام شد. کشور سوریه یک کشور مستقل است که رئیس جمهور و مجلس و دولت داشت. ما بنا نبود سوریه را اشغال کنیم. ما برگشته بودیم و در سوریه نبودیم این اتفاق افتاد.

از هفت ما پیش از این قضیه، سازمان‌های اطلاعات نظامی ما هشدارهایی را داده بودند. ولی این حرف از خودم است که ظاهرا بدنه ارتش سوریه خیلی میانه خوبی با اسد نداشت. او هم رفت و همه نظامی‌ها وا دادند.

* خودتان پیش بینی سقوط بشار اسد را به این صورت داشتید؟

اصلا.

رفیقدوست: خیلی از نفوذی ها دستگیر شدند/ اگر به سوریه نمی رفتیم باید در زعفرانیه با داعش می‌جنگیدیم/ وضعیت کشور بحرانی نیست اما...

خیلی از نفوذی ها دستگیر شدند

* باتوجه به ترورهای اخیری که در ایران و در منطقه رخ داده است، چقدر مسئله نفوذ را نگران کننده می‌دانید؟ 

نفوذی‌ها همیشه هستند. شناختشان هم خیلی آسان نیست. از جهات مختلف هم هستند. سازمان‌های اطلاعاتی باید با این قضیه محکم برخورد کنند. خوشبختانه در ایران خیلی از این‌ها دستگیر شدند و کمتر ضربه خوردیم. ولی در منطقه هستند.

در لبنان احساس خطر نمی‌کنیم

* شما در مصاحبه ای اعلام کرده بودید که امکان دارد ایران به لبنان و جولان نیرو ارسال کند. باتوجه به تحولات اخیر منطقه، بازهم این اعتقاد را دارید؟

خوشبختانه بعد از دبیر کل شدن شیخ نعیم قاسم و پیوستن تعداد زیادی از جوانان لبنانی به حزب الله، امروز حزب الله در موقعیت سیاسی نظامی و اجتماعی خوبی است. تا الان هرچه که اسراییل با لبنان درگیر شده شکست خورده و عقب نشینی کرده است. در سوریه نمی‌دانیم چه می‌شود. این‌ها که هستند، نمی‌توانند در سوریه بمانند، چون طوایف مختلفی در سوریه هستند. بالاخره تغییراتی داده می‌شود. ولی در لبنان احساس خطر نمی‌کنیم. چون حزب الله هم در جنوب و هم بیروت، مقتدر و مسلط ایستاده است.

کشور ما در بحران نیست

* آقای رفیقدوست! برخی سیاسیون تکرارمی کنند  که در شرایط بحرانی هستیم. واقعا در بحران هستیم؟

خیر، کشور ما در بحران نیست و من احساس نمی‌کنم. ولی باید در هشیاری کامل و در یک آماده باش باشیم، البته نه آن طور که در نیروهای نظامی اعلام می‌کنند و در پادگان می‌روند. آماده باش باشیم تا بتوانیم اگر مشکلی پیش آمد به سرعت پاسخ دهیم.

ما تندروهایی بودیم که به اعتدال رسیدیم

* تندروها چقدر می‌توانند برای نظام ایجاد بحران کنند؟

تندروها الان در کشور ما توان بالایی ندارد. چون خود ما تندروهایی بودیم که به اعتدال رسیده ایم. چون شاکله حکومت ایران، یک حکومت معتدل خوب است، تندروها نمی‌توانند کاری کنند.

* ولی این طیف، خود را ارزشی تر و انقلابی تر از انقلابیون سابق می‌داند. نگاه شما به این طیف به چه صورت است؟

معمولا می‌گویند بی ارزش ترین کار، کاسه داغ تر از آش شدن است. آش را پخته اند که فرد بخورد. اگر قرار باشد کاسه اش آنقدر داغ شود که نتوانیم بخوریم آن کاسه به درد نمی‌خورد. خوشبختانه رهبری داریم که وقتی می‌خواهند خودشان را معرفی کنند می‌گویند انقلابی ام. سابقه جنگ دارند. مدت‌ها در جنگ بوده اند. فهیم هستند.  وزیر خارجه یا نخست وزیر ژاپن که با آقا ملاقات کرده بود گفته بود که با بسیاری از رهبران کشورهای جهان ملاقات کرده ام، رهبری به مانند رهبر ایران هوشیار و تیزهوش و مسلط ندیدم.

با وجود چنین رهبری و با وجود یک سپاه و ارتش قدرتمند و یک بسیج ارزنده، مشکلی برای ما پیش نخواهد آمد.

ابزار برخورد با دلار را داریم

*برای مثال این طیف مدعی دلار ۲۰ هزار تومانی و رشد هشت درصدی است. شما کار اقتصادی کرده اید. واقعا دلار ۲۰ هزار تومانی امکان پذیر است؟

ارزش دلار همان ۲۰ هزار تومان است. ولی این که این دولت بتواند این کار را کند تردید دارد. چون خیلی پازل‌ها را باید چید که این کار را انجام داد. وقتی متاسفانه رئیس بانک مرکزی می‌گوید که قیمت دلار را در خارج معلوم می‌کنند، این ضعف گوینده را می‌رساند. ما ابزار برخورد با دلار را داریم. باید یکی از این دو کار را انجام دهیم: یا بتوانیم افزایش دلار را در سیاست گذاری‌های اقتصادی، از سفره مردم جدا کنیم و دلار هم مانند طلا شود که الان در نوسان است و اثری در نرخ سفره مردم ندارند. مردم پذیرفته اند که طلا یک کالا است که افراد برای این که مال خود را حفظ کند می‌خرند. دلار کنار طلا قرار گرفته است. این را باید جدا کنیم. با شوک هایی که دولت می‌تواند وارد کند، نوسانی به آن بدهد که کسی که می‌خواهد پولش را حفظ کند، طلا بخرد و نه دلار.

* مشخصا، آقای سعید جلیلی و طیف فکری او، بر رشد اقتصادی هشت درصدی به شدت تاکید دارند. اخیرا برخی هم طیفان ایشان تاکید کرده اند که می‌توانند دلار را به ۲۰ هزار تومان برسانند. این امکان پذیر است؟ باتوجه به این که در سه سال گذشته که دولت سیزدهم روی کار بود شاهد افزایش دلار و شرایط اقتصادی نامناسبی بودیم. این امکان پذیر است یا بیشتر فشار به دولت است؟

فشار به دولت است، امکان پذیر نیست.

رفیقدوست: خیلی از نفوذی ها دستگیر شدند/ اگر به سوریه نمی رفتیم باید در زعفرانیه با داعش می‌جنگیدیم/ وضعیت کشور بحرانی نیست اما...

قانون حجاب و عفاف در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام است

*آقای رفیقدوست! مباحث فرهنگی و اجتماعی مانند فیلترینگ و حجاب اگر حل و فصل نشوند، ممکن است تبدیل به چالش در جامعه شود؟

حجاب مسئله نظامی نیست. مسئله امنیتی نیست. یک مسئله اجتماعی و بیشتر هم یک مسئله شخصی است که با کار فرهنگی و با اخلاق بهتر حل می‌شود.

* ولی فشارهایی که صورت می‌گیرد که فیلترینگ برداشته نشود و قانون حجاب اجرا شود…

به هم ربطش نمی‌دهند. فیلتر هم برداشته می‌شود. الان که قانون حجاب و عفاف در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام است و آن‌ها هم به زودی کاری نمی‌کنند.

* یعنی قانون عفاف و حجاب، به مجمع تشخیص مصلحت رفته است؟

در ارتباط با مجمع است.

۲۷۲۱۵

مجله خبری یولن

دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا